ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-11-2021

ΛΕΠ: Οδηγός διαχείρισης των κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού

Διαδικτυακές διαλέξεις στο πλαίσιο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστήμιου δήμου Νεάπολης-Συκεών

ΛΕΠ: Οδηγός διαχείρισης των κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού
FREE

Με τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου (ΛΕΠ) να σηματοδοτεί το βαθμό της αποδοχής και προσφοράς του θεσμού, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις-διαλέξεις που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) και το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα».

Ο φετινός κύκλος των διαδικτυακών μαθημάτων είναι προσαρμοσμένος στην κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, με τους ειδικούς εισηγητές να αναλύουν άκρως επίκαιρα θέματα που έχουν σχέση με τις επιπτώσεις της πανδημίας και τη διαχείριση της κρίσης, υπό τον γενικό τίτλο «Επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας: Κρίσεις και ευκαιρίες».

Όπως εξηγεί η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Καγιαμπίνη, η οποία σχεδίασε, οργάνωσε και επιμελείται το πρόγραμμα, «η πρώτη εισήγηση ήταν στοχευμένη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, δίνοντας, εκτός των άλλων χρηστικών πληροφοριών, και χρήσιμα τηλέφωνα για όποιον χρειάζεται βοήθεια, πέρα από το γνωστό 15900».

Να σημειωθεί ότι η φετινή διοργάνωση του ΛΕΠ αποτελεί και φόρο τιμής στον πρώην δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Δαλάτση με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατό του (4 Οκτωβρίου 2018), ο οποίος αναβάθμισε και καταξίωσε τον σπουδαίο αυτόν θεσμό.

Η παρακολούθηση και η συμμετοχή στις διαδικτυακές διαλέξεις είναι ελεύθερη μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom. Οι ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτου ηλικίας ή γνωστικού-εκπαιδευτικού επιπέδου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email lepneapolis.sikeon@gmail.com επιλέγοντας την ημερομηνία που τους ενδιαφέρει (μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και σε όλες) και δύο μέρες πριν θα λάβουν το σύνδεσμο για να τις παρακολουθήσουν.

Ο κύκλος των διαλέξεων άνοιξε την περασμένη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, με θέμα την «Ενδο-οικογενειακή βία και πανδημία. Αιτίες και επιπτώσεις. Παρεμβάσεις: η εμπειρία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης», με εισηγητή τον Αθανάσιο Καρανίκο, ψυχολόγος, M.Sc. στην Κλινική και στη Συμβουλευτική Ψυχολογία Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.).


Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 (7μ.μ.-9μ.μ.) με θέμα «Γίνεσαι γυναίκα, δεν γεννιέσαι: Οι ρόλοι της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή ως παράμετροι της ψυχικής υγείας» και εισηγήτρια την κλινική-κοινωνική ψυχολόγο, και επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, Χρυσάνθη Κολύβα, για να ακολουθήσουν άλλες δύο διαλέξεις, και συγκεκριμένα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 (7μ.μ.-9μ.μ.)


«Ψυχική επιβάρυνση και άγχος από την πανδημία covid: Πως καλλιεργούμε και ενισχύουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα»

Εισηγήτρια: Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αναπληρώτρια προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών


ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 (7μ.μ.-9μ.μ.)

«Πανδημία covid: Η κρίση ως ευκαιρία επανασχεδιασμού της ζωής μας»

Εισηγήτρια: Δόμνα Ευαγγελίδου, επισκέπτρια Ψυχικής Υγείας, Κ.Ψ.Υ. ΒΔ Τομέα.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge