ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
8-1-2014

Απεργία στην Coca Cola 3E προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Aπεργία συμπαράστασης και απεργία αλληλεγγύης ..

Απεργία στην Coca Cola 3E προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Την κήρυξη απεργίας διαρκείας στην Coca-Cola 3Ε στη Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΚΘ, «σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια, η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και το καταναλωτικό κοινό της έρχονται αντιμέτωποι με την προκλητική πολιτική της κερδοφόρας πολυεθνικής, που αγνοεί τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και προσθέτει και άλλους εργαζόμενους στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας».

Η διοίκηση του ΕΚΘ κάνει λόγο για «απεργία συμπαράστασης και απεργία αλληλεγγύης» και προσθέτει: «Συνεχίζουμε να βγάζουμε κόκκινη κάρτα στα προϊόντα της Coca-Cola 3Ε μέχρι την τελική δικαίωση».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε την αλλαγή στον τρόπο διανομής των προϊόντων της (με εξωτερικούς συνεργάτες πλέον) και στη Θεσσαλονίκη, όπως ήδη πράττει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μάλιστα, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ήδη ξεκίνησε συνεργασία με 10 μεταφορείς στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων οι δύο είναι πρώην εργαζόμενοι.

Η διοίκηση της εταιρείας, με παλαιότερες ανακοινώσεις της, υποστηρίζει ότι είχαν γίνει προσπάθειες δύο χρόνων, προκειμένου να βρεθεί λύση με αμοιβαία οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και τους εργαζόμενους του τμήματος διανομής.

Συγκεκριμένα, από το 2011, η εταιρεία είχε καταθέσει συνολικά 4 προτάσεις στους εκπροσώπους των εργαζομένων, με βασικό άξονα τη συνέχιση της συνεργασίας με την εταιρεία, αναλαμβάνοντας τη διανομή των προϊόντων ως ανεξάρτητοι οδηγοί, διατηρώντας δηλαδή ουσιαστικά εγγυημένη την εργασία τους μέχρι και πέντε χρόνια. Στην κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία θα παρείχε τα φορτηγά και θα αναλάμβανε όλα τα έξοδα που θα προέκυπταν από την αλλαγή αυτή. Οι προτάσεις αυτές, όμως, δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Οι συνεργασίες αυτές με τοπικούς συνεργάτες έρχονται στο πλαίσιο της δέσμευσης της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα για ισχυρή, σταθερή και ουσιαστική παρουσία, όπου, εκτός από τους 200 εργαζόμενους που απασχολεί, στηρίζει συνολικά 23.000 επιχειρήσεις αποτελώντας σημαντικό αγοραστή υπηρεσιών, πρώτων υλών και άλλων υλικών από τοπικούς προμηθευτές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επιλογή της να συνεργαστεί με οδηγούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή.

TA NEA
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge