Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-11-2020

Με 390 επιπλέον φιάλες ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Συγχαρητήρια από τα νοσοκομεία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με 390 επιπλέον φιάλες ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Τον εντυπωσιακό αριθμό των 1.752 μονάδων έφτασαν συνολικά οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν στις τρεις τακτικές και δύο έκτακτες εθελοντικές αιμοδοσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη φετινή, πολύ δύσκολη, λόγω της πανδημίας του Covid-19, χρονιά, χάρη στη συγκινητική ευρεία συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, με δεκάδες μάλιστα νέους αιμοδότες, να επιβεβαιώνουν τα ισχυρά αποθέματα αγάπης και αλληλεγγύης που είναι φωλιασμένα στην κοινωνία μας και δεν κάμπτονται, αντιθέτως ενισχύονται, από τη δυσκολία των συνθηκών, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα αισιοδοξίας.

Για «σημαντικές ανάσες που δίνουν σταθερά οι Αιμοδοσίες του δήμου στη δραματική έλλειψη σε αίμα στην πόλη» κάνουν κάθε φορά λόγο, με δηλώσεις και επιστολές, οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ευχαριστώντας και συγχαίροντας το δήμο Νεάπολης-Συκεών «για την πολύ σημαντική βοήθεια και ανταπόκριση σε κάθε έκτακτη ανάγκη και την άψογη συνεργασία».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας για το 2020 τακτικής εκστρατείας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργάνωσε με επιτυχία ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, και η οποία ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου από τη Δ.Ε. Πεύκων, και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στη Δ.Ε. Νεάπολης, με ενδιάμεσο σταθμό τη Δ.Ε. Συκεών, η τελική συγκέντρωση έφτασε στις 390 μονάδες, εν μέσω μάλιστα της ιδιαίτερα κρίσιμης και φορτισμένης προηγούμενης εβδομάδας και του αυστηρού lockdown.

Λόγω των απαραίτητων περιοριστικών μέτρων, και αυτή η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε μόνο με ραντεβού και με τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας για εθελοντές και προσωπικό. Κατά τη διάρκεια και αυτής της αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ οι εθελοντές αιμοδότες ενημερώνονταν από εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη προκειμένου να γίνουν δότες αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων και μυελού των οστών, όπως, επίσης, και δωρητές οργάνων σώματος.

Κι αυτή η εκστρατεία αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», με σταθερούς αρωγούς και συνοδοιπόρους την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς του δήμου.

«Το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης νέων και μεγαλύτερων συμπολιτών μας αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά, την τόσο δύσκολη αυτή εβδομάδα, δικαιώνοντας την επιμονή μας να μην σταματάμε, αλλά να συμβάλλουμε σταθερά, με όλες μας τις δυνάμεις, στον διαρκή, πανελλήνιο αγώνα για αντιμετώπιση της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας» σημειώνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, ευχαριστώντας και συγχαίροντας όλους τους εθελοντές αιμοδότες, ενώ «τη δύναμη ψυχής και αγάπης του κάθε ένα ξεχωριστά από τους εθελοντές» εξήρε η προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Μάρω Βασσάρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πέρα από τη δεδομένη τους προσφορά, οι εθελοντές μας κάνουν ταυτόχρονα και μια ‘‘δήλωση υγείας’’· δηλώνουν με τον τρόπο αυτό ότι είναι υγιείς και χαίρονται που είναι υγιείς και μπορούν να προσφέρουν».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διανομείς: Δεν δουλεύουμε υπό συνθήκες καύσωνα!
Διανομείς: Δεν δουλεύουμε υπό συνθήκες καύσωνα!

Kανένα νομικό πλαίσιο δεν έχει ψηφιστεί για την απαγόρευση εργασίας των διανομέων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες

54 τμήματα σε 15 συνολικά Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών
54 τμήματα σε 15 συνολικά Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πρωτοποριακοί σχεδιασμοί, σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες, πρότυπες δημοτικές δομές υψηλών προδιαγραφών

Εισαγωγικό εργαστήριο σχετικά με το ευρωπαϊκό έργο «SinCE-AFC»
Εισαγωγικό εργαστήριο σχετικά με το ευρωπαϊκό έργο «SinCE-AFC»

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τελετή Αποφοίτησης Γ' Λυκείου Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»
Τελετή Αποφοίτησης Γ' Λυκείου Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουλίου

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει το ΕΚΑΒ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει το ΕΚΑΒ

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας