ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-6-2019

4.528 παιδιά δωρεάν στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

Tου δήμου Νεάπολης-Συκεών

4.528 παιδιά δωρεάν στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

Τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας συνολικά 4.528 παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα ΚΔΑΠμεΑ εξασφάλισε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της κοινωνίας, των εργαζόμενων ή άνεργων γονέων, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, συμμετέχει στο πρόγραμμα με συνολικά 36 δομές, στις οποίες θα φιλοξενηθούν δωρεάν 4.528 παιδιά, από τα οποία τα 860 στους 23 Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, τα 100 στα ΚΔΑΠμεΑ και τα 3.568 στα ΚΔΑΠ πολιτισμού, αθλητισμού κι εκπαίδευσης.

«Ιδιαίτερο κεφάλαιο για το δήμο μας αποτελεί η προσχολική αγωγή των παιδιών μας, που αποτελεί τον πρώτο βατήρα και το ακρογωνιαίο ζυμωτήρι μέσα στο οποίο πλάθονται και σφυρηλατούνται χαρακτήρες με αξίες, ιδανικά και επιδεξιότητες, αρχές αναγκαίες για να υποστηρίξουν την εξέλιξη των παιδιών ως ακαδημαϊκών πολιτών και ενεργών συντελεστών της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό δεν σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε για να εξασφαλίζουμε και διαρκώς να αναβαθμίζουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκών προδιαγραφών προσχολική αγωγή», αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Όπως υπογραμμίζει, «από το κάδρο του ενδιαφέροντός μας ουδέποτε βγήκε –και δεν πρόκειται να βγει ποτέ- η οικογένεια, οι γονείς, που είτε δίνουν τη σκληρή μάχη της εργασίας υπό δύσκολες συνθήκες, είτε δοκιμάζονται από την ανεργία και τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Αυτός είναι και ο οδηγός των επί χρόνια αγώνων μας που δώσαμε και δίνουμε ως δήμος και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους όρους για δωρεάν φιλοξενία όλο και περισσότερων παιδιών στα τμήματα προσχολικής αγωγής και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠμεΑ».


Υποβολή αιτήσεων

Η πρόσκληση για την υλοποίηση του προγράμματος 2019-2020 εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, με αποτέλεσμα από αύριο, Σάββατο 8 Ιουνίου, έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 οι ενδιαφερόμενοι γονείς να μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις. Να σημειωθεί ότι αυτές υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr).

Ωστόσο, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχει θέσει σε ετοιμότητα τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του, με τα ειδικά καταρτισμένα επιστημονικά στελέχη σε όλους τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς να εξυπηρετούν και να υποβοηθούν τις μητέρες στη συμπλήρωση των εντύπων ώστε να αποφευχθούν πιθανά λάθη που μπορούν να προκαλέσουν τον αποκλεισμό των παιδιών από τα προγράμματα.

► Στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου:

Συμβουλευτικός Σταθμός Αγίου Παύλου, (δημοτικό κατάστημα Αγίου Παύλου, Ηπείρου 9-11,) τηλ. 2313 300 206 ώρες 8πμ-4μμ

► Στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης:

Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125) τηλ. 2313 329 525 ώρες 9πμ-8μμ

Ωδείο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 72), τηλ. 2310 616 710, ώρες 2μμ-9μμ

► Στη Δημοτική Ενότητα Συκεών:

Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, στο ισόγειο του δημαρχείου), τηλ. 2313 313 151 ώρες 9πμ-8μμ

Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (Κομνηνών 38) τηλ. 2310 638 058, ώρες 9πμ – 8μμ

► Στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων

Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων, Μικράς Ασίας 32, ώρες 9πμ – 8μμ τηλ. 2310 674 653


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, θα υπάρξει μια οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher, ενώ έως πέρυσι η διαδικασία ολοκληρωνόταν σε δύο φάσεις, γεγονός που κατ’ επανάληψη κατήγγειλε η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τα μεσάνυκτα της 28ης Ιουνίου2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr. Στο ίδιο διάστημα η αιτούσα/ών θα πρέπει να αποστείλει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. το φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου 2019.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής αποτελούν η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑμεΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών
Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών

Καταγγελία της 22χρονης σήμερα κοπέλας κατά 42χρονου

Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν
Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν

Και δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη

Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Κατείχε νομίσματα, αγιογραφία και δακτυλίδι που εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας

Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας
Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας

Με σκοπό την χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge