ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-5-2019

Η Δημοτική Κίνηση "Εργατική Αντεπίθεση" Αμπελοκήπων - Μενεμένης καταγγέλει

Δέχεται επιδρομές από ακροδεξιούς

Η Δημοτική Κίνηση

Ακολουθεί ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Δημοτικής Κίνησης "Εργατική Αντεπίθεση" Αμπελοκήπων - Μενεμένης.



Από την αρχή της εκλογικής μας καμπάνιας σε Αμπελόκηπους-Μενεμένη, τα περίπτερα και τα ταμπλό της Δημοτικής μας Κίνησης γίνονται στόχος επιθέσεων από φασιστοειδή και άλλους, που δεν θέλουν την φωνή της εργατικής, αντιμνημονιακής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο Δήμο μας. 

Το εκλογικό μας περίπτερο στην πλατεία Μενεμένης δέχεται συχνές επιδρομές από ακροδεξιούς, τα ταμπλό μας που είναι σε διάφορα σημεία του Δήμου και την Πέμπτη 16 Μάη και το περίπτερό μας στην πλατεία Επταλόφου. Τους νεοναζί τραμπούκους δεν τους φοβόμαστε και θα τους αντιμετωπίσουμε όπως τους αξίζει. Όμως μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό η στάση του Δημάρχου Λ. Κυρίζογλου. Είναι γνωστό πως πρόσφατα έδωσε άδεια στους φασίστες του "Ιερού Λόχου" να κάνουν εκδήλωση στο Κινηματοθέατρον "Άστρον" της Μενεμένης, η οποία ακυρώθηκε τελευταία στιγμή από την παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος της Θεσσαλονίκης. Είναι γνωστό πως εργαζόμενοι του δήμου με εντολή Δημάρχου και με την "κάλυψη" του εκλογικού νόμου, κατεβάζουν όλες τις αφίσες μας για τις δημοτικές εκλογές. Ο άνθρωπος (φορούσε μπλούζα αθλητικής ομάδας) που επιτέθηκε στην πλατεία Επταλόφου στα εκλογικά υλικά μας, εθεάθη και σε άλλο σημείο να σκίζει αφίσες μας. Όταν ρωτήθηκε από διερχόμενο δημότη γιατί βανδαλίζει, απάντησε πως "είναι εντολή δημάρχου να κατεβαίνουν όλες οι αφίσες, εκτός από του Δήμου και της Εκκλησίας". 

Τα ίδια έγιναν και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στον δήμο μας. Τότε είχαν αποκρύψει ακόμα και την συμμετοχή μας στις εκλογές από αφιέρωμα της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" και στην διαμαρτυρία μας προς την εφημερίδα, μας απάντησαν πως αυτά τα στοιχεία τους έδωσαν από το Δημαρχείο! Καλούμε την Δημοτική αρχή να πάρει θέση και να διασφαλίσει την δημοκρατική διεξαγωγή των εκλογών. Ο αγώνας μας για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και συμφέροντα δεν θα καμφθεί από τέτοιες επιθέσεις, ούτε στους Αμπελόκηπους-Μενεμένη, ούτε και οπουδήποτε αλλού.


Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών
Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών

Καταγγελία της 22χρονης σήμερα κοπέλας κατά 42χρονου

Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν
Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν

Και δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη

Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Κατείχε νομίσματα, αγιογραφία και δακτυλίδι που εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας

Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας
Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας

Με σκοπό την χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge