Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-7-2019

Δήμαρχος Νεάπολης: Ο χειρότερος υπουργός Παιδείας μετά τη μεταπολίτευση

Καθίσταται καθολική η υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία..

Δήμαρχος Νεάπολης: Ο χειρότερος υπουργός Παιδείας μετά τη μεταπολίτευση
fontsize

Την έντονη αντίδρασή του στην απόφαση του υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από τη σχολική περίοδο 2020-2021 εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, φέροντας ταυτόχρονα το θέμα στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που συνεδριάζει αύριο, όπως επίσης και στην ΠΕΔ-ΚΜ.

Να σημειωθεί ότι με το ΦΕΚ υπ. αριθμ. 2569/27.6.2019, που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες (27 Ιουνίου), και ανακοινώθηκε προχθές, από τη σχολική περίοδο 2020-2021 καθίσταται καθολική η υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, καταργώντας οριστικά τη δίχρονη εξαίρεση για 27 δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, που ισχύει ακόμη και για το έτος 2019-2020. Με τον τρόπο αυτό καταργείται οριστικώς το δημοκρατικό και κοινωνικό δικαίωμα των γονέων που έχουν παιδιά προσχολικής αγωγής (4 ετών) να επιλέξουν τη δομή στην οποία θα φοιτήσουν τα παιδιά τους.

Το θέμα απασχόλησε, και συνεχίζει να απασχολεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μέσω των θεσμικών της οργάνων έχει λάβει ομόφωνες αποφάσεις που καταδικάζουν τις κυβερνητικές επιλογές, επικαλούμενη το αντιεκπαιδευτικό και αντιπαιδαγωγικό του μέτρου, όπως επίσης και το ευρωπαϊκό κεκτημένο που θέλει την προσχολική αγωγή να ανήκει στους δήμους.

«Ο απερχόμενος υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του στην πλήρη διάλυση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού συστήματος της χώρας, υπηρετώντας για μια ακόμη φορά αλλότρια συμφέροντα, συντεχνιακά συμφέροντα και οικονομικά συμφέροντα ιδιοκτητών ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης, τις τελευταίες ώρες της θητείας του προχώρησε σε μια ακόμη ετσιθελική, αυταρχική, αντιδημοκρατική, αντιευρωπαϊκή και αντιαυτοδιοικητική απόφαση. Με τον τρόπο αυτό προκαταλαμβάνει -με το έτσι θέλω- τις θέσεις της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά και τις θέσεις των νέων διοικήσεων των δήμων που ήδη έχουν εκλεγεί και θα αναλάβουν τη διοίκηση των 332 δήμων της χώρας μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Δικαίως θεωρείται ήδη ο χειρότερος υπουργός Παιδείας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως τονίζει, «ασφαλώς ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Απλώς, απαιτούσαμε και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε, να είναι στη διακριτική ευχέρεια των γονιών η επιλογή, δηλαδή να έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να επιλέξουν ποια δομή είναι η πιο κατάλληλη και η πιο χρήσιμη για τα παιδιά τους και την οικογένειά τους, τα κρατικά ή ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, ή οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τις περιόδους των εορτών Χριστούγεννα και Πάσχα παρέχοντας επιπλέον πλείστες όσες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας».

Όπως τονίζει, μάλιστα, και στην επείγουσα επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Γ.Πατούλη, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Δ.Σ., όπως και προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ κ. Λ.Κυρίζογλου, «δεν υπήρχε -και δεν υπάρχει- κανένας λόγος και καμία αιτία τον Ιούνιο του 2019, και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, να υπάρξει αυτή η ΚΥΑ, να υπάρξει μια τέτοια απόφαση για το σχολικό έτος 2020-2021, όταν, μάλιστα, σε όλη την Ευρώπη, βάσει της σύγχρονης παιδαγωγικής αντίληψης, το σύνολο της προσχολικής αγωγής, και όχι μόνο τα τετράχρονα, ανήκει στις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Η έκδοση αυτής της απόφασης ελήφθη ενώ είναι σχεδόν ομόφωνα εκφρασμένη η αντίθετη άποψη της Τ.Α. και των θεσμικών της οργάνων σε όλη τη χώρα, και όταν, δε, είναι δεδομένο ότι αυτού του είδους η απόφαση θα θέσει, εάν υλοποιηθεί, σε κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητα των παιδιών στις ανεπαρκείς υποδομές, καθόσον επί τρία χρόνια τώρα η απερχόμενη κυβέρνηση δεν υλοποίησε τίποτα από όλα όσα είχε εξαγγείλει είτε για τις υποδομές είτε για τη στελέχωσή τους», αναφέρει ο Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ-ΚΜ «να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε την αυθαίρετη αντιδημοκρατική, αυταρχική και αντιαυτοδιοικητική απόφαση των υπουργών κ. Γαβρόγλου και Χουλιαράκη, και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ένα από τα πρώτα πράγματα που θα θεσμοθετήσει να είναι η επαναφορά στην κανονικότητα, η επαναφορά στο αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των γονιών να επιλέγουν οι ίδιοι ανάλογα με τις ανάγκες τους σε ποια δομή θα εντάσσουν τα παιδιά τους στην προσχολική ηλικία, στις κρατικές ή ιδιωτικές δομές των νηπιαγωγείων ή στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς».ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης σε βάρος 19χρονου στον Εύοσμο
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης σε βάρος 19χρονου στον Εύοσμο

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε άτομα

30-5-2020

180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης- Συκεών
180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης- Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: «Οι εξαγγελίες μας γίνονται πράξη»

29-5-2020

Αναβάθμιση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών
Αναβάθμιση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών

Αποφασίστηκε από Περιφέρεια και Δήμους

27-5-2020

Ζητούνται πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο
Ζητούνται πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο

Για άγνωστο οδηγό που παρέσυρε πεζό και τον εγκατέλειψε

27-5-2020

Ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους, της Λεωφόρου Νίκης και της Πλατείας Διοικητηρίου
Ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους, της Λεωφόρου Νίκης και της Πλατείας Διοικητηρίου

Αποφασίστηκαν στη συνάντηση Απ. Τζιτζικώστα και Κων. Ζέρβα

25-5-2020

Κ. Ζέρβας : «Yπετριπλασιάζουμε το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων»
Κ. Ζέρβας : «Yπετριπλασιάζουμε το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων»

Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει επιτέλους μία βιώσιμη πόλη

25-5-2020


Ο ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου για τον αιφνίδιο χαμό του Γιάννη Ευστρατίου
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου για τον αιφνίδιο χαμό του Γιάννη Ευστρατίου

«Έφυγε από κοντά μας ένας εξαίρετος άνθρωπος, οικογενειάρχης και επιστήμονας»

25-5-2020

Έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα τραπεζοκαθίσματα
Έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα τραπεζοκαθίσματα

Τη Δευτέρα 25 Μαϊου αναμένεται η επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

22-5-2020

Μονιμοποίηση για τις σχολικές καθαρίστριες
Μονιμοποίηση για τις σχολικές καθαρίστριες

Ομόφωνο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

19-5-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ