Top
Τοπικά Νέα
12-11-2018

Με 562 μονάδες ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Νέοι δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών

Με 562 μονάδες ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Με επιπλέον 562 μονάδες ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς, που ήταν η τέταρτη κατά σειρά μέσα στο έτος. Ταυτόχρονα ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο και η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», με τον οποίο συνεργάζεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Κύριο χαρακτηριστικό, που πολλαπλασιάζει τις ελπίδες για τη διεύρυνση και επέκταση του κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, αποτέλεσε το γεγονός ότι η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς εξελίχθηκε και σε… οικογενειακή υπόθεση αφού στα σημεία αιμοδοσίας προσέρχονταν γονείς με τα παιδιά τους. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία εκστρατεία του έτους ξεκίνησε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τα Πεύκα και τον Αγ. Παύλο και ολοκληρώθηκε προχθές, Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στη Νεάπολη με ενδιάμεσο σταθμό τις Συκιές.

Εκτός από την προσφορά αίματος, οι εθελοντές ενημερώνονταν από εξειδικευμένα στελέχη για την προσφορά αιμοπεταλίων, οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων, ενώ άλλοι 15 εθελοντές δότες μυελού των οστών εγγράφηκαν στον κατάλογο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό στους 595, αριθμός που κατατάσσει το δήμο Νεάπολης-Συκεών στους πρώτους δήμους πανελληνίως.

«Οι ανάγκες της χώρας είναι τόσο αυξημένες που πρέπει να γίνει βίωμα όλων η προσφορά αίματος, όπως επίσης αιμοπεταλίων, οργάνων σώματος και μυελού των οστών. Είναι προσφορά ζωής που πρέπει να μας διεγείρει διαρκώς. Έτσι, η διαρκής ενίσχυση του κινήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, και μάλιστα με νέους ανθρώπους, δεν μπορεί παρά να μας προσφέρει ικανοποίηση και να πολλαπλασιάζει την αισιοδοξία όλων μας για καλύτερα αποτελέσματα», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας «ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκστρατεία ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας».

Αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας

Το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο αυτό αποτέλεσμα ήρθε να επιβραβεύσει και να δικαιώσει τη μεγάλη κινητοποίηση των τοπικών συλλόγων και φορέων, όπως και των μαθητικών κοινοτήτων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η εθελοντική αιμοδοσία και προσφορά ζωής είναι υπόθεση της κοινωνίας. Όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, κλιμάκια, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, «όργωναν» κάθε περιοχή του δήμου μεταφέροντας το μήνυμα της συμμετοχής στην εκστρατεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Παράλληλα με την αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 200 άνεργους, ανασφάλιστους, χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους ΚΕΑ.

Δυναμικό «παρών» στην πανστρατιά εθελοντισμού του δήμου έδωσαν όλοι οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς του δήμου, με κορυφαίους αρωγούς την Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, τους Ι.Ν. του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», την Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, τον Σύλλογο Ποντίων Πεύκων «ΠΑΡΧΑΡ», τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης, τον Σύλλογο Γυναικών «Εστία», την Χορευτική Ακαδημία Πεύκων και τον Σύλλογο Γυναικών Ρετζικίου.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΣχετικά άρθρα:


Διακοπή ύδρευσης για υπομονετικούςΔιακοπή ύδρευσης για υπομονετικούς

Δείτε που έπεσε το "λαχείο"


Ήλιος με δόντια σήμερα στη ΘεσσαλονίκηΉλιος με δόντια σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Εως 8 βαθμούς η θερμοκρασία


Συγκέντρωση διανομέων στα δικαστήρια ΘεσσαλονίκηςΣυγκέντρωση διανομέων στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Με αφορμή εκδίκαση ποινικής υπόθεσης


Διακοπές ρεύματος σήμερα Τετάρτη στη ΘεσσαλονίκηΔιακοπές ρεύματος σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με ανάρτηση του ΔΕΔΔΗΕ


Χωρίς νερό στην Πυλαία μέχρι το πρωίΧωρίς νερό στην Πυλαία μέχρι το πρωί

Από βλάβη της ΕΥΑΘ


Η ασφαλής ανθρώπινη αστική συγκοινωνία είναι ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΗ ασφαλής ανθρώπινη αστική συγκοινωνία είναι ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Hackathon του ΑΠΘΟλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Hackathon του ΑΠΘ

Σε συνεργασία με τη Microsoft Student Partners Community


Ποιος κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη? Μάθε το εδώΠοιος κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη? Μάθε το εδώ

Με κάθε αηδία..


Περιγράψτε το όραμά σας για τις βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες της πόληςΠεριγράψτε το όραμά σας για τις βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης

Το ΑΠΘ σας προ(σ)καλεί


Μετά τις γιορτές το ξεκίνημα των εκσκαφών αποχετευτικού δικτύου της ΣουρωτήςΜετά τις γιορτές το ξεκίνημα των εκσκαφών αποχετευτικού δικτύου της Σουρωτής

Προϋπολογισμού 2.765.300 ευρώgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Ποιος κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη? Μάθε το εδώΠοιος κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη? Μάθε το εδώ
Περιγράψτε το όραμά σας για τις βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες της πόληςΠεριγράψτε το όραμά σας για τις βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης
Η ασφαλής ανθρώπινη αστική συγκοινωνία είναι ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΗ ασφαλής ανθρώπινη αστική συγκοινωνία είναι ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
Συγκέντρωση για τον ΟΑΣΘ από εργαζόμενους και φοιτητές της ΘεσσαλονίκηςΣυγκέντρωση για τον ΟΑΣΘ από εργαζόμενους και φοιτητές της Θεσσαλονίκης
Κίτρινα γιλέκα στη Θεσσαλονίκη για τον ΤσίπραΚίτρινα γιλέκα στη Θεσσαλονίκη για τον Τσίπρα
Διακοπή ρεύματος στη ΣουρωτήΔιακοπή ρεύματος στη Σουρωτή
Το ΑΠΘ ενεργά στην πρόληψη και καταπολέμηση του ντόπινγκΤο ΑΠΘ ενεργά στην πρόληψη και καταπολέμηση του ντόπινγκ
Χωρίς νερό στην Πυλαία μέχρι το πρωίΧωρίς νερό στην Πυλαία μέχρι το πρωί
Νεότερα σχολιασμένα:
Περιγράψτε