ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-10-2018

Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Μπουτάρη

Επειδή δέχθηκε τον Ψωμιάδη

Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Μπουτάρη

Εκνευρισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης  πρόσφατα στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αποτελεί «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση εξαιτίας των δικαστικών περιπετειών του και των σκιών για σκάνδαλα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιχείρησε να δικαιολογήσει την αποδοχή του αιτήματος για συνάντηση δείχνοντας αβρότητα, όμως φαίνεται ότι αυτή η ευγένεια του Γιάννη Μπουτάρη ουδόλως εκτιμήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου –εξ ου και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, με δηλώσεις της, δεν έκρυψε την δυσφορία της κυβέρνησης για την συνάντηση αυτή.

Η Αυγή γράφει χαρακτηριστικά:

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν κατανόησαν το γιατί ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε δεκτό το αίτημα του πρώην και έκπτωτου «γαλάζιου» περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να συναντηθούν, όταν μάλιστα ο δεύτερος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, εκτός των άλλων, και για το αν παρακίνησε με τη στάση του στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ενώ τον αποκάλεσε «πολιτικό τραβέλι».

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Π. Ψωμιάδης επιζητά συνεχώς δημοσιότητα και χθες ο δήμαρχος του την παρείχε απλόχερα, ενώ φάνηκε να του δίνει και «άφεση αμαρτιών»... «Έκανε την ευγενική χειρονομία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, να ζητήσει συνάντηση με τον πρώτο πολίτη της πόλης, όπως λέει» σχολίασε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε «φυσικά ανταποκρίθηκα. Είπαμε δυο πράγματα που ενδιαφέρουν την πόλη, διαπιστώσαμε ένα κοινό ενδιαφέρον για το καλό της πόλης. Έχουμε σαφώς διαφορετικές αντιλήψεις και ιδεολογίες. Συμφωνήσαμε όμως έναν πολιτισμένο αγώνα για την εκλογή".

Γ. Μπουτάρης «Ό,τι έγινε έγινε...»

"Ό,τι έγινε έγινε, ό,τι ειπώθηκε ειπώθηκε και πάμε για αλλά. Ειπώθηκαν βαριές κουβέντες, αλλά τραβάμε μια γραμμή και έχουμε μπροστά μας μόνο τον προεκλογικό αγώνα» είπε ο Γ. Μπουτάρης. Από την πλευρά του, ο έκπτωτος περιφερειάρχης, που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν ζήτησε (τουλάχιστον δημοσίως) συγγνώμη από τον Γ. Μπουτάρη και απλώς δήλωσε: «Ευχαριστώ τον δήμαρχο για τη θερμή υποδοχή. Με ενημέρωσε για κάποια προβλήματα και τους πολίτες της πόλης. Κατά κοινή ομολογία μπορεί να διαφωνούμε -και διαφωνούμε-, αλλά μας ενώνει η αγάπη για την πόλη». Απευθυνόμενος δε στον δήμαρχο τον ρώτησε και αν «ζει ο Μέγας Αλέξανδρος», για να λάβει την απάντηση «ζει και βασιλεύει»...

Κ. Νοτοπούλου: Απαράδεκτο να «αλωνίζει» την πόλη ο Ψωμιάδης

Σκληρή επίθεση στον Π. Ψωμιάδη, που είναι γνωστός για τις ακραία εθνικιστικές και τις ξενοφοβικές του απόψεις, εξαπέλυσε η Κ. Νοτοπούλου. Όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης της ζητήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση Μπουτάρη - Ψωμιάδη, απάντησε: «Θεωρώ απαράδεκτο ότι αυτή τη στιγμή ο κ. Ψωμιάδης αλωνίζει τον πόλη είτε ως υποψήφιος δήμαρχος, είτε ως επίσημος στις εξέδρες των επισήμων. Δεν το καταλαβαίνω, δεν το κατανοώ και προσωπικά δεν το δέχομαι». «Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα τον συναντούσα, δεν του δίνω καν το χέρι μου στον δρόμο όταν τον συναντώ» συνέχισε και πρόσθεσε: «Θέλουμε να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Μπουτάρης γιατί στο πρόσωπό του αποτυπώνεται, διά στόματος πρωθυπουργού πια, η σύγκλιση ενός προοδευτικού μετώπου στην πόλη. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που μας έχουν φέρει το προηγούμενο διάστημα σε αντιπαράθεση με την πολιτική του νυν δημάρχου. Δεν μπορεί κανένας όμως να παραβλέψει, παρά να συμπαραταχθεί απόλυτα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να φέρει έναν αέρα δημοκρατίας στην πόλη, έναν αέρα ελευθερίας, έναν αέρα προόδου και να αφήσουμε πίσω τον σκοταδισμό».

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge