Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-10-2021

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» - σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων

Διαδικτυακή δράση για άτομα άνω των 65 ετών από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και τη θεατρική ομάδα seveneleven

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» - σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων
fontsize

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας του με την Seveneleven και με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, συνεχίζει για άλλη μια χρονιά την πρωτότυπη δράση «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», μια σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων σε έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, ειδικά σχεδιασμένων για άτομα άνω των 65 ετών.

Με αφετηρία επιλεγμένα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και με βάση τη μέθοδο θάλλω, oι συμμετέχοντες εξοικειώνονται βιωματικά με τον κόσμο της τέχνης, μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της αυτοπεποίθησης, η μετάλλαξη της εσωστρέφειας σε έκφραση και η ενθάρρυνση της χρήσης ψηφιακών εργαλείων από την Τρίτη Ηλικία.

Το «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», που πραγματοποιείται μέσω Zoom, δίνει την ευκαιρία σε άτομα άνω των 65 που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας να γνωρίσουν τη Συλλογή του Ιδρύματος μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας που ανοίγει νέους δρόμους σε κόσμο που δεν έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αθήνα και να γνωρίσει τη Συλλογή από κοντά.

Ο πρώτος κύκλος συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 28 Οκτωβρίου καθώς και στις 4 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες: τα «Κοινά Σημεία» (21 Οκτωβρίου), το «Ορίζοντας το Σώμα» (28 Οκτωβρίου) και τα «Καλλιτεχνικά Ρεύματα» (4 Νοεμβρίου).

Η δράση θα επαναληφθεί στις 11, 18 και 25 Νοεμβρίου καθώς και στις 2, 9 και 16 Δεκεμβρίου. Μετά την ολοκλήρωση κάθε κύκλου, θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.


Κοινά σημεία

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου │19:00

Επίκεντρο της πρώτης θεματικής ενότητας είναι το Παρίσι, συγκεκριμένα δέκα καλλιτέχνες και η σχέση τους με την Πόλη του Φωτός μέσα από επιλεγμένα έργα τους από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.Ορίζοντας το σώμα

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου │19:00

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι καλλιτέχνες έχουν επιχειρήσει να απεικονίσουν την ανθρώπινη μορφή μέσα από την εικαστική δημιουργία χρησιμοποιώντας χρώματα, υλικά και τεχνικές. Στην ενότητα αυτή, στρέφουμε το βλέμμα στην πορεία της ανθρώπινης μορφής. Πώς θα αποτυπώναμε ένα σώμα σήμερα; Θα το συνθέταμε ή θα το αποδομούσαμε;


Καλλιτεχνικά Ρεύματα

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου │19:00

Τι ζωγραφίζει ένας ιμπρεσιονιστής; Πόσους κύβους χρειάζεται ο Κυβισμός; Τι πρέπει να αφαιρέσεις στην Αφαίρεση; Πόσο Ποπ μπορεί να γίνει η τέχνη; Στην τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα της δράσης, επιλέγουμε έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης και συζητάμε για καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου και του 20ου αιώνα, εξετάζοντας την επίδρασή τους στη σημερινή εποχή.

Το «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την seveneleven (Νότης Παρασκευόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλτέζου) και έχει βασιστεί στην πολυετή εμπειρία τους στον τομέα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για άτομα άνω των 65 ετών.


Μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, που υλοποιείται από την seveneleven με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους»
Πρώτος κύκλος συναντήσεων: 21 & 28 Οκτωβρίου, 4 Νοεμβρίου
Δεύτερος κύκλος συναντήσεων: 11, 18 & 25 Νοεμβρίου
Τρίτος κύκλος συναντήσεων: 2, 9 & 16 Δεκεμβρίου


Ώρα έναρξης: 19:00
Διάρκεια δράσης: 60-75 λεπτά
Ελεύθερη συμμετοχή με απαραίτητη την ηλεκτρονική προεγγραφή, ξεχωριστά για κάθε συνάντηση:
goulandris.gr/events/digital-game

Για άτομα άνω των 65 ετών
*Η δράση απευθύνεται και σε άτομα με ήπια γνωσιακή διαταραχή κάθε ηλικίας, ενώ μπορούν επίσης να συνδέονται άτομα οποιασδήποτε ηλικιακής ομάδας, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, με σκοπό την κοινωνική συμπερίληψη των ηλικιωμένων και την ενθάρρυνση της διαγενεακής επαφής.


  • Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω Zoom
  • Έως 25 συμμετοχές ανά διαδικτυακή συνάντηση.
  • Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν τις πληροφορίες για τη συμμετοχή τους μέσω zoom κατά την ημέρα διεξαγωγής της δράσης, στη διεύθυνση email με την οποία πραγματοποίησαν την εγγραφή τους.
  • Η ίδια διεύθυνση email δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μια συμμετοχές.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Κοιτάζοντας με τα μάτια της ψυχής»
«Κοιτάζοντας με τα μάτια της ψυχής»

Έκθεση Εικαστικών των ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών

Amber Alert: Εξαφάνιση παιδιού
Amber Alert: Εξαφάνιση παιδιού

Από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

ΛΕΠ: Οδηγός διαχείρισης των κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού
ΛΕΠ: Οδηγός διαχείρισης των κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού

Διαδικτυακές διαλέξεις στο πλαίσιο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστήμιου δήμου Νεάπολης-Συκεών

Δίκτυο Εθελοντών και Εθελοντριών στον δήμο Νεάπολης-Συκεών
Δίκτυο Εθελοντών και Εθελοντριών στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων εγγραφής


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ
© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας