Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ανάργυρος Αργύριος Δαμιανός Κοσμάς
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-10-2020

Προκαταρκτική Δομή για το Σχέδιο Ισότητας των Φύλων στην Έρευνα & Καινοτομία στην Περιφέρεια Κ.Μ.

Δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “TeRRItoria”

Προκαταρκτική Δομή για το Σχέδιο Ισότητας των Φύλων στην Έρευνα & Καινοτομία στην Περιφέρεια Κ.Μ.
fontsize
Εχει λήξει στις: Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Δημόσια (διαδικτυακή) εκδήλωση με θέμα «Προκαταρκτική Δομή για το Σχέδιο Ισότητας των Φύλων στην Έρευνα & Καινοτομία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC) την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στις 13.00.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει την ισότητα των φύλων ως κρίσιμη προτεραιότητα και προωθεί συστηματικά την εφαρμογή Σχεδίων Ισότητας των Φύλων (Gender Equality Plans) ως βασική στρατηγική για την υλοποίηση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωταρχικός στόχος αναφέρεται στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς οργανισμούς, καθώς και σε φορείς καινοτομίας.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “TeRRItoria - Territorial responsible research and innovation through the involvement of local R&I actors”, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις διαδικτυακές συναντήσεις εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ακαδημαϊκού χώρου, της βιομηχανίας, του χώρου χάραξης πολιτικής, καθώς και με εκπροσώπους των πολιτών. Ο στόχος των συναντήσεων εργασίας ήταν να συν-δημιουργηθεί το περιφερειακό Σχέδιο Ισότητας και να εξασφαλιστεί ότι οι περιοχές παρέμβασης του Σχεδίου και οι προτεινόμενες αλλαγές θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των φορέων Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας.

Η τέταρτη αυτή συνάντηση θα έχει τη μορφή δημόσιας εκδήλωσης και για το λόγο αυτό προσκαλεί τους πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετάσχουν ενεργά στο συν-σχεδιασμό του Σχεδίου Ισότητας και να εκφράσουν τη γνώμη τους ως προς τις προκλήσεις και τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από το σχέδιο ισότητας. Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή ανοιχτής συζήτησης, με ενδεικτικά θέματα την “Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής”, τη “Χρήση ουδέτερης γλώσσας”, “την Πρόοδο της καριέρας των γυναικών” κ.ά. Παράλληλα, οι πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα ενημερωθούν λεπτομερώς και για τα αποτελέσματα των τριών προηγούμενων συναντήσεων και του μέχρι τώρα συν-σχεδιασμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 13.00 διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ) και αποτελεί επιπρόσθετα μέρος μιας σειράς σχετικών δράσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “TeRRItoria”. Σε γενικότερο πλαίσιο, ο στόχος του έργου είναι να προωθήσει τις αρχές της Υπεύθυνης Έρευνας και Καινοτομίας (Responsible Research and Innovation – RRI) σε πέντε διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής έως τη Δευτέρα 19/10/2020 ώστε να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος (link) του ΖΟΟΜ της εκδήλωσης.Πρόγραμμα  εκδήλωσης

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 (13.00-14.45)

12:45 – 13:00: Σύνδεση στην πλατφόρμα Zoom

13:00 – 13:10: Χαιρετισμός από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας Φύλου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

13:10 -13:20: Επισκόπηση των στόχων του έργου “TeRRItoria”

13:20 – 13:50: Παρουσίαση «Προκαταρκτική Δομή για το Σχέδιο Ισότητας των Φύλων στην Ε&Κ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αποτελέσματα Συν-σχεδιασμού», Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών (ΠΚΜ) & Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC)

13:50 – 14:30: Συζήτηση και εθελοντική συμμετοχή των πολιτών σε ομάδες εργασίας (όλοι)

14:30 ─ 14:45: Κλείσιμο της εκδήλωσης και τελικές παρατηρήσεις
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜε ευθύνη του κράτους μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Με ευθύνη του κράτους μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

H Κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

31-10-2020

Αναβάλλεται η έναρξη  των Αθλητικών Ακαδημιών ΑΠΘ
Αναβάλλεται η έναρξη των Αθλητικών Ακαδημιών ΑΠΘ

Λόγω κρουσμάτων covid αλλά και περιοριστικών μέτρων

30-10-2020


Η ελληνική πολιτική σκηνή μετά τις τριπλές εκλογές του 2019
Η ελληνική πολιτική σκηνή μετά τις τριπλές εκλογές του 2019

Διαδικτυακό συνέδριο από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

30-10-2020

Βοήθεια στους πληγέντες της Καρδίτσας παρέδωσε ο Δήμος  Νεάπολης-Συκεών
Βοήθεια στους πληγέντες της Καρδίτσας παρέδωσε ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας

30-10-2020

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Η Θεσσαλονίκη, ο κορωνοϊός και ο δήμαρχος
Μένουμε Θεσσαλονίκη: Η Θεσσαλονίκη, ο κορωνοϊός και ο δήμαρχος

Nα αναλάβει άλλης κλίμακας πρωτοβουλίες..

30-10-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ