ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-9-2021

Ημέρα καριέρας για πρόσφυγες και μετανάστες

Ενεργά παρών ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Ημέρα καριέρας για πρόσφυγες και μετανάστες

Με την ενεργή συμμετοχή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας στην Ημέρα Καριέρας (Career4all) συνεχίζει και επεκτείνει το πλαίσιο δράσεων και προγραμμάτων του ο δήμος Νεάπολης-Συκεών για την ομαλή ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συμμετέχει και ως συνδιοργανωτής στη θεσμική εκδήλωση που γίνεται με κεντρικό σκοπό τη διασύνδεση του προσφυγικού πληθυσμού με την αγορά εργασίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη και η ψυχολόγος-προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Μάρω Βασσάρα, οι οποίες θα αναφερθούν αναλυτικά στα προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος, όπως είναι το REACT, ΤΟ Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας για πρόσφυγες και μετανάστες, οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί, Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, κ.ά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11 π.μ. στο προαύλιο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, και διοργανώνεται από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) του δήμου Θεσσαλονίκης και η «Ομάδα Εργασίας για την εργασιακή ένταξη μεταναστών και προσφύγων», με συνδιοργανωτή και τον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Οι δράσεις της εκδήλωσης, στις οποίες θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στα αγγλικά, αραβικά, γαλλικά, φαρσί και ουρντού, απευθύνονται κυρίως σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, οι οποίοι αναζητούν εργασία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένοι σύμβουλοι σταδιοδρομίας θα ενημερώσουν τους υποψηφίους σχετικά με πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην πρόσβαση στην τοπική αγορά εργασίας, ενώ εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τη φύση των εργασιών τους και τις δεξιότητες που απαιτούνται στους κλάδους που εκπροσωπούν, με τους πρόσφυγες να μοιράζονται τη δική τους εμπειρία εργασίας στην Ελλάδα με άλλους υποψήφιους εργαζομένους.

Συνάντηση με επιχειρήσεις

Επιπλέον, θα υλοποιηθεί ειδική συνεδρία για επιχειρήσεις με στόχο την πληροφόρησή τους για τα εργασιακά δικαιώματα των προσφύγων στην Ελλάδα και για θέματα ισότητας ευκαιριών και διαφορετικότητας στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι εταιρειών με τους οποίους θα μπορούν να έρθουν σε επαφή οι πρόσφυγες που αναζητούν εργασία και επιθυμούν να απασχοληθούν στις προσφερόμενες από τις εταιρείες θέσεις.

Οι φορείς που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, EU funded HELIOS Project-ΔΟΜ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, η ActionAid Hellas, IsraAID, ΝΑΟΜΙ - Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων και SolidarityNow.

Η δράση θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και τα μέτρα σχετικά με την πανδημία Covid-19. Σε περίπτωση που τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19 δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή της δράσης, η εκδήλωση θα αναβληθεί.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge