Top
Τοπικά Νέα
22-10-2018

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάρια “BLUE LABS”

Για την Καινοτομία σε τομείς της «Γαλάζιας Ανάπτυξης»

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάρια “BLUE LABS”
fontsize
Εχει λήξει στις: Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, προσκαλεί Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), που δραστηριοποιούνται σε επιλεγμένους τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης (αλιεία, υδατοκαλλιέργειες, μεταποίηση - εμπορία ψαριών κ.α.), να συμμετάσχουν σε τρία, ολιγομελή σεμινάρια, μικρής διάρκειας, με τίτλο BLUE LABS (Εργαστήρια Γαλάζιας Καινοτομίας), που θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Νοέμβριο και προσφέρονται δωρεάν. 

Πιο συγκεκριμένα, το ΕΒΕΘ θα υλοποιήσει στη Θεσσαλονίκη 3 συνολικά BLUELABS, διάρκειας 2 - 3 ωρών το καθένα, στις 7, 14 και 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 17.00 - 20.00, με το ίδιο περιεχόμενο κάθε φορά, στις αίθουσες κατάρτισης του Επιμελητηρίου, Πλατεία Μοριχόβου 1, 3ος όροφος, Λαδάδικα. 

Στα BLUE LABS προβλέπεται να συμμετάσχουν  συνολικά 20 - 30 εκπρόσωποι επιχειρήσεων (η κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει με έναν εκπρόσωπο σε ένα σεμινάριο) που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς :

Αλιεία,

Υδατοκαλλιέργειες,

Άλλες συναφείς δραστηριότητες

Α) Μεταποίηση - εμπορία ψαριών και θαλασσινών,

Β) Κατασκευή διχτυών - σχοινιών κλπ.

Τα εν λόγω σεμινάρια προγραμματίζονται στο πλαίσιο της υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου BLUE_BOOST (Πρόγραμμα ADRION), που αποσκοπεί στην ενίσχυση των καινοτομικών δυνατοτήτων των Πολύ Μικρών-Μικρομεσαίων (ΠΜΜΕ) και Νεοφυών Επιχειρήσεων (Start-Up) που δραστηριοποιούνται στους τομείς της επονομαζόμενης «Γαλάζιας Ανάπτυξης» και ανήκουν στις εμπλεκόμενες περιοχές Αδριατικής-Ιονίου. 

Το BLUE_BOOST εστιάζει τόσο στους «παραδοσιακούς» τομείς της «Γαλάζιας Ανάπτυξης», όπως η αλιεία και η ναυπήγηση σκαφών, όσο και σε πιο σύγχρονους τομείς, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων την ιχθυοκαλλιέργεια, την περιβαλλοντικά φιλική ναυπήγηση σκαφών, τη ρομποτική, τα νέα υλικά, το θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό.

Σκοπός των BLUE LABS είναι να παράσχουν στις ΜΜΕ των παραπάνω τομέων κάποια πρώτα εφόδια, για την ανάπτυξη του δυναμικού καινοτομίας τους. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ιδιαίτερα σύγχρονες τάσεις και τεχνικές, σε σχέση με τα παρακάτω, μεταξύ άλλων, πεδία ενδιαφέροντος:

1. Σκεπτόμενοι ξανά την αγορά πέρα από τα επιχειρηματικά μας σύνορα: τεχνικές για να αποκτήσουμε την ικανότητα να διαμορφώσουμε ή αναθεωρήσουμε την επιχειρηματική μας στρατηγική και να αντιμετωπίσουμε τη νέα παγκοσμιοποιημένη αγορά,

2. Νέος σχεδιασμός και ανάπτυξη προϊόντων / υπηρεσιών: νέες καινοτομικές ευκαιρίες που παρέχει ο σχεδιασμός με επίκεντρο το χρήστη, η συν-δημιουργία, η συμπαραγωγή, η ταχεία δημιουργία πρωτοτύπου κλπ.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι επιχειρήσεων σε κάθε ένα από τα BLUE LABS θα είναι το πολύ 10, καθώς τα συγκεκριμένα workshops θα είναι ιδιαίτερα διαδραστικά, με στόχο να καταγραφούν, σε αρχικό στάδιο, οι ανάγκες των συμμετεχουσών επιχειρήσεων. 

Δεδομένου του μικρού αριθμού συμμετεχόντων, για την επιλογή τους θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία υποβολής της αίτησης και το προφίλ της ενδιαφερόμενης επιχείρησης. Κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει μόνο σε ένα BLUE LAB, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τυχόν Β΄ και Γ΄ επιλογή, σε σχέση με την προτιμώμενη ημερομηνία παρακολούθησης (7, 14 ή 21 Νοεμβρίου).

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στα BLUE LABS αποτελεί ένα πρώτο βήμα coaching για τις επιχειρήσεις των ως άνω τομέων, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους σε πιλοτικό σχέδιο του έργου BLUE_BOOST, μέσω του οποίου 5 επιχειρήσεις της ΠΚΜ θα λάβουν, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης, κουπόνι καινοτομίας ύψους έως 9.000€, για την υλοποίηση ενός επιθυμητού καινοτομικού σχεδίου, σε συνεργασία με παρόχους τεχνογνωσίας (ερευνητικούς φορείς, άλλες εξειδικευμένες ΜΜΕ ή «νέους φορείς καινοτομίας όπως fab labs, co-working spaces, creative hubs κλπ). Τα καινοτομικά σχέδια που θα υποβληθούν μπορούν να αφορούν σε όλες τις φάσεις του κύκλου καινοτομίας, π.χ. στο σχεδιασμό, δημιουργία ή αναβάθμιση νέου προϊόντος, υπηρεσίας, διαδικασίας κλπ.

Το «μονοπάτι καινοτομίας» του BLUE_BOOST θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, για όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, με την υλοποίηση σεμιναρίων επεξεργασίας σεναρίων “BLUE SCENARIO WORKSHOPS” και ενός διήμερου “BLUE Hackathon”. Ησυμμετοχή μιας επιχείρησης σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις BLUE LABS, BLUE SCENARIO WORKSHOPS και BLUE Hackathon θα ληφθεί υπόψη, αναλογικά, για τις επιχειρήσεις που θα καταθέσουν, κατόπιν δημοσίευσης σχετικής πρόσκλησης από το ΕΒΕΘ, κάποια πρόταση για τη χορήγηση κουπονιού καινοτομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Μελετών & Έρευνας του ΕΒΕΘ, στα τηλέφωνα 2310 370181 και 180, αρμόδιοι Γ. Εμμανουηλίδης και Αντ. Μπούμπουλας.

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο

Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα του Δήμου Νεάπολης - ΣυκεώνΤα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών

Η επίσημη παράδοση-παρουσίαση


Εργασίες συντήρησης  στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-ΈδεσσαςΕργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

Από Πέμπτη 17 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019


Καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων Διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018Καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων Διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018

Του Δήμου Θεσσαλονίκης


Ανακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΑνακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων δήμου Νεάπολης-Συκεών

Θα θρυμματισθούν και θα χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωκό υλικό σε δασικές εκτάσεις


Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Κλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την ΠαρασκευήΚλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την Παρασκευή

Λόγω των καιρικών συνθηκών


Διακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου ΘεσσαλονίκηςΔιακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης

Από το μεσημέρι της Παρασκευής


Στον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματοςΣτον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος

Και όλες οι προνοιακές παροχές


Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη

Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της επιδείνωσης της κακοκαιρίας


Έκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο ΘεσσαλονίκηςΈκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη ΒόλβηΚλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη Βόλβη
Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της ΘεσσαλονίκηςΠοια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την ΤετάρτηΠώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την Τετάρτη
Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΠώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Έκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο ΘεσσαλονίκηςΈκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο Θεσσαλονίκης
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο