Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-9-2021

Ημέρα καριέρας για πρόσφυγες και μετανάστες

Ενεργά παρών ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Ημέρα καριέρας για πρόσφυγες και μετανάστες
fontsize

Με την ενεργή συμμετοχή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας στην Ημέρα Καριέρας (Career4all) συνεχίζει και επεκτείνει το πλαίσιο δράσεων και προγραμμάτων του ο δήμος Νεάπολης-Συκεών για την ομαλή ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συμμετέχει και ως συνδιοργανωτής στη θεσμική εκδήλωση που γίνεται με κεντρικό σκοπό τη διασύνδεση του προσφυγικού πληθυσμού με την αγορά εργασίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη και η ψυχολόγος-προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Μάρω Βασσάρα, οι οποίες θα αναφερθούν αναλυτικά στα προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος, όπως είναι το REACT, ΤΟ Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας για πρόσφυγες και μετανάστες, οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί, Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, κ.ά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11 π.μ. στο προαύλιο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, και διοργανώνεται από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) του δήμου Θεσσαλονίκης και η «Ομάδα Εργασίας για την εργασιακή ένταξη μεταναστών και προσφύγων», με συνδιοργανωτή και τον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Οι δράσεις της εκδήλωσης, στις οποίες θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στα αγγλικά, αραβικά, γαλλικά, φαρσί και ουρντού, απευθύνονται κυρίως σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, οι οποίοι αναζητούν εργασία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένοι σύμβουλοι σταδιοδρομίας θα ενημερώσουν τους υποψηφίους σχετικά με πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην πρόσβαση στην τοπική αγορά εργασίας, ενώ εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τη φύση των εργασιών τους και τις δεξιότητες που απαιτούνται στους κλάδους που εκπροσωπούν, με τους πρόσφυγες να μοιράζονται τη δική τους εμπειρία εργασίας στην Ελλάδα με άλλους υποψήφιους εργαζομένους.

Συνάντηση με επιχειρήσεις

Επιπλέον, θα υλοποιηθεί ειδική συνεδρία για επιχειρήσεις με στόχο την πληροφόρησή τους για τα εργασιακά δικαιώματα των προσφύγων στην Ελλάδα και για θέματα ισότητας ευκαιριών και διαφορετικότητας στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι εταιρειών με τους οποίους θα μπορούν να έρθουν σε επαφή οι πρόσφυγες που αναζητούν εργασία και επιθυμούν να απασχοληθούν στις προσφερόμενες από τις εταιρείες θέσεις.

Οι φορείς που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, EU funded HELIOS Project-ΔΟΜ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, η ActionAid Hellas, IsraAID, ΝΑΟΜΙ - Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων και SolidarityNow.

Η δράση θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και τα μέτρα σχετικά με την πανδημία Covid-19. Σε περίπτωση που τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19 δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή της δράσης, η εκδήλωση θα αναβληθεί.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» - σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων
«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» - σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων

Διαδικτυακή δράση για άτομα άνω των 65 ετών από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και τη θεατρική ομάδα seveneleven

Η Μεγάλη Μπουγάδα
Η Μεγάλη Μπουγάδα

Εικαστική δράση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Βραβεία eSmartec
Βραβεία eSmartec

Τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού για τις φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις στο σχολείο

Αγγίζω και ανακαλύπτω την Αρχαία Μακεδονία
Αγγίζω και ανακαλύπτω την Αρχαία Μακεδονία

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τυφλών στην πρώτη δράση απτικής ξενάγησης και απτικής ανασκαφής

«Η Γιορτή του Βαρδάρη»
«Η Γιορτή του Βαρδάρη»

Ανοιχτή γιορτή γειτονιάς από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ

Πρόγραμμα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας για παιδιά και για ενήλικες
Πρόγραμμα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας για παιδιά και για ενήλικες

Ερευνητική Ομάδα Pluralités του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας