ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-2-2021

Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία συναντά την Πανδημία

Webinar του Δήμου Παύλου Μελά

Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία συναντά την Πανδημία

Συνεχίζεται ο Β΄ κύκλος των «Webinars Υγείας εν μέσω πανδημίας» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά, με το διαδικτυακό σεμινάριο «Φιλοσοφία και Πανδημία: Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία συναντά την Πανδημία» και ομιλήτρια την Δρ Έλσα Νικολαΐδου – Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.

Το παραπάνω webinar θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, τις ώρες 19.00-20.30 και μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής και να λάβετε τον σύνδεσμο του Β΄ Κύκλου και τις οδηγίες για τη σύνδεση, στέλνοντας email με θέμα «webinarΒ» στο webinarsygeias@pavlosmelas.gr

«Φιλοσοφία και Πανδημία: Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία συναντά την Πανδημία»
Δρ Έλσα Νικολαΐδου – Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.

Οι φιλόσοφοι γνωρίζουν τη ζωή. Άλλωστε, ο ανθρώπινος βίος αποτέλεσε το αντικείμενο της μελέτης των σημαντικότερων στοχαστών του ανθρώπινου πνεύματος. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τη Φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν από εμάς; Πώς μπορεί να βοηθήσει η αρχαία Φιλοσοφία τον σημερινό άνθρωπο; Οι φιλόσοφοι δεν μίλησαν για την πανδημία, ωστόσο η αρχαία και η ελληνιστική εποχή επιφύλαξαν τεράστιες αλλαγές στην τότε καθημερινότητα, οδηγώντας τους φιλοσόφους να στοχαστούν για το νόημα της ζωής και την ευτυχία ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών. Ως εκ τούτου, οι φιλοσοφικές θεωρίες δεν θα μας προτείνουν πώς να ζήσουμε μόνο στην εποχή της Πανδημίας, αλλά πώς θα ζήσουμε το σήμερα, κάθε στιγμή!

Βιογραφικό: Η Έλσα Νικολαΐδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Α.Π.Θ. Φιλοσοφία (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές) και Αριστοτελική Φιλοσοφία δίνοντας μια νέα ερμηνεία του Αριστοτελικού ορισμού της ψυχής (διδακτορική διατριβή). Από το 2005 διαμένει στη Λάρνακα της Κύπρου και διδάσκει Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ ταυτόχρονα είναι η Υπεύθυνη του Τμήματος Γλωσσών. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε πανελλήνια, διεθνή και παγκόσμια Συνέδρια Φιλοσοφίας. Τα τελευταία χρόνια διεξάγει σεμινάρια Φιλοσοφίας με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και διδάσκει Φιλοσοφία για Παιδιά στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους και το Μουσείο Πιερίδη- Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Από το 2018 συνεργάζεται με την εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, όπου διατηρεί εβδομαδιαία στήλη Φιλοσοφίας με τίτλο Φιλοσοφία και Ζωή.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge