ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-11-2018

ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Να αποφυλακισθεί άμεσα η καθαρίστρια από το Βόλο

Κορυφαία πρόκληση για την εργατική τάξη και το αίσθημα δικαίου

ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Να αποφυλακισθεί άμεσα η καθαρίστρια από το Βόλο

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης παίρνει θέση στο θέμα της καθαρίστριας από το Βόλο που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η φυλάκιση της καθαρίστριας σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, ύστερα από την καταδίκη της σε κάθειρξη 10 ετών (!) γιατί εμφάνισε απολυτήριο έκτης τάξης δημοτικού, ενώ είχε τελειώσει την πέμπτη, αποτελεί κορυφαία πρόκληση για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για το ίδιο το αίσθημα δικαίου του λαού. Την ώρα που μεγαλοεπιχειρηματίες, λαμόγια του συστήματος, βγαίνουν λάδι, η καθαρίστρια από τον Βόλο έπρεπε να νιώσει όλη την βιαιότητα μιας «δικαιοσύνης», τυφλής κατά τα άλλα και σοβαρά.

Η 53χρονη εργαζόμενη μητέρα προσέφερε τις υπηρεσίες της ως καθαρίστρια για σχεδόν 20 χρόνια και αγωνιζόταν για να ζήσει την οικογένειά της, με τον άνδρα της με 67% αναπηρία.

Σε μια κοινωνία με σεβασμό στον κόσμο της εργασίας και κοινωνική μέριμνα θα είχε λυθεί το πρόβλημα της εργασίας της και της στήριξης στην οικογένειά της. Απεναντίας, η αστική δικαιοσύνη, οι σύγχρονοι Ιαβέρηδες, εξάντλησαν όλη την αυστηρότητά τους σε μια προκλητικά τιμωρητική πράξη κατά του κόσμου της εργασίας, κατά των σύγχρονων Αθλίων.

Γιατί αυτή η ποινή μόνο τυχαία δεν είναι. Όσο κι αν ξεχωρίζει για την απανθρωπιά της είναι η ακραία έκφραση της λογικής πως για την χρεοκοπία της χώρας ευθύνονται η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες. Από το «μαζί τα φάγαμε», μέχρι τους «τεμπέληδες» και τους «ανίκανους» ο κόσμος της εργασίας έπρεπε να ενοχοποιηθεί για να αποδεχθεί τη λεηλασία όχι μόνο των δικαιωμάτων του, αλλά και της αξιοπρέπειάς του.

Η 53χρονη καθαρίστρια πρέπει άμεσα να αποφυλακιστεί – είναι αδιανόητο να περάσει 10 χρόνια από τη ζωή της στις φυλακές Θήβας ή όπου αλλού. Υπάρχει και νομική και πολιτική διαδικασία γι' αυτό.
Η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη και πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες.

Το κύμα συμπάθειας και αλληλεγγύης που υψώνεται πρέπει να δυναμώσει και να διεκδικήσει την αποφυλάκιση της γυναίκας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge