ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-8-2018

Απαλλαγή δημοτικών τελών σε μη ηλεκτροδοτούμενα και μη χρησιμοποιούμενα ακίνητα

Πληροφορίες και δικαιολογητικά για τον Δήμο Παύλου Μελά

Απαλλαγή δημοτικών τελών σε μη ηλεκτροδοτούμενα και μη χρησιμοποιούμενα ακίνητα

Η δυνατότητα αναδρομικής απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη για ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν χρησιμοποιούνται παρέχεται από το νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση Ν.4555/18 (ΦΕΚ 133/19-7-2018 τεύχος Α’) «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι». 

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εμπίπτουν στην ανωτέρω κατηγορία απαλλάσσονται από την καταβολή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όσο χρόνο το ακίνητό τους παραμένει μη ηλεκτροδοτούμενο και δεν χρησιμοποιείται. 

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά, στην οδό Πλαστήρα 2 Σταυρούπολη, κτίριο «Αναστασιάδης» στο 2ο όροφο και στα τηλέφωνα 2313 302 885 και 2313 302889. 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την ανωτέρω απαλλαγή:
1)    βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου
2)    υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του ακινήτου για τη μη χρήση του ακινήτου
3)    δελτίο ταυτότητας του ιδιοκτήτη και
4)    τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου 

Η διάρκεια ισχύος των ανωτέρω αφορά σε όσα ακίνητα δηλωθούν εντός εξαμήνου από την έναρξη ισχύος του Ν.4555/2018 ήτοι έως 19 Ιανουαρίου 2019.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το άρθρο 222 (Τροποποίηση του άρθρου 3 παρ. 1 του ν. 25/1975 Α' 74 )  του Ν.4555/2018:
  
«1. Τα δύο τελευταία εδάφια της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 25/1975 (Α' 74), όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 5 του ν. 3345/2005 (Α'138), αντικαθίστανται ως εξής:
«Ακίνητα, στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση, απαλλάσσονται από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, από την ημερομηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτού προς τον οικείο δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.
Μέχρι την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, τα τέλη οφείλονται ανά κατηγορία ακινήτου και καταβάλλονται κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του από 24.9/20.10.1958 β.δ. (Α' 171).
Εάν, παρά την υποβολή της δήλωσης διαπιστωθεί ηλεκτροδότηση ή χρήση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου το τέλος που αναλογεί από το χρόνο απαλλαγής και ισόποσο πρόστιμο.».

2. Οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού, που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, κατά το οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου, σύμφωνα με βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου και αυτό δεν χρησιμοποιούταν, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του, διαγράφονται ή παρα λείπεται η βεβαίωσή τους. Εφόσον η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση δεν έχει υποβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, υποβάλλεται μέσα σε έξι (6) μήνες από αυτήν. Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται.»

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge