Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
18.3
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-2-2021

SOS από τους διανομείς λόγω επερχόμενης κακοκαιρίας

Να μην παίξουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα..

SOS  από τους διανομείς λόγω επερχόμενης κακοκαιρίας
fontsize

Η επερχόμενη κακοκαιρία που αναμένεται τις επόμενες ημέρες με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και τον παγετό που πρόκειται να δημιουργηθεί και στους δρόμους, ανησυχούν ιδιαίτερα τους διανομείς που μέσω του σωματείου τους εφιστούν την προσοχή.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Να μην παίξουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα - Προέχει η σωματική μας ακεραιότητα και ασφάλεια!

Συνάδελφοι από αύριο προβλέπεται σφοδρή κακοκαιρία (χιονοπτώσεις, χιονόστρωση σε όλη την πόλη, παγετός) που θα κρατήσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα!

Είναι κυριολεκτικά εγκληματικό, εργοδότες να πιέζουν συναδέλφους να εργάζονται υπό τέτοιες συνθήκες και μάλιστα το προετοιμάζουν μέρες πριν!

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να καταγγείλει επώνυμα όσες εταιρείες/εργοδότες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή συναδέλφων μας.

Συνάδελφοι, να μην υποκύψουμε στις πιέσεις των εργοδοτών, να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ την εργασία, να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ να παίξουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα για τα κέρδη των εργοδοτών και να ενημερώσουμε ΑΜΕΣΑ την Επιτροπή στο τηλέφωνο 6982268508.

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Τί αποδοχές δικαιούμαστε τις μέρες της κακοκαιρία!

-Εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να προσέλθουν στην εργασία τους εξαιτίας σπουδαίου λόγου (πχ. αδυναμία μετακίνησής λόγω χιονόπτωσης και των συνεπειών της) δικαιούνται κανονικά τις αποδοχές τους για την ημέρα ή τις ημέρες της κακοκαιρίας.

-Η επικινδυνότητα όλων των δρόμων, και όχι μόνο κεντρικών αρτηριών, εξαιτίας χιονόπτωσης και του παγετού που ακολουθεί, αποτελούν τυπική περίπτωση σπουδαίου λόγου, που δικαιολογεί, σύμφωνα με την καλή πίστη, τη μη παροχή της εργασίας.

-Εφόσον υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, το δικαίωμα στις αποδοχές της ημέρας κακοκαιρίας θεμελιώνεται όταν η επιχείρηση λειτούργησε κανονικά και ο εργαζόμενος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην εργασία του. Επίσης το δικαίωμα αυτό διατηρείται όταν η επιχείρηση δεν λειτούργησε κανονικά επειδή ο εργοδότης διέκοψε τη λειτουργία χωρίς να λάβει τα απαιτούμενα «μέτρα άκρας επιμέλειας και σύνεσης». Ως εκ τούτου, εργαζόμενος που δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην επιχείρηση, της οποίας τη λειτουργία διέκοψε ο εργοδότης λόγω εκτίμησής του πχ ότι δεν θα υπάρξει επαρκής πελατεία ή (και) προσέλευση των εργαζομένων, δικαιούται κανονικά τις αποδοχές της ημέρας αυτής.

-Αντίθετα, στην επιχείρηση που λόγω των συνθηκών είναι κατ’αντικειμενική κρίση αδύνατο να λειτουργήσει, τα μέρη απαλλάσσονται αμοιβαία από τις υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά την παροχή εργασίας κατά την ημέρα/ημέρες που παρέμεινε κλειστή

Ημέρα στην οποία εργαζόμενος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην εργασία λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να χρεωθεί μονομερώς από τον εργοδότη στον μισθωτό ως μέρα κανονικής άδειας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δήμος Παύλου Μελά - Διαδικτυακά κούλουμα και δράσεις για την Αποκριά
Δήμος Παύλου Μελά - Διαδικτυακά κούλουμα και δράσεις για την Αποκριά

Tο κλίμα της παραδοσιακής Αποκριάς με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Μήνας Επανάστασης στο Παιδικό Μουσείο Exploration!
Μήνας Επανάστασης στο Παιδικό Μουσείο Exploration!

O Μάρτιος έρχεται γεμάτος επανάσταση..

Καλά Νέα: Δεν ισχύει ο περιορισμός των δύο  χιλιομέτρων για μετακίνηση σε φαρμακείο
Καλά Νέα: Δεν ισχύει ο περιορισμός των δύο χιλιομέτρων για μετακίνηση σε φαρμακείο

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις σε φαρμακεία έδωσε η κυβέρνηση

Δήμος Δέλτα: Έρευνα και δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης από την ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes
Δήμος Δέλτα: Έρευνα και δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης από την ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes

Πρόγραμμα δράσεων για την προώθηση της ανακύκλωσης και την πρόληψη παραγωγής πλαστικών απορριμμάτων


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ

© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας