ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-7-2019

ΟΛΘ: Κόντρα εργαζομένων - διοίκησης

Για καθυστέρηση ΣΣΕ, έλλειψη προσωπικού και απολύσεις

ΟΛΘ: Κόντρα εργαζομένων - διοίκησης

Για καθυστερήσεις στην έναρξη των διαπραγματεύσεων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ελλείψεις προσωπικού και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΟΛΘ ΟΛΘ οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΛΘ Α.Ε. και γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Λιμενικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) Φανή Γουργούρηκα έκανε λόγο για πολύμηνες καθυστερήσεις στη διαδικασία διαπραγμάτευσης διοίκησης-εργαζομένων για τον γενικό κανονισμού προσωπικού και τη ΣΣΕ. «Προφανώς θεωρούμε ότι υπάρχει μια τακτική πίσω από αυτές τις καθυστερήσεις. Αλλά εμείς διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι να καμφθούν και να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις» συμπλήρωσε.

Ως προς την ανεπάρκεια προσωπικού, οι εργαζόμενοι επικαλέστηκαν το παράδειγμα του χώρου εναπόθεσης των εγχώριων προς εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων. Όπως ανέφεραν, παρότι έχουν γίνει επενδύσεις για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, εκτιμάται ότι απαιτούνται προσλήψεις τουλάχιστον άλλων 25 χειριστών. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ως καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης, υποστηρίζοντας ότι δεν συνέτρεξε κανένας πραγματικός λόγος που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη λύση / διακοπή της σύμβασης και έκαναν λόγο για «αυταρχικές συμπεριφορές» του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ Σωτήρη Θεοφάνη.

Η απάντηση

Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, κύκλοι της ΟΛΘ ΑΕ σχολίασαν ότι η διοίκηση ξεκινά άμεσα τις συζητήσεις με τα Σωματεία για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Σε ό,τι αφορά τη λύση της σύμβασης της εργαζόμενης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «όλα έγιναν νομότυπα και οι ισχυρισμοί δεν ευσταθούν. Λόγω οργανωτικών αλλαγών, οι οποίες ανακοινώθηκαν πρόσφατα, δηλαδή της αποχώρησης του Γενικού Επιχειρησιακού Διευθυντή που κατείχε τη θέση αυτή μέχρι τις 30/6/2019 και της απόφασης να μην αντικατασταθεί με άλλον, δεν υπήρξε πλέον η ανάγκη διατήρησης της θέσης της γραμματέως του Γενικού Επιχειρησιακού Διευθυντή. Καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα και όλες οι μελλοντικές αποδοχές του υπολοίπου διαστήματος, έως δηλαδή και τον Οκτώβριο του 2019, όπου και θα έληγε η σύμβασή της».

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge