Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Λουκία
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-9-2018

Το Found.ation και η Πρεσβεία των Η.Π.Α. έφεραν την καινοτομία στο κοινό της 83ης ΔΕΘ

Χιλιάδες επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με νέες τεχνολογίες και ιδέες

Το Found.ation και η Πρεσβεία των Η.Π.Α. έφεραν την καινοτομία στο κοινό της 83ης ΔΕΘ
fontsize

Από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018, το Found.ation συμμετείχε στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επιλογής των Η.Π.Α. ως τιμώμενης χώρας. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε το Innov.ation HUB, ένας πρωτοποριακός χώρος με αίθουσα διδασκαλίας εξοπλισμένη με υπολογιστές, όπου καθημερινά γίνονταν μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων και ομιλίες, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες της έκθεσης. Παράλληλα, το Found.ation διοργάνωσε επίσης το Tech Olympus Summit, μια ημερίδα στα πρότυπα των συνεδρίων TED, με θέμα την καινοτομία.

Tο πρόγραμμα του Innov.ation HUB περιλάμβανε συνολικά 40 εκδηλώσεις, 21 από τις οποίες αφορούσαν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, 12 την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και 7 ήταν επικεντρωμένες γύρω από πιο συγκεκριμένες επαγγελματικές ανάγκες. Περισσότερες από 60 ώρες αφιερώθηκαν σε μαθήματα και ομιλίες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ επιστρατεύτηκαν 50 καθηγητές, ομιλητές και συμμετέχοντες σε πάνελ συζητήσεων. Το ενδιαφέρον του κοινού για τις εκδηλώσεις ήταν εξαιρετικά μεγάλο, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, καθώς περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες της έκθεσης παρακολούθησαν κάποια από τις εκδηλώσεις του Innov.ation HUB.

Το Found.ation, με στόχο να αναδείξει όχι μόνο την προσπάθεια που γίνεται στο ελληνικό οικοσύστημα, αλλά και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, επέλεξε το μεγαλύτερο μέρος των ομιλητών να προέρχονται από την τοπική σκηνή. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλλαν πολλοί τοπικοί φορείς, όπως το Rutgers University αλλά και το OK!Thess, σε συνεργασία με το οποίο διοργανώθηκε επίσης ένα bootcamp για τοπικές startups. Μέσα από την τριήμερη διαδικασία του Innov.ation Bootcamp, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να μάθουν τα βασικά ενός business plan, του pitching και των οικονομικών των startup.

Πλήθος φορέων επισκέφθηκαν τον χώρο και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα των δράσεων και των εκδηλώσεων, ανάμεσα στους οποίους πολιτικά πρόσωπα, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, αλλά και προσκεκλημένοι της Πρεσβείας των Η.Π.Α., όπως η Marie Royce, Assistant Secretary of State Department for Educational & Cultural Affairs.

Στο συνέδριο Tech Olympus Summit, περίπου 200 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί 5 ώρες 15 διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνέδριο προλόγισε ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Michael Kratsios, Deputy Assistant to the President for Technology Policy στον Λευκό Οίκο. Άλλες ομιλίες οι οποίες ξεχώρισαν, ήταν αυτές των Karina Sotnik, με θέμα την διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά στο πλαίσιο της καινοτόμου startup επιχειρηματικότητας, αλλά και της Χριστίνας Τρεμόντι, με θέμα την διαφθορά. Οι ομιλίες του Tech Olympus Summit θα είναι σύντομα διαθέσιμες online για όσους δεν μπόρεσαν να τις παρακολουθήσουν από κοντά.

Τέλος, πολύ μεγάλη ήταν και η συμβολή εταιρειών και οργανισμών που υποστήριξαν στις δράσεις μας, όπως οι Envolve Entrepreneurship, Eurobank, Microsoft Hellas, The Hellenic Initiative και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ανάμεσα σε άλλους.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Θερινές εκπτώσεις 2020
Θερινές εκπτώσεις 2020

Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιουλίου

3-7-2020

Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς
Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς
Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 36χρονος ομογενής

28-6-2020


Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη των έξυπνων πόλεων»
Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη των έξυπνων πόλεων»

Υπογράφηκε το Μνημόνιο συνεργασίας για το Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού

26-6-2020

Νέα πανηγυρική ομόφωνη απαλλακτική απόφαση για τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών
Νέα πανηγυρική ομόφωνη απαλλακτική απόφαση για τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: «Η αλήθεια έλαμψε για μια ακόμη φορά»

25-6-2020

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης
Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης

Συνοδευόμενος από τον Νίκο Ταχιάο και τον Νίκο Κουρέτα

24-6-2020

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων και περίπτωση εμπορίας ανθρώπων
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων και περίπτωση εμπορίας ανθρώπων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί άντρες, μέλη συγγενικού τους περιβάλλοντος

24-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ