ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-11-2018

Τον μηχανολογικό εξοπλισμό επιθεώρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Έτοιμος ο δήμος για την αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων

Τον μηχανολογικό  εξοπλισμό επιθεώρησε ο  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης επιθεώρησε σήμερα, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα καθαριότητας, Λάζαρου Ζαχαριάδη, στο αμαξοστάσιο του Δήμου, στη συμβολή των οδών Λαέρτου και Χάλκης (πρώην Lavifarm).

Σε δηλώσεις του, ο Γιάννης Μπουτάρης, έκανε λόγο για ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών ενόψει της χειμερινής περιόδου: «Η επιλογή των μηχανημάτων που έχουν αγοραστεί και αφορούν την Πολιτική Προστασία γίνεται με κριτήριο την καλύτερη αποτελεσματικότητα. Υπάρχουν αυτοκίνητα μικρά και μεγάλα που προσαρμόζονται, οι αλατιέρες ή οι υδροφόρες για χρήση θαλασσινού νερού ή για το πλύσιμο των δρόμων. Είμαστε εξοπλισμένοι για την αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων, είτε χιόνια, είτε πλημμύρες, είτε φυσικές καταστροφές, είτε ο,τιδήποτε άλλο. Τα μηχανήματα και γενικά ο εξοπλισμός είναι απολύτως καινούριος, ωστόσο όλα πάντα εξαρτώνται και από την έκταση των φαινομένων.

Παράλληλα, έχουμε παραλάβει δυο ακόμη απορριμματοφόρα από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ενώ θα παραλάβουμε σύντομα άλλα δυο και αναμένονται 300 μικροί κάδοι για τα σχολεία για να προχωρήσει η ανακύκλωση και άλλοι 1.000 για να αντικαταστήσουμε τους φθαρμένους».

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος, ωστόσο, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας: «Αυτή τη στιγμή μας λείπουν περισσότερα από 300 άτομα, ώστε αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της καθαριότητας στην πόλη και εάν δεν βοηθήσουν λίγο και οι πολίτες δεν πρόκειται να την δούμε ποτέ καθαρή. Η κατάσταση με το προσωπικό της καθαριότητας, με τα οκτάμηνα, με τα δίμηνα, με τους οριστικούς και με τους προσωρινούς καταλόγους, μας έχει αποσυντονίσει τελείως. Και εκεί έχουμε πρόβλημα, για το οποίο δεν φέρουμε ευθύνη».

Ο Λάζαρος Ζαχαριάδης από την πλευρά του τόνισε: «Σήμερα ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το συγκεκριμένο χώρο και επιθεώρησε την ετοιμότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών που έχουν να κάνουν με έντονο χιονιά ή άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα. Βέβαια, την ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων την έχει η Πολιτική Προστασία. Αυτός ο στόλος επιθεωρήθηκε, είναι έτοιμος και ευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Δήμου: «Οι εγκαταστάσεις πρέπει να αποκτήσουν καλύτερη δομή και όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές και τον υπαίθριο χώρο, γι’ αυτό είναι προγραμματισμένο ένα μεγάλο έργο με το οποίο η Διοίκηση προσδοκά να βελτιώσει τις συνθήκες, στον χώρο όπου στεγάζεται το γραφείο κίνησης και ο εξοπλισμός. Πρόκειται για μια μεγάλη εργολαβία, όπου τα δύο δίδυμα έργα -το αμαξοστάσιο μαζί με τον ΣΜΑ- θα είναι τα δύο επιχειρησιακά κέντρα. Παράλληλα, προνοούμε έτσι ώστε μέσω του ΕΣΠΑ να υπάρξει ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού με ηλεκτροκίνητα οχήματα για διάφορες υπηρεσίες. Ήδη, έχουμε τέσσερα οχήματα και αποσκοπούμε στο να καθιερώσουμε την ηλεκτροκίνηση για όλες τις δομές, κάτι που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάλογη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τις κατάλληλες παρεμβάσεις που θα γίνουν θα θεμελιώσουμε την ηλεκτροκίνηση ως βασικό στοιχείο μετακίνησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge