Top
home ads Ψάχνεις για ακίνητο στη Θεσσαλονίκη? Δες χιλιάδες Αγγελίες εδώ
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
28-10-2018

Δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας παρέθεσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων

Ο χαιρετισμός του κ.Παυλόπουλου

Δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας παρέθεσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων
fontsize

Δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας παρέθεσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Στον χαιρετισμό του ο κ.Παυλόπουλος είπε:


Με αισθήματα χαράς αλλά και ειλικρινούς συγκίνησης παρίσταμαι σήμερα στο δείπνο, το οποίο έχετε την ευγενική καλοσύνη να μου παραθέσετε.  Και εξηγούμαι: Αυτονοήτως, γυρίζω πίσω στον χρόνο για ν’ ανακαλέσω στην μνήμη μας την πρώτη μας συνάντηση, στις 19.6.2015, κατά τον εορτασμό των 100 χρόνων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος εκπροσωπούσε και εσάς.  Συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς και, συνακόλουθα, μέσα σε μιαν εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την προοπτική της στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.

Τότε, σας είχα διαβεβαιώσει ότι «θ’ αντέξουμε». Καθώς κι ότι η Χώρα μας όχι μόνο θα μείνει συνεπής στον Ευρωπαϊκό της προσανατολισμό αλλά και ότι θα συμβάλλει, στο μέτρο που της αναλογεί, στην ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και στην εμπέδωση της συνοχής της Ευρωζώνης, με «αιχμή του δόρατος» ένα ισχυρό Ευρώ.  Επιπλέον, σας είχα ζητήσει να πιστέψετε στις αστείρευτες δυνάμεις σας και να πρωταγωνιστήσετε σ’ αυτή την Εθνική, κυριολεκτικώς, προσπάθεια.

Σήμερα, ευτυχώς όταν οι συνθήκες για τον Τόπο μας είναι διαφορετικές και πιο ευοίωνες, μπορώ να σας το πω δημοσίως:  Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, δοθέντος ότι έχετε, και μάλιστα κατά πολύ, υπερβεί τις προσδοκίες μας.  Όχι μόνον «αντέξατε», όχι μόνο έχετε πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια της Εθνικής μας οικονομικής -και όχι μόνον- ανάκαμψης, αλλά έχετε καταστήσει την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία μας διεθνές οικονομικό κέντρο μεγάλων δυνατοτήτων, μ’ έμφαση στην εξάπλωσή του ιδίως στον ευρύτερο Βαλκανικό Χώρο.

Κάτι που, αυτονοήτως, αποτελεί τεράστια προσφορά τόσο για την Εθνική μας Οικονομία όσο και για την Μακεδονία μας.  Τον Τόπο, ο οποίος μας εμπνέει γενικότερα και τονώνει καθοριστικώς το Εθνικό μας Φρόνημα.

Επιτρέψατέ μου να επικεντρωθώ, έστω και συνοπτικώς, σ’ έναν ειδικότερο τομέα των δραστηριοτήτων σας. Και, συγκεκριμένα, στον τομέα των εξαγωγών.

Δικαίως ο Σύνδεσμός σας, ο άλλοτε «Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος», έχει μετονομασθεί σε «Σύνδεσμο Εξαγωγέων» γενικώς.  Και τούτο διότι η όλη επιχειρηματική σας δραστηριότητα καλύπτει πλέον και τους εξαγωγείς στο σύνολο της Επικράτειας.  Αποτελείτε υπόδειγμα για όλους τους Έλληνες Εξαγωγείς.  Κι ακόμη περισσότερο, κατέχετε περίοπτη θέση μεταξύ των συναδέλφων σας στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής, αλλ’ ακόμη και μεταξύ των συναδέλφων σας στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μίλησα προηγουμένως για την συμβολή σας στην θετική πορεία της Εθνικής μας Οικονομίας.  Και θέλω να γίνω σαφέστερος, διευκρινίζοντας σε τι συνίσταται αυτή η συμβολή σας, αναφερόμενος στα ειδικότερα στοιχεία της συμμετοχής των εξαγωγών στην διαμόρφωση του ΑΕΠ της Χώρας μας:

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνεται η μεγάλη συμμετοχή των εξαγωγών στην διαμόρφωση του ΑΕΠ. Η συμβολή του τομέα των εξαγωγών στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ εντείνεται χρόνο με τον χρόνο και το πρώτο εξάμηνο του 2018 έφθασε στις 2,5 εκατοστιαίες μονάδες. Η ανάκαμψη των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια επανατοποθετεί τα Ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, δημιουργώντας την βάση για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Διότι η βιώσιμη ανάπτυξη για μια οικονομία, όπως η Ελληνική, πρέπει να στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στις εξαγωγές και στην εξωστρέφεια και μετά στην κατανάλωση και στις δημοσιονομικές δαπάνες.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ήλθε η ώρα και η Πολιτεία ν’ αφιερωθεί περισσότερο στην ενίσχυση των εξαγωγών και στα  προβλήματα των εξαγωγέων, διαμορφώνοντας ιδίως ένα σταθερό και ουσιαστικό  πλαίσιο ενισχύσεων.

Με τις σκέψεις αυτές σας ευχαριστώ για την σημερινή μας συνάντηση.  Καθώς και για το ότι οι πυκνές επικοινωνίες μας, στα τρία και πλέον χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την ανάληψη των καθηκόντων μου, μου έχουν δώσει την δυνατότητα και να εκτιμήσω το έργο σας αλλά και να ωφεληθώ από την πολύτιμη εμπειρία σας, κατά την άσκηση των δικών μου καθηκόντων.Στην ίδια κατηγορία..
Υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών προσποιούνταν ληστείες και έκλεβε χρήματαΥπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών προσποιούνταν ληστείες και έκλεβε χρήματα

Εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης


Νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο ΝίκηςΝέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Νίκης

Στο ακίνητο του Μανδαλιδείου Κληροδοτήματος


Αίθριος ο καιρός σήμερα Τρίτη στη ΘεσσαλονίκηΑίθριος ο καιρός σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Έως 32 βαθμοί η θερμοκρασία


Κινητοποίηση για απολύσεις εργαζομένων σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πυλαίας - ΧορτιάτηΚινητοποίηση για απολύσεις εργαζομένων σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Αποτράπηκε η λήψη απόφασης για την απόλυση εννιά ατόμων


Αντίθετη η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την extra πεζοδρόμηση της Αγίας ΣοφίαςΑντίθετη η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την extra πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας

Εγινε χωρίς καμιά σοβαρή ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη..


Σε σταθερή  κατάσταση ο οδηγός του Ι.Χ. που συγκρούστηκε με το τρένοΣε σταθερή κατάσταση ο οδηγός του Ι.Χ. που συγκρούστηκε με το τρένο

Παραβίασε φυλασσόμενη διάβαση


Σε κατάσταση αναμονής για τα αρχαία στη ΒενιζέλουΣε κατάσταση αναμονής για τα αρχαία στη Βενιζέλου

Ανησυχίες εκφράζουν οι έμποροι της περιοχής


Τραγική κατάληξη για την συνοδηγό του Ι.Χ. που συγκρούστηκε με τρένοΤραγική κατάληξη για την συνοδηγό του Ι.Χ. που συγκρούστηκε με τρένο

Κατέληξε


Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τρένο στα ΔιαβατάΑυτοκίνητο παρασύρθηκε από τρένο στα Διαβατά

Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη


Νέες εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - ΑεροδρομίουΝέες εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου

Από την Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Έκλεψαν