ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-1-2023

Ο ΑΡΗΣ νικητής του ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο

Άρης-ΠΑΟΚ 77-70

Ο ΑΡΗΣ νικητής του ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο
Φωτ. arisbc.gr

Ο ΑΡΗΣ αναδείχθηκε νικητής του ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο επί του ΠΑΟΚ με σκορ 77-70.

Μέσα σε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τους φίλους της ομάδας του, ο Άρης πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον έπιασε στη βαθμολογία, χωρίς ωστόσο να καλύψει τη διαφορά των 22 πόντων (88-66) από τον αγώνα του πρώτου γύρου.

Ο Νότε αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 26 πόντους.

Ο Άρης με πρωταγωνιστές τους Τζος Χάγκινς, Τζέι Ντι Νότε και με βάση την πολύ καλή άμυνα του που ανάγκασε τον ΠΑΟΚ mateco να κάνει 18 λάθη (έναντι 11 των «κιτρινόμαυρων») επικράτησε στο κατάμεστο από 5.000 φιλάθλους Αλεξάνδρειο στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με σκορ 77-70.

Οι δύο ομάδες μετά τη νίκη του Άρη ισοβαθμούν με ρεκόρ 7-6 (το ίδιο έχει και ο Προμηθέας) με τον «Δικέφαλο του Βορρά», ωστόσο, να έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία μεταξύ τους λόγω της νίκης του με 22 πόντους στο ματς του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Basket League στο «Παλατάκι».

Οι γηπεδούχοι με πολύ καλή άμυνα και τον Νότε να πετυχαίνει τρίποντο σχεδόν με την εκπνοή, ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο +6 (59-53).Με την έναρξη του τελευταίου δεκάλεπτου, ο Νότε με λέι απ ύστερα από διείσδυση στην ρακέτα του ΠΑΟΚ mateco ανέβασε την διαφορά στους 8 (61-53).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», όμως, με τρίποντο του Τάιλερ Πόλεϊ και καλάθι του Τζέιλεν Χαντς πλησίασε στο καλάθι (61-59) στο 32’. Το ντέρμπι κρίθηκε στο τελευταίο δίλεπτο όταν με δύο σερί καλάθια του Χάγκινς ο Άρης ξέφυγε με 74-68 με 1’ και 14’’ να απομένουν για την λήξη του ματς, ο ΠΑΟΚ mateco δεν μπόρεσε να σκοράρει και ταυτόχρονα έχανε τα αμυντικά ριμπάουντ.

Τη νίκη των «κιτρινόμαυρων»... σφράγισε ο Νότε με τρίποντο από τα 7,5 μέτρα (77-68) με 11’’ να απομένουν για το τέλος της συνάντησης.Ο Νότε με 26 πόντους με 6/10 δίποντα και 4/8 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη. Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ είχε ακόμη 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο Χάγκινς ήταν καθοριστικός για τη νίκη των γηπεδούχων γιατί πέτυχε τους 10 από τους 12 συνολικά πόντους του στην τελευταία περίοδο. Ο Ισμαέλ Σανόκο... άγγιξε το νταμπλ νταμπλ με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.Από τον ΠΑΟΚ mateco προσπάθησε περισσότερο ο Χαντς, που είχε 17 πόντους με 3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-38, 59-53, 77-70.

Ο Γιάννης Καστρίτης εξήρε την προσπάθεια των παικτών του, μετά τη νίκη του ΑΡΗ επί του ΠΑΟΚ

Ο κόουτς του ΑΡΗ δήλωσε:

«Νομίζω ότι ήταν δυνατό και σκληρό παιχνίδι. Τα παιδιά δαπάνησαν τεράστια ποσοστά ενέργειας και για μια ακόμη φορά είμαι αναγκασμένος να πω ότι έτσι όπως ήταν οι συνθήκες, δεν ήταν εύκολο. Στηριζόμαστε στην ενέργεια, τη σκληράδα και τη σκληρή άμυνα. Όταν λοιπόν ήρθε και πάλι τραυματισμός, καθώς ο Βασίλης έμεινε εκτός στην τελευταία στιγμή, αλλά και τα γρήγορα φάουλ του Γκούντγουιν, ουσιαστικά αναγκαστήκαμε να παίξουμε χωρίς κλασικό πεντάρι σε όλο το παιχνίδι. Ο Σανόγκο έκανε κατάθεση ψυχής. Αυτό που έγινε ήταν υπέρβαση θέλησης. Προσωπικά είμαι περήφανος για τα παιδιά. Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί χωρίς αυτόν μπορεί να μην το είχαμε καταφέρει. Ελέγξαμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του πέρα από κάποιες εκρήξεις του ΠΑΟΚ. Να ξέρετε ότι αυτά τα παιδιά δίνουν και την ψυχή τους σε κάθε παιχνίδι και στεναχωριούνται περισσότερο από κάθε άλλον όταν χάνουμε».

Ερωτώμενος για τον MVP του αγώνα, ο κόουτς του ΑΡΗ είπε:

«Η απώλεια του Καββαδά ανάγκασε όλους να κάνουν κάτι παραπάνω. Δε νομίζω ότι φαίνεται κάποιος. Μου αρέσει μπαίνοντας στα αποδυτήρια να βλέπω πρόσωπα και κορμιά παικτών που τα έδωσαν όλα. Αυτό είδα σήμερα. Μπήκα στα αποδυτήρια και είδα παίκτες πεθαμένους από την κούραση. MVP λοιπόν ήταν η ομαδική αντίδραση και το γεγονός ότι όλοι κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσει η ομάδα».

Λυκογιάννης: «Ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος»

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ για τη νίκη. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν καλύτερος, αν και ήταν κλειστό παιχνίδι. Είχαμε μεγάλο αριθμό λαθών και ήταν το πιο κομβικό στοιχείο της στατιστικής, το οποίο λέει την αλήθεια. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσεις εκτός έδρας έχοντας 18 λάθη. Σε όλες τις άλλες στατιστικές κατηγορίες ήμασταν καλά και σουτάραμε καλά για εκτός έδρας παιχνίδι. Κάθε φορά που ήμασταν ένα κλικ για να βάλουμε έξτρα πίεση στον Άρη, αμέσως η επιλογή μας μπροστά ήταν κακή, είτε θα κάναμε λάθος, είτε θα παίρναμε μια απόφαση που δεν είχε λογική. Κάπου στο τελευταίο λεπτό ο Άρης βρήκε δύο προσωπικές φάσεις και πήρε τη νίκη.

Φυσικά παίζει ρόλο η κούραση. Έχουμε παίξει συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά αυτό το ξέραμε. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα και ενεργειακά δεν ήμασταν φρέσκοι. Υπάρχει ντεφορμάρισμα σε κάποιους παίκτες, αλλά είναι φυσιολογικό. Ο Ράιλι έπαιξε χωρίς προπόνηση και δεν ήταν στο 100%. Ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος και κέρδισε».

Δηλώσεις Γιάννη Καστρίτη


Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε

Η δράση στηρίζει 12 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες

Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής
Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής

Η διοργάνωση τιμά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Εμμανουήλ Καραλή

Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»
Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»

Κ. Ζέρβας: «Το 2024 θα είναι συγκλονιστική χρονιά για την πόλη μας στο κομμάτι του αθλητισμού»

«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θα βραβευτούν 55 αθλητές διαφόρων αθλημάτων που διέπρεψαν σε διεθνείς διοργανώσεις

Front Runners in Sports Management 5.0
Front Runners in Sports Management 5.0

Ερχεται στις 7-9 Δεκεμβρίου 2023

Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Κ. Ζέρβας: «Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού»

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων
Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων

Mία ακόμη κορυφαία διεθνή διοργάνωση άρσης βαρών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ευτυχής αλλά και υπερήφανος για αυτή τη νέα διεκδίκηση

Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη
Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge