Top
22-10-2018

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάρια “BLUE LABS”

Για την Καινοτομία σε τομείς της «Γαλάζιας Ανάπτυξης»

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάρια “BLUE LABS”
fontsize
Εχει λήξει στις: Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, προσκαλεί Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), που δραστηριοποιούνται σε επιλεγμένους τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης (αλιεία, υδατοκαλλιέργειες, μεταποίηση - εμπορία ψαριών κ.α.), να συμμετάσχουν σε τρία, ολιγομελή σεμινάρια, μικρής διάρκειας, με τίτλο BLUE LABS (Εργαστήρια Γαλάζιας Καινοτομίας), που θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Νοέμβριο και προσφέρονται δωρεάν. 

Πιο συγκεκριμένα, το ΕΒΕΘ θα υλοποιήσει στη Θεσσαλονίκη 3 συνολικά BLUELABS, διάρκειας 2 - 3 ωρών το καθένα, στις 7, 14 και 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 17.00 - 20.00, με το ίδιο περιεχόμενο κάθε φορά, στις αίθουσες κατάρτισης του Επιμελητηρίου, Πλατεία Μοριχόβου 1, 3ος όροφος, Λαδάδικα. 

Στα BLUE LABS προβλέπεται να συμμετάσχουν  συνολικά 20 - 30 εκπρόσωποι επιχειρήσεων (η κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει με έναν εκπρόσωπο σε ένα σεμινάριο) που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς :

Αλιεία,

Υδατοκαλλιέργειες,

Άλλες συναφείς δραστηριότητες

Α) Μεταποίηση - εμπορία ψαριών και θαλασσινών,

Β) Κατασκευή διχτυών - σχοινιών κλπ.

Τα εν λόγω σεμινάρια προγραμματίζονται στο πλαίσιο της υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου BLUE_BOOST (Πρόγραμμα ADRION), που αποσκοπεί στην ενίσχυση των καινοτομικών δυνατοτήτων των Πολύ Μικρών-Μικρομεσαίων (ΠΜΜΕ) και Νεοφυών Επιχειρήσεων (Start-Up) που δραστηριοποιούνται στους τομείς της επονομαζόμενης «Γαλάζιας Ανάπτυξης» και ανήκουν στις εμπλεκόμενες περιοχές Αδριατικής-Ιονίου. 

Το BLUE_BOOST εστιάζει τόσο στους «παραδοσιακούς» τομείς της «Γαλάζιας Ανάπτυξης», όπως η αλιεία και η ναυπήγηση σκαφών, όσο και σε πιο σύγχρονους τομείς, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων την ιχθυοκαλλιέργεια, την περιβαλλοντικά φιλική ναυπήγηση σκαφών, τη ρομποτική, τα νέα υλικά, το θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό.

Σκοπός των BLUE LABS είναι να παράσχουν στις ΜΜΕ των παραπάνω τομέων κάποια πρώτα εφόδια, για την ανάπτυξη του δυναμικού καινοτομίας τους. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ιδιαίτερα σύγχρονες τάσεις και τεχνικές, σε σχέση με τα παρακάτω, μεταξύ άλλων, πεδία ενδιαφέροντος:

1. Σκεπτόμενοι ξανά την αγορά πέρα από τα επιχειρηματικά μας σύνορα: τεχνικές για να αποκτήσουμε την ικανότητα να διαμορφώσουμε ή αναθεωρήσουμε την επιχειρηματική μας στρατηγική και να αντιμετωπίσουμε τη νέα παγκοσμιοποιημένη αγορά,

2. Νέος σχεδιασμός και ανάπτυξη προϊόντων / υπηρεσιών: νέες καινοτομικές ευκαιρίες που παρέχει ο σχεδιασμός με επίκεντρο το χρήστη, η συν-δημιουργία, η συμπαραγωγή, η ταχεία δημιουργία πρωτοτύπου κλπ.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι επιχειρήσεων σε κάθε ένα από τα BLUE LABS θα είναι το πολύ 10, καθώς τα συγκεκριμένα workshops θα είναι ιδιαίτερα διαδραστικά, με στόχο να καταγραφούν, σε αρχικό στάδιο, οι ανάγκες των συμμετεχουσών επιχειρήσεων. 

Δεδομένου του μικρού αριθμού συμμετεχόντων, για την επιλογή τους θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία υποβολής της αίτησης και το προφίλ της ενδιαφερόμενης επιχείρησης. Κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει μόνο σε ένα BLUE LAB, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τυχόν Β΄ και Γ΄ επιλογή, σε σχέση με την προτιμώμενη ημερομηνία παρακολούθησης (7, 14 ή 21 Νοεμβρίου).

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στα BLUE LABS αποτελεί ένα πρώτο βήμα coaching για τις επιχειρήσεις των ως άνω τομέων, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους σε πιλοτικό σχέδιο του έργου BLUE_BOOST, μέσω του οποίου 5 επιχειρήσεις της ΠΚΜ θα λάβουν, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης, κουπόνι καινοτομίας ύψους έως 9.000€, για την υλοποίηση ενός επιθυμητού καινοτομικού σχεδίου, σε συνεργασία με παρόχους τεχνογνωσίας (ερευνητικούς φορείς, άλλες εξειδικευμένες ΜΜΕ ή «νέους φορείς καινοτομίας όπως fab labs, co-working spaces, creative hubs κλπ). Τα καινοτομικά σχέδια που θα υποβληθούν μπορούν να αφορούν σε όλες τις φάσεις του κύκλου καινοτομίας, π.χ. στο σχεδιασμό, δημιουργία ή αναβάθμιση νέου προϊόντος, υπηρεσίας, διαδικασίας κλπ.

Το «μονοπάτι καινοτομίας» του BLUE_BOOST θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, για όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, με την υλοποίηση σεμιναρίων επεξεργασίας σεναρίων “BLUE SCENARIO WORKSHOPS” και ενός διήμερου “BLUE Hackathon”. Ησυμμετοχή μιας επιχείρησης σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις BLUE LABS, BLUE SCENARIO WORKSHOPS και BLUE Hackathon θα ληφθεί υπόψη, αναλογικά, για τις επιχειρήσεις που θα καταθέσουν, κατόπιν δημοσίευσης σχετικής πρόσκλησης από το ΕΒΕΘ, κάποια πρόταση για τη χορήγηση κουπονιού καινοτομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Μελετών & Έρευνας του ΕΒΕΘ, στα τηλέφωνα 2310 370181 και 180, αρμόδιοι Γ. Εμμανουηλίδης και Αντ. Μπούμπουλας.

Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Ο Ivan Krastev  στη Θεσσαλονίκη για τις «Διαλέξεις Thyssen»Ο Ivan Krastev στη Θεσσαλονίκη για τις «Διαλέξεις Thyssen»

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου


Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης


Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο στη ΘεσσαλονίκηΟλοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Προπηλακισμοί και επεισόδια στο κέντροΈξω από το αμερικανικό προξενείο η πορεία για το ΠολυτεχνείοΈξω από το αμερικανικό προξενείο η πορεία για το Πολυτεχνείο

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών..


Συλλυπητήρια δήλωση Τζιτζικώστα για την απώλεια της  Γιάννας ΤζάκηΣυλλυπητήρια δήλωση Τζιτζικώστα για την απώλεια της Γιάννας Τζάκη

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Το μέλλον της  Ελλάδας περνά μέσα από τη δυναμική της διαβαλκανικής συνεργασίαςΤο μέλλον της Ελλάδας περνά μέσα από τη δυναμική της διαβαλκανικής συνεργασίας

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018


Συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη κατοχή πακέτων τσιγάρωνΣυλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη κατοχή πακέτων τσιγάρων

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης


Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε φράχτη στρατοπέδουΑυτοκίνητο έπεσε πάνω σε φράχτη στρατοπέδου

Σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Νεότερα σχολιασμένα:
ΕΥΑΘ:
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ