Top
Τοπικά Νέα
21-11-2018

Τον μηχανολογικό εξοπλισμό επιθεώρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Έτοιμος ο δήμος για την αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων

Τον μηχανολογικό  εξοπλισμό επιθεώρησε ο  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
fontsize

Τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης επιθεώρησε σήμερα, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα καθαριότητας, Λάζαρου Ζαχαριάδη, στο αμαξοστάσιο του Δήμου, στη συμβολή των οδών Λαέρτου και Χάλκης (πρώην Lavifarm).

Σε δηλώσεις του, ο Γιάννης Μπουτάρης, έκανε λόγο για ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών ενόψει της χειμερινής περιόδου: «Η επιλογή των μηχανημάτων που έχουν αγοραστεί και αφορούν την Πολιτική Προστασία γίνεται με κριτήριο την καλύτερη αποτελεσματικότητα. Υπάρχουν αυτοκίνητα μικρά και μεγάλα που προσαρμόζονται, οι αλατιέρες ή οι υδροφόρες για χρήση θαλασσινού νερού ή για το πλύσιμο των δρόμων. Είμαστε εξοπλισμένοι για την αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων, είτε χιόνια, είτε πλημμύρες, είτε φυσικές καταστροφές, είτε ο,τιδήποτε άλλο. Τα μηχανήματα και γενικά ο εξοπλισμός είναι απολύτως καινούριος, ωστόσο όλα πάντα εξαρτώνται και από την έκταση των φαινομένων.

Παράλληλα, έχουμε παραλάβει δυο ακόμη απορριμματοφόρα από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ενώ θα παραλάβουμε σύντομα άλλα δυο και αναμένονται 300 μικροί κάδοι για τα σχολεία για να προχωρήσει η ανακύκλωση και άλλοι 1.000 για να αντικαταστήσουμε τους φθαρμένους».

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος, ωστόσο, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας: «Αυτή τη στιγμή μας λείπουν περισσότερα από 300 άτομα, ώστε αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της καθαριότητας στην πόλη και εάν δεν βοηθήσουν λίγο και οι πολίτες δεν πρόκειται να την δούμε ποτέ καθαρή. Η κατάσταση με το προσωπικό της καθαριότητας, με τα οκτάμηνα, με τα δίμηνα, με τους οριστικούς και με τους προσωρινούς καταλόγους, μας έχει αποσυντονίσει τελείως. Και εκεί έχουμε πρόβλημα, για το οποίο δεν φέρουμε ευθύνη».

Ο Λάζαρος Ζαχαριάδης από την πλευρά του τόνισε: «Σήμερα ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το συγκεκριμένο χώρο και επιθεώρησε την ετοιμότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών που έχουν να κάνουν με έντονο χιονιά ή άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα. Βέβαια, την ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων την έχει η Πολιτική Προστασία. Αυτός ο στόλος επιθεωρήθηκε, είναι έτοιμος και ευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Δήμου: «Οι εγκαταστάσεις πρέπει να αποκτήσουν καλύτερη δομή και όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές και τον υπαίθριο χώρο, γι’ αυτό είναι προγραμματισμένο ένα μεγάλο έργο με το οποίο η Διοίκηση προσδοκά να βελτιώσει τις συνθήκες, στον χώρο όπου στεγάζεται το γραφείο κίνησης και ο εξοπλισμός. Πρόκειται για μια μεγάλη εργολαβία, όπου τα δύο δίδυμα έργα -το αμαξοστάσιο μαζί με τον ΣΜΑ- θα είναι τα δύο επιχειρησιακά κέντρα. Παράλληλα, προνοούμε έτσι ώστε μέσω του ΕΣΠΑ να υπάρξει ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού με ηλεκτροκίνητα οχήματα για διάφορες υπηρεσίες. Ήδη, έχουμε τέσσερα οχήματα και αποσκοπούμε στο να καθιερώσουμε την ηλεκτροκίνηση για όλες τις δομές, κάτι που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάλογη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τις κατάλληλες παρεμβάσεις που θα γίνουν θα θεμελιώσουμε την ηλεκτροκίνηση ως βασικό στοιχείο μετακίνησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθροΔιακοπή ύδρευσης για υπομονετικούςΔιακοπή ύδρευσης για υπομονετικούς

Δείτε που έπεσε το "λαχείο"


Ήλιος με δόντια σήμερα στη ΘεσσαλονίκηΉλιος με δόντια σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Εως 8 βαθμούς η θερμοκρασία


Συγκέντρωση διανομέων στα δικαστήρια ΘεσσαλονίκηςΣυγκέντρωση διανομέων στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Με αφορμή εκδίκαση ποινικής υπόθεσης


Διακοπές ρεύματος σήμερα Τετάρτη στη ΘεσσαλονίκηΔιακοπές ρεύματος σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με ανάρτηση του ΔΕΔΔΗΕ


Χωρίς νερό στην Πυλαία μέχρι το πρωίΧωρίς νερό στην Πυλαία μέχρι το πρωί

Από βλάβη της ΕΥΑΘ


Η ασφαλής ανθρώπινη αστική συγκοινωνία είναι ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΗ ασφαλής ανθρώπινη αστική συγκοινωνία είναι ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Hackathon του ΑΠΘΟλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Hackathon του ΑΠΘ

Σε συνεργασία με τη Microsoft Student Partners Community


Ποιος κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη? Μάθε το εδώΠοιος κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη? Μάθε το εδώ

Με κάθε αηδία..


Περιγράψτε το όραμά σας για τις βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες της πόληςΠεριγράψτε το όραμά σας για τις βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης

Το ΑΠΘ σας προ(σ)καλεί


Μετά τις γιορτές το ξεκίνημα των εκσκαφών αποχετευτικού δικτύου της ΣουρωτήςΜετά τις γιορτές το ξεκίνημα των εκσκαφών αποχετευτικού δικτύου της Σουρωτής

Προϋπολογισμού 2.765.300 ευρώgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Ποιος κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη? Μάθε το εδώΠοιος κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη? Μάθε το εδώ
Περιγράψτε το όραμά σας για τις βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες της πόληςΠεριγράψτε το όραμά σας για τις βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης
Η ασφαλής ανθρώπινη αστική συγκοινωνία είναι ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΗ ασφαλής ανθρώπινη αστική συγκοινωνία είναι ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
Κίτρινα γιλέκα στη Θεσσαλονίκη για τον ΤσίπραΚίτρινα γιλέκα στη Θεσσαλονίκη για τον Τσίπρα
Συγκέντρωση για τον ΟΑΣΘ από εργαζόμενους και φοιτητές της ΘεσσαλονίκηςΣυγκέντρωση για τον ΟΑΣΘ από εργαζόμενους και φοιτητές της Θεσσαλονίκης
Διακοπή ρεύματος στη ΣουρωτήΔιακοπή ρεύματος στη Σουρωτή
Επίθεση από τοξικομανή σε  φοιτήτρια στο ΑΠΘΕπίθεση από τοξικομανή σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ
Το ΑΠΘ ενεργά στην πρόληψη και καταπολέμηση του ντόπινγκΤο ΑΠΘ ενεργά στην πρόληψη και καταπολέμηση του ντόπινγκ
Νεότερα σχολιασμένα:
Περιγράψτε