ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/4/2013

Energy Bits

Βιώσιμες Ενεργειακές Ιδέες: και τώρα ο λόγος σε σάς!

Energy Bits
KIDS

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ENERGY BITS, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) και το ΙΤΥΕ Διόφαντος ανακοίνωσαν τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό βίντεο μικρού μήκους “Βιώσιμες ενεργειακές ιδέες: και τώρα ο λόγος σε σας!”. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές 11-18 ετών και οι υποβολές συμμετοχών είναι έως τις 15 Απριλίου 2013.

Στόχος του διαγωνισμού είναι, μέσα από την παραγωγή βίντεο, να ευαισθητοποιήσει τους νέους και εφήβους και να βελτιώσει την κατανόησή τους σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και βιωσιμότητας.

Θέματα για τα βίντεο: «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», «εξοικονόμηση ενέργειας», «ενεργειακή απόδοση», «βιώσιμες μεταφορές», «ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση».

Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν και να εμπνευστούν για να ξεκινήσουν, παίζοντας το E-BITS Serious Game, στη διεύθυνση http://www.2020energy.eu/game .

Οροί συμμετοχής και προδιαγραφές:

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές 11-18 ετών και η διάρκεια των βίντεο να μην υπερβαίνει τα 3 λεπτά. Για την παραγωγή των βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάμερα κινητού τηλεφώνου ή οποιαδήποτε άλλη κατάλληλη συσκευή. (ΣΣ. Μαθητές ή ομάδες μαθητών άλλων ηλικιών, μπορούν να στείλουν το βίντεό τους, αλλά αυτό θα εντάσσεται στο μη διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης και θα αναρτηθεί στο κανάλι Energy Bits στο YouTube.) Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν τα βίντεό τους μέχρι τις 15 Απριλίου 2013.

Βραβεία:

Τα 3 καλύτερα βίντεο από τις χώρες που συμμετέχουν θα βραβευτούν σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες, στις 26 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο της ειδικής «Εβδομάδας για τη Βιώσιμη Ενέργεια», και θα προβληθούν σε εθνικά τηλεοπτικά κανάλια πολλών Ευρωπαϊκών χωρών.

Τo ENERGY BITS ( www.energybits.eu ) είναι ένα πρωτότυπο, βιωματικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Διαδίκτυο και στην Τηλεόραση για την προώθηση της βιώσιμης χρήσης της ενέργειας. Απευθύνεται σε νέους/ες και αποτελεί μία συμπαραγωγή 13 ευρωπαϊκών φορέων με την υποστήριξη του προγράμματος Intelligent Energy Europe.

Ενημερωθείτε για τον διαγωνισμό στη σελίδα: http://www.ebitsvideo.com

Πληροφορίες- Επικοινωνία

Γρηγόρης Παπαγιάννης, Αν. Καθηγητής, Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 54124 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 996388, Φαξ: 2310 996356, e-mail: grigoris@eng.auth.gr

Ελίνα Μεγάλου, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ (I.T.Y.E.), Διεύθυνση Στρατηγικής και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού, Μητροπόλεως 26-28, ΤΚ 105 63, Αθήνα
τηλ: 210 3350600, 210 3350744, fax: 210 3222135, e-mail: megalou@cti.gr

Σχετικό Link

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge