Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ανθή Ελευθέριος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-8-2019

Δυτική εσωτερική περιφερειακή: Δεν τελειώνει..

Στον αέρα και η λειτουργία νέων διοδίων

Δυτική  εσωτερική περιφερειακή: Δεν τελειώνει..
fontsize

Για το 2022, το νωρίτερο, μετατίθεται η παράδοση σε κυκλοφορία του συνόλου της νέας εσωτερικής περιφερειακής στη Δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς κάποια κομμάτια της εν εξελίξει εργολαβίας δεν θα κατασκευαστούν τελικά, όπως είχε αρχικώς σχεδιαστεί και θα απαιτηθεί να ενταχθούν σε νέα εργολαβία.

"Θα μείνουν κάποια κομμάτια, λόγω μη ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων, θα μπούνε σε μία τρίτη εργολαβία, όπου θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα αυτών των κομματιών, στο φανάρι του Ευόσμου, και στο φανάρι το οποίο τέμνεται με την οδό Μοναστηρίου.

Αυτή η εργολαβία θα κλείσει όπως κλείσει, θα ολοκληρωθούν τα τμήματα που θα ολοκληρωθούν και στη συνέχεια θα βγει μία νέα εργολαβία που θα περιλαμβάνει τη γέφυρα της Μοναστηρίου συν όποια κομμάτια έχουν μείνει ανολοκλήρωτα", αποκάλυψε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Απόστολος Αντωνούδης, πρόεδρος του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Κατά την εκτίμηση του προέδρου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. η εσωτερική περιφερειακή θα έχει πλήρη εικόνα "μετά από τρία χρόνια", εφόσον η τρίτη εργολαβία υλοποιηθεί κανονικά. Ειδικά για τη μη υλοποίηση των απαλλοτριώσεων, τόνισε πως αυτή "αφορά τον δήμο Ευόσμου, ο οποίος θα πρέπει να τις "τρέξει".

"Ορφανό" χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

Για το λεγόμενο "ορφανό" χιλιόμετρο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Μουδανίων στο ύψος της Ποτίδαιας, ο κ. Αντωνούδης είπε ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει στον δρόμο για Χαλκιδική και το επόμενο καλοκαίρι. «Είμαστε έτοιμοι να το δημοπρατήσουμε και πλέον μετά από πέντε-έξι μήνες θα ξεκινήσουν τα έργα, τα οποία θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2020 με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2020 να "είμαστε στην ίδια κατάσταση», είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού ΑΕ

Λειτουργία νέων διοδίων

Σε σχέση με τον χρόνο λειτουργίας των νέων σταθμών διοδίων επί του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας, "προς το παρόν το υπουργείο δεν έχει σαφή θέση για το τι θα κάνει, είτε με τη συνέχιση των έργων κατασκευής των διοδίων, είτε με τη λειτουργία των σταθμών που είναι ήδη κατασκευασμένοι" είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού, υπενθυμίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης είχε τονίσει ότι οι νέοι σταθμοί διοδίων δεν επρόκειτο να λειτουργήσουν τουλάχιστον ως το τέλος του 2019.

Σύστημα αναλογικής χρέωσης στα διόδια

Ο προσωρινός ανάδοχος έχει βρεθεί και πλέον ετοιμάζεται η σύμβαση για την εφαρμογή του συστήματος αναλογικών διοδίων, με τα οποία οι οδηγοί θα χρεώνονται αναλόγως των χιλιομέτρων που διανύουν, λέει ο κ. Αντωνούδης. Σε κάθε περίπτωση "τα αναλογικά διόδια δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν ούτε μες το 2019, ούτε το 2020. Ενδεχομένως, τέλος του 2020 και αν όλα τρέξουν σύντομα, να δούμε σε κάποια τμήματα της Εγνατίας Οδού, ή των υπόλοιπων αυτοκινητοδρόμων να λειτουργεί πιλοτικά. Από το 2021 και μετά θα δούμε το σύστημα να δουλεύει", προειδοποιεί ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Σύνδεση ΠΑΘΕ-ΟΛΘ

Αναφορικά με τις μελέτες για την 6η προβλήτα, ο κ. Αντωνούδης είπε ότι “είναι σχεδόν έτοιμες" και ότι θα είχε ήδη προκηρυχθεί ο διαγωνισμός εάν δεν είχε προκύψει "πρόβλημα με κάποια μελέτη επικινδυνότητας η οποία προέκυψε από τους περιβαλλοντικούς όρους".

Σε σχέση με την αναβάθμιση κόμβων στα ανατολικά της εξωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης, εξάλλου, σημείωσε πως σε αυτό το θέμα "είμαστε πολύ πίσω. Αυτά είναι στη μελέτη της λεγόμενης εξωτερικής περιφερειακής. Εκεί συμπεριλαμβάνεται και η σύνδεση της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανίων με το αεροδρόμιο. Άρα περιμένουμε να το δούμε μετά από χρόνια και μετά από την εξεύρεση της χρηματοδότησης η οποία προς το παρόν δεν υπάρχει".

Ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού, οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν στις "4 Οκτώβρη" και "είναι γνωστό στους υποψήφιους επενδυτές ότι αυτό θα είναι το σύστημα το οποίο θα λειτουργεί στο μέλλον (σ.σ. τα αναλογικά διόδια). Άρα η οποιαδήποτε αλλαγή, ενδεχομένως να επηρεάσει και αυτό και δεν ξέρω κατά πόσον το θέλει η νέα κυβέρνηση. Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι συγκεκριμένες και νομίζω πολύ δύσκολα η μία κυβέρνηση μπορεί να ανατρέψει" τις συμφωνίες της άλλης, υποστηρίζει ο κ. Αντωνούδης.

Τέλος, ο κ. Αντωνούδης ενημερώνει ότι η νέα διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε., λόγω της αλλαγής κυβέρνησης, αναμένεται να οριστεί αμέσως μετά τη γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ ΔΗΠΘΕΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διακοπές ρεύματος σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Διακοπές ρεύματος σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δείτε που θα κόψει το ρεύμα ο ΔΕΔΔΗΕ

15-12-2019
Πορεία αντιεξουσιαστών  για τις καταλήψεις
Πορεία αντιεξουσιαστών για τις καταλήψεις

Πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

14-12-2019

Σύλληψη ατόμων για απόπειρα κλοπής στο κέντρο της πόλης
Σύλληψη ατόμων για απόπειρα κλοπής στο κέντρο της πόλης

Από αστυνομικό εκτός ωραρίου υπηρεσίας και συναδέλφους του

14-12-2019

Βροχή τα πρόστιμα της τροχαίας στη Θέρμη
Βροχή τα πρόστιμα της τροχαίας στη Θέρμη

85 παραβάσεις μέσα σε 8 μόλις ώρες

14-12-2019


Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ
Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ

Επανέρχονται σε προηγούμενο καθεστώς οι γραμμές 22, 23, 25, 26, 35 και 50

14-12-2019

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο της Έλενας Ράπτη
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο της Έλενας Ράπτη

Από την ομάδα «Αναρχικοί/Αναρχικές»

14-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ