Top
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
3-7-2019

Δήμαρχος Νεάπολης: Ο χειρότερος υπουργός Παιδείας μετά τη μεταπολίτευση

Καθίσταται καθολική η υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία..

Δήμαρχος Νεάπολης: Ο χειρότερος υπουργός Παιδείας μετά τη μεταπολίτευση
fontsize

Την έντονη αντίδρασή του στην απόφαση του υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από τη σχολική περίοδο 2020-2021 εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, φέροντας ταυτόχρονα το θέμα στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που συνεδριάζει αύριο, όπως επίσης και στην ΠΕΔ-ΚΜ.

Να σημειωθεί ότι με το ΦΕΚ υπ. αριθμ. 2569/27.6.2019, που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες (27 Ιουνίου), και ανακοινώθηκε προχθές, από τη σχολική περίοδο 2020-2021 καθίσταται καθολική η υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, καταργώντας οριστικά τη δίχρονη εξαίρεση για 27 δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, που ισχύει ακόμη και για το έτος 2019-2020. Με τον τρόπο αυτό καταργείται οριστικώς το δημοκρατικό και κοινωνικό δικαίωμα των γονέων που έχουν παιδιά προσχολικής αγωγής (4 ετών) να επιλέξουν τη δομή στην οποία θα φοιτήσουν τα παιδιά τους.

Το θέμα απασχόλησε, και συνεχίζει να απασχολεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μέσω των θεσμικών της οργάνων έχει λάβει ομόφωνες αποφάσεις που καταδικάζουν τις κυβερνητικές επιλογές, επικαλούμενη το αντιεκπαιδευτικό και αντιπαιδαγωγικό του μέτρου, όπως επίσης και το ευρωπαϊκό κεκτημένο που θέλει την προσχολική αγωγή να ανήκει στους δήμους.

«Ο απερχόμενος υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του στην πλήρη διάλυση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού συστήματος της χώρας, υπηρετώντας για μια ακόμη φορά αλλότρια συμφέροντα, συντεχνιακά συμφέροντα και οικονομικά συμφέροντα ιδιοκτητών ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης, τις τελευταίες ώρες της θητείας του προχώρησε σε μια ακόμη ετσιθελική, αυταρχική, αντιδημοκρατική, αντιευρωπαϊκή και αντιαυτοδιοικητική απόφαση. Με τον τρόπο αυτό προκαταλαμβάνει -με το έτσι θέλω- τις θέσεις της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά και τις θέσεις των νέων διοικήσεων των δήμων που ήδη έχουν εκλεγεί και θα αναλάβουν τη διοίκηση των 332 δήμων της χώρας μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Δικαίως θεωρείται ήδη ο χειρότερος υπουργός Παιδείας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως τονίζει, «ασφαλώς ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Απλώς, απαιτούσαμε και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε, να είναι στη διακριτική ευχέρεια των γονιών η επιλογή, δηλαδή να έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να επιλέξουν ποια δομή είναι η πιο κατάλληλη και η πιο χρήσιμη για τα παιδιά τους και την οικογένειά τους, τα κρατικά ή ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, ή οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τις περιόδους των εορτών Χριστούγεννα και Πάσχα παρέχοντας επιπλέον πλείστες όσες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας».

Όπως τονίζει, μάλιστα, και στην επείγουσα επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Γ.Πατούλη, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Δ.Σ., όπως και προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ κ. Λ.Κυρίζογλου, «δεν υπήρχε -και δεν υπάρχει- κανένας λόγος και καμία αιτία τον Ιούνιο του 2019, και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, να υπάρξει αυτή η ΚΥΑ, να υπάρξει μια τέτοια απόφαση για το σχολικό έτος 2020-2021, όταν, μάλιστα, σε όλη την Ευρώπη, βάσει της σύγχρονης παιδαγωγικής αντίληψης, το σύνολο της προσχολικής αγωγής, και όχι μόνο τα τετράχρονα, ανήκει στις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


«Η έκδοση αυτής της απόφασης ελήφθη ενώ είναι σχεδόν ομόφωνα εκφρασμένη η αντίθετη άποψη της Τ.Α. και των θεσμικών της οργάνων σε όλη τη χώρα, και όταν, δε, είναι δεδομένο ότι αυτού του είδους η απόφαση θα θέσει, εάν υλοποιηθεί, σε κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητα των παιδιών στις ανεπαρκείς υποδομές, καθόσον επί τρία χρόνια τώρα η απερχόμενη κυβέρνηση δεν υλοποίησε τίποτα από όλα όσα είχε εξαγγείλει είτε για τις υποδομές είτε για τη στελέχωσή τους», αναφέρει ο Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ-ΚΜ «να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε την αυθαίρετη αντιδημοκρατική, αυταρχική και αντιαυτοδιοικητική απόφαση των υπουργών κ. Γαβρόγλου και Χουλιαράκη, και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ένα από τα πρώτα πράγματα που θα θεσμοθετήσει να είναι η επαναφορά στην κανονικότητα, η επαναφορά στο αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των γονιών να επιλέγουν οι ίδιοι ανάλογα με τις ανάγκες τους σε ποια δομή θα εντάσσουν τα παιδιά τους στην προσχολική ηλικία, στις κρατικές ή ιδιωτικές δομές των νηπιαγωγείων ή στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς».

Στην ίδια κατηγορία..
Εξαφανίστηκε 18χρονος στη ΘεσσαλονίκηΕξαφανίστηκε 18χρονος στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός στις Αρχές


Αύξηση καταγράφουν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στα μητρώα μελών του ΕΒΕΘΑύξηση καταγράφουν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στα μητρώα μελών του ΕΒΕΘ

Το πρώτο εξάμηνο του 2019


Διακοπή ύδρευσης στη Βιομηχανική περιοχή ΣίνδουΔιακοπή ύδρευσης στη Βιομηχανική περιοχή Σίνδου

Λόγω εργασιών τοποθέτησης υδρόμετρου


Βρέθηκε σώος ο μικρός που είχε χαθεί στα ΦλογητάΒρέθηκε σώος ο μικρός που είχε χαθεί στα Φλογητά

Παρασύρθηκε στην προσπάθειά του να βρει νερό


Έξι νέους απινιδωτές απέκτησε ο Δήμος ΒόλβηςΈξι νέους απινιδωτές απέκτησε ο Δήμος Βόλβης

Δίκτυο με 14 απινιδωτές από τον δήμο Βόλβης σε συνεργασία με την οργάνωση Kids Save Lives


Τελετή ορκωμοσίας νέας Περιφερειακής Αρχής και  Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής ΜακεδονίαςΤελετή ορκωμοσίας νέας Περιφερειακής Αρχής και Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019


Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη δραπέτης τουρκικών φυλακώνΣυνελήφθη στη Θεσσαλονίκη δραπέτης τουρκικών φυλακών

Αίτημα έκδοσής του από την Τουρκία


Ενίσχυση εργαστηριακών υποδομών του ΑΠΘ μέσω ευρωπαϊκών πόρωνΕνίσχυση εργαστηριακών υποδομών του ΑΠΘ μέσω ευρωπαϊκών πόρων

Υπεγράφη σχετική απόφαση από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας


Με δόσεις η αποκομιδή σκουπιδιών στο ΩραιόκαστροΜε δόσεις η αποκομιδή σκουπιδιών στο Ωραιόκαστρο

Χωρίς πετρέλαιο τα απορριματοφόρα


Διακοπές ύδρευσης σήμερα Τρίτη στη ΘεσσαλονίκηΔιακοπές ύδρευσης σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Αγνοείται αγοράκι στη Χαλκιδική

Αγνοείται αγοράκι στη Χαλκιδική

Βρέθηκε σώος ο μικρός που είχε χαθεί στα Φλογητά

Βρέθηκε σώος ο μικρός που είχε χαθεί στα Φλογητά

Παράταση  προθεσμίας φορολογικών δηλώσεων  ζητάει η Ένωση Φοροτεχνικών Θεσσαλονίκης

Παράταση προθεσμίας φορολογικών δηλώσεων ζητάει η Ένωση Φοροτεχνικών Θεσσαλονίκης

Αρμενίζει πάλι το καραβάκι Ποσειδών

Αρμενίζει πάλι το καραβάκι Ποσειδών

Δώρα Αυγέρη: Ανυπαρξία σχεδίου και σκοτεινές πρακτικές για τον ΟΑΣΘ

Δώρα Αυγέρη: Ανυπαρξία σχεδίου και σκοτεινές πρακτικές για τον ΟΑΣΘ

Νέες εγκαταστάσεις του OPEN στη Θεσσαλονίκη

Νέες εγκαταστάσεις του OPEN στη Θεσσαλονίκη

Με δόσεις η αποκομιδή σκουπιδιών στο Ωραιόκαστρο

Με δόσεις η αποκομιδή σκουπιδιών στο Ωραιόκαστρο

23χρονος  που έκανε παραπέντε τραυματίστηκε μετά από πτώση

23χρονος που έκανε παραπέντε τραυματίστηκε μετά από πτώση

Νεότερα σχολιασμένα:
Χαμηλό