Top
Τοπικά Νέα
28-10-2018

Δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας παρέθεσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων

Ο χαιρετισμός του κ.Παυλόπουλου

Δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας παρέθεσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων
fontsize

Δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας παρέθεσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Στον χαιρετισμό του ο κ.Παυλόπουλος είπε:


Με αισθήματα χαράς αλλά και ειλικρινούς συγκίνησης παρίσταμαι σήμερα στο δείπνο, το οποίο έχετε την ευγενική καλοσύνη να μου παραθέσετε.  Και εξηγούμαι: Αυτονοήτως, γυρίζω πίσω στον χρόνο για ν’ ανακαλέσω στην μνήμη μας την πρώτη μας συνάντηση, στις 19.6.2015, κατά τον εορτασμό των 100 χρόνων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος εκπροσωπούσε και εσάς.  Συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς και, συνακόλουθα, μέσα σε μιαν εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την προοπτική της στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.

Τότε, σας είχα διαβεβαιώσει ότι «θ’ αντέξουμε». Καθώς κι ότι η Χώρα μας όχι μόνο θα μείνει συνεπής στον Ευρωπαϊκό της προσανατολισμό αλλά και ότι θα συμβάλλει, στο μέτρο που της αναλογεί, στην ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και στην εμπέδωση της συνοχής της Ευρωζώνης, με «αιχμή του δόρατος» ένα ισχυρό Ευρώ.  Επιπλέον, σας είχα ζητήσει να πιστέψετε στις αστείρευτες δυνάμεις σας και να πρωταγωνιστήσετε σ’ αυτή την Εθνική, κυριολεκτικώς, προσπάθεια.

Σήμερα, ευτυχώς όταν οι συνθήκες για τον Τόπο μας είναι διαφορετικές και πιο ευοίωνες, μπορώ να σας το πω δημοσίως:  Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, δοθέντος ότι έχετε, και μάλιστα κατά πολύ, υπερβεί τις προσδοκίες μας.  Όχι μόνον «αντέξατε», όχι μόνο έχετε πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια της Εθνικής μας οικονομικής -και όχι μόνον- ανάκαμψης, αλλά έχετε καταστήσει την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία μας διεθνές οικονομικό κέντρο μεγάλων δυνατοτήτων, μ’ έμφαση στην εξάπλωσή του ιδίως στον ευρύτερο Βαλκανικό Χώρο.

Κάτι που, αυτονοήτως, αποτελεί τεράστια προσφορά τόσο για την Εθνική μας Οικονομία όσο και για την Μακεδονία μας.  Τον Τόπο, ο οποίος μας εμπνέει γενικότερα και τονώνει καθοριστικώς το Εθνικό μας Φρόνημα.

Επιτρέψατέ μου να επικεντρωθώ, έστω και συνοπτικώς, σ’ έναν ειδικότερο τομέα των δραστηριοτήτων σας. Και, συγκεκριμένα, στον τομέα των εξαγωγών.

Δικαίως ο Σύνδεσμός σας, ο άλλοτε «Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος», έχει μετονομασθεί σε «Σύνδεσμο Εξαγωγέων» γενικώς.  Και τούτο διότι η όλη επιχειρηματική σας δραστηριότητα καλύπτει πλέον και τους εξαγωγείς στο σύνολο της Επικράτειας.  Αποτελείτε υπόδειγμα για όλους τους Έλληνες Εξαγωγείς.  Κι ακόμη περισσότερο, κατέχετε περίοπτη θέση μεταξύ των συναδέλφων σας στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής, αλλ’ ακόμη και μεταξύ των συναδέλφων σας στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μίλησα προηγουμένως για την συμβολή σας στην θετική πορεία της Εθνικής μας Οικονομίας.  Και θέλω να γίνω σαφέστερος, διευκρινίζοντας σε τι συνίσταται αυτή η συμβολή σας, αναφερόμενος στα ειδικότερα στοιχεία της συμμετοχής των εξαγωγών στην διαμόρφωση του ΑΕΠ της Χώρας μας:

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνεται η μεγάλη συμμετοχή των εξαγωγών στην διαμόρφωση του ΑΕΠ. Η συμβολή του τομέα των εξαγωγών στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ εντείνεται χρόνο με τον χρόνο και το πρώτο εξάμηνο του 2018 έφθασε στις 2,5 εκατοστιαίες μονάδες. Η ανάκαμψη των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια επανατοποθετεί τα Ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, δημιουργώντας την βάση για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Διότι η βιώσιμη ανάπτυξη για μια οικονομία, όπως η Ελληνική, πρέπει να στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στις εξαγωγές και στην εξωστρέφεια και μετά στην κατανάλωση και στις δημοσιονομικές δαπάνες.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ήλθε η ώρα και η Πολιτεία ν’ αφιερωθεί περισσότερο στην ενίσχυση των εξαγωγών και στα  προβλήματα των εξαγωγέων, διαμορφώνοντας ιδίως ένα σταθερό και ουσιαστικό  πλαίσιο ενισχύσεων.

Με τις σκέψεις αυτές σας ευχαριστώ για την σημερινή μας συνάντηση.  Καθώς και για το ότι οι πυκνές επικοινωνίες μας, στα τρία και πλέον χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την ανάληψη των καθηκόντων μου, μου έχουν δώσει την δυνατότητα και να εκτιμήσω το έργο σας αλλά και να ωφεληθώ από την πολύτιμη εμπειρία σας, κατά την άσκηση των δικών μου καθηκόντων.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Κλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την ΠαρασκευήΚλειστά τα σχολεία στη Βόλβη την Παρασκευή

Λόγω των καιρικών συνθηκών


Διακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου ΘεσσαλονίκηςΔιακοπή λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης

Από το μεσημέρι της Παρασκευής


Στον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματοςΣτον Ο.Π.Ε.Κ.Α οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος

Και όλες οι προνοιακές παροχές


Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη

Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της επιδείνωσης της κακοκαιρίας


Έκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο ΘεσσαλονίκηςΈκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019


Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την ΤετάρτηΠώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νεάπολη την Τετάρτη

Πού θα είναι κλειστά


Ανοιχτό για διανυκτέρευση αστέγων το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»Ανοιχτό για διανυκτέρευση αστέγων το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»

Για όσο διάστημα διαρκούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες


Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη ΒόλβηΚλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη Βόλβη

Και οι παιδικοί σταθμοί


Πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΠώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ανοιχτά όλα τα σχολεία σε Νεάπολη και Αγ. Παύλο - Κλειστά σε Συκιές και ΠεύκαgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Διάθεση κουπονιών  σε 880 πολύτεκνες οικογένειεςΔιάθεση κουπονιών σε 880 πολύτεκνες οικογένειες
Στα λευκά   η ΘεσσαλονίκηΣτα λευκά η Θεσσαλονίκη
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη ΒόλβηΚλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη Βόλβη
Κλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία στην Βόλβη την Πέμπτη
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της ΘεσσαλονίκηςΠοια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»Παροχή στέγης και τροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»
Μεγάλοι διαγωνισμοί έργων στο δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΜεγάλοι διαγωνισμοί έργων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο