Top
home ads Ψάχνεις για ακίνητο στη Θεσσαλονίκη? Δες χιλιάδες Αγγελίες εδώ
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
15-7-2019

Κουπόνια καινοτομίας για 6 επιχειρήσεις της “γαλάζιας ανάπτυξης”

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κουπόνια καινοτομίας για 6 επιχειρήσεις της “γαλάζιας ανάπτυξης”
fontsize

Χρηματοδοτική στήριξη ύψους 10.000 ευρώ, έκαστη, για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων στον τομέα της “γαλάζιας ανάπτυξης”, μέσω σχετικών κουπονιών, έλαβαν έξι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας, αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους της πιλοτικής δράσης του έργου “4helix+” που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg MED.

Στη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, που είχε δημοσιευτεί στο portal του 4helix+, υποβλήθηκαν συνολικά δεκαέξι καινοτόμα σχέδια από επιχειρήσεις της «γαλάζιας ανάπτυξης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία πέρασαν από το “ψιλό κόσκινο”, της επιτροπής αξιολόγησης και έξι από αυτά κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως για χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μέσω του οποίου υλοποιήθηκε η πιλοτική δράση του έργου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι επιχειρήσεις που έλαβαν τα κουπόνια δραστηριοποιούνται στον παράκτιο - θαλάσσιο τουρισμό και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς επιχειρήσεις αλιείας – υδατοκαλλιέργειας και θα πρέπει να υλοποιήσουν τα καινοτόμα σχέδιά τους, σε συνεργασία με τους παρόχους τεχνογνωσίας που έχουν επιλέξει από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εντός έξι μηνών από την ημερομηνία υπογραφής των σχετικών συμβάσεων.
Κουπόνια Καινοτομίας έλαβαν από το ΕΒΕΘ οι παρακάτω επιχειρήσεις:

1. “ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Ι.Κ.Ε., με πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση 3DResearch s.r.l, από την Ιταλία, για το καινοτόμο σχέδιο “Virtual Dive at Christoforos shipwreck’’

2. ‘’Συμεών Ναλμπάντογλου’’, με πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση ENTREAUTRE από τη Γαλλία, για το καινοτόμο σχέδιο ‘’Smart life Jacket for watersports (sailing, kitensurfing and windserfing)’’

3. Κουκάρας Κωνσταντίνος, με πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση KALIRIS, από τη Γαλλία, για το καινοτόμο σχέδιο ‘’Promote Sustainable Aquaculture Best Practices in the context of Blue Economy’’

4. YAKO SAILING MARITIME, με πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση Tessera Multimedia S.A., από τη Θεσσαλονίκη, για το καινοτόμο σχέδιο ‘’UDYSSEA’’ (U Define Your Sea, Sailing & Environmental Action)

5. Αναστάσιος Παπίας ΑΕ, με πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση Slab design studio, από τη Θεσσαλονίκη, για το καινοτόμο σχέδιο ‘’Hotel Customer Service Application + Website’’,

6. YAGHTING VENTURE, με πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση Moras Dimιtriou Ioannis (DTEK), από τη Θεσσαλονίκη, για το καινοτόμο σχέδιο ‘’Develop and Improve Marketing Strategies through Machine Learning Algorithms and AI’’.

Συνολικά στο πλαίσιο του έργου 4helix+ χορηγήθηκαν συνολικά 48 κουπόνια καινοτομίας, αξίας 480.000€, σε αντίστοιχο αριθμό Πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της «γαλάζιας ανάπτυξης» που είναι εγκατεστημένες στις πιλοτικές περιφέρειες του έργου και συγκεκριμένα στις Ανδαλουσία και Καταλονία (Ισπανία), Κεντρική Μακεδονία (Ελλάδα), Λισαβόνα (Πορτογαλία), Μάρκε (Ιταλία), κομητεία Zadar (Κροατία), Περιφέρεια Προβηγκία, Άλπεις, Κυανή Ακτή (Γαλλία) και οι παράκτιες περιοχές Δυρράχιο, Αυλώνα, Άγιοι Σαράντα και Sengjin (Αλβανία).

Το έργο 4helix+ χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους κι αποσκοπεί να υποκινήσει, καθοδηγήσει και χρηματοδοτήσει (πιλοτικά, μέσω κουπονιών καινοτομίας) τη διατομεακή και διασυνοριακή καινοτομία στον τομέα της «γαλάζιας ανάπτυξης» της περιοχής της Μεσογείου.

Για να το επιτύχει αυτό, προωθεί τη συνεργασία μεταξύ Πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τομέα (αλιευτικές, ιχθυοτροφεία, οστρακοκαλλιέργειες, επεξεργασίας αλιευμάτων, μικρά ναυπηγεία, γαλάζιες βιοτεχνολογίες, παράκτιος/θαλάσσιος τουρισμός κ.λπ.), με Μη θεσμικούς Νέους Φορείς Καινοτομίας (fab labs,, maker spaces, creative hubs, living labs, κλπ.), καθώς και με Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (φορείς έρευνας ανάπτυξης και καινοτομίας και εξειδικευμένες επιχειρήσεις).Στην ίδια κατηγορία..
Η τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου και νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου ΜελάΗ τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου και νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά

Την Τρίτη 27 Αυγούστου


Μανόλης Λαμτζίδης: Τα ηλεκτρικά πατίνια κάνουν τη ζωή μας «πατίνι»Μανόλης Λαμτζίδης: Τα ηλεκτρικά πατίνια κάνουν τη ζωή μας «πατίνι»

Αναμένεται παρέμβαση Δημάρχων και Εισαγγελικής αρχής


Επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από το 5ο Thessaloniki Demo DayΕπιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από το 5ο Thessaloniki Demo Day

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή startups έως 25 Αυγούστου


Σκέψεις στον ΟΑΣΘ για ιδιωτικά συνεργείαΣκέψεις στον ΟΑΣΘ για ιδιωτικά συνεργεία

Ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ


Η Πόλη Αλλιώς για την ορκωμοσία στο δήμο Νεάπολης - ΣυκεώνΗ Πόλη Αλλιώς για την ορκωμοσία στο δήμο Νεάπολης - Συκεών

Δηλώνω στην τιμή και στην συνείδησή μου…


Ένας 65χρονος νεκρός σε τροχαίο στην Εγνατία ΟδόΈνας 65χρονος νεκρός σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Ο άτυχος άνδρας ήταν από τη Σερβία


Η Μαρία Αντωνίου στον Μητροπολίτη ΛαγκαδάΗ Μαρία Αντωνίου στον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Εθιμοτυπική επίσκεψη


Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘΚάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Στις 7 Σεπτέμβρη


Συνάντηση Τζιτζικώστα με την ηγεσία της ΑστυνομίαςΣυνάντηση Τζιτζικώστα με την ηγεσία της Αστυνομίας

Εξέφρασε την βούληση για διαρκή ενίσχυση της ΕΛΑΣ


Σοβαρά τραυματισμένος πενηντάχρονος σε εργατικό ατύχημαΣοβαρά τραυματισμένος πενηντάχρονος σε εργατικό ατύχημα

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΠαπαγεωργίουgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Έκλεψαν