ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-4-2019

Debate για το δήμο Νεάπολης - Συκεών

Πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό ραδιόφωνο FM 100

Debate για το δήμο Νεάπολης - Συκεών

Στο ραδιοφωνικό debate της δημοτικής ραδιοφωνίας FM 100 βρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νεάπολης Συκεών απαντώντας σε ζητήματα για την ασφάλεια, τη διοίκηση και τη σχολική στέγη που έθεσε ο δημοσιογράφος Νίκος Ηλιάδης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Άλμα στο Μέλλον» και υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Λάζαρος Ωραιόπουλος, ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης του για έναν νέο δήμο με σύγχρονη διοίκηση, φιλική προς τους πολίτες που θα αισθάνονται ασφαλείς για να ζουν στην πόλη τους και να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Επίσης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας σχολείων καθώς όπως υπογράμμισε επι πολλά χρόνια η σχολική στέγη δεν απασχολεί την απερχόμενη διοίκηση του δήμου παρόλο που υπάρχουν οι χώροι για την ανέγερση σχολικών συγκροτημάτων. 

«Η απερχόμενη δημοτική αρχή διαχειρίστηκε τα προβλήματα της εκπαίδευσης, καθώς και το φλέγον ζήτημα της σχολικής στέγης με έναν πομπώδη επικοινωνιακό τρόπο και ελάχιστα έργα. Δεν προσανατόλισε τις δυνάμεις και τις προσπάθειες του Δήμου με μελέτες και λύσεις των ιδιοκτησιακών προβλημάτων των οικοπέδων, που είχαν δεσμευτεί από τις προηγούμενες Δημοτικές Διοικήσεις για σχολική στέγη» τόνισε ο κ Ωραιόπουλος.

Μιλώντας για το φλέγον θέμα της ασφάλειας των δημοτώ,ν ο επικεφαλής της παράταξης «Άλμα στο Μέλλον» τόνισε την αδυναμία αστυνόμευσης στο δήμο Νεάπολης Συκεών η οποία προέκυψε από τη αναδιάρθρωση – συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων το 2016 και γενικά από τον τραγικά ελλιπή σχεδιασμό στην τοποθέτηση των αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή.

«Με θλίψη και οργή, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες περιστατικών εγκληματικότητας, ένοπλες ληστείες, απόπειρες αρπαγής ανηλίκων, δεκάδες διαρρήξεις. Βλέπουμε δίπλα στο δρόμο του δημαρχείου στις Συκιές και σε κεντρικούς δρόμους στη Νεάπολη, στα Πεύκα και στον Άγιο Παύλο κλειστά καταστήματα. Έχουμε συνομιλήσει με τους επαγγελματίες και μας κατέθεσαν ότι η ανασφάλεια που προκαλεί σε εμάς και στους καταναλωτές η έξαρση της εγκληματικότητας συνετέλεσε στο να κλείσουν τα καταστήματα τους, να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους», υπογράμισε ο κ Ωραιόπουλος και πρότεινε τη δημιουργία αστυνομικού σταθμού στη Νεάπολη και τη λειτουργία ειδικού συμβουλίου για την πρόληψη της εγκληματικότητας.

Ο κ Ωραιόπουλος στηλίτευσε τον τρόπο διοίκησης του δήμου Νεάπολης –Συκεών από τον απερχόμενο δήμαρχο υπογραμμίζοντας ότι κυρίαρχη μέθοδος του για την επίλυση κάθε προβλήματος είναι οι προσωπικές και πελατιακές σχέσεις . «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ποιοτικό δημόσιο χώρο στους κατοίκους μας και να ζωντανέψουμε τις γειτονιές μας. Αυτό σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής , ανάπτυξη επιτέλους της τοπικής αγοράς και μετατροπή του Δήμου μας σε κορυφαίο αστικό προορισμό στη Θεσσαλονίκη. Με νέες πολιτικές για Καθαριότητα και Περιβάλλον και με πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών, δημιουργούμε ένα Σύγχρονο Δήμο σε μία Έξυπνη Πόλη» υπογράμισε ο κ υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Λάζαρος Ωραιόπουλος και κατέληξε: «Ένα τέταρτο του αιώνα δήμαρχος είναι πολύ, ό,τι είχε να κάνει το έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος, ο δήμος Νεάπολης Συκεών χρειάζεται ένα άλμα στο μέλλον».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge