ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-8-2019

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλουν αυθαιρεσίες στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας από την  Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί μέλη της Α’ ΕΛΜΕ. 

Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης καταγγέλλει το ΠΥΣΔΕ για αυθαιρεσίες σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι υπεράριθμοι και ζητά εξηγήσεις για τις διαδικασίες τοποθέτησης των καθηγητών σε Γυμνάσια και Λύκεια ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Σύμφωνα με την Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σε σχολείο της πόλης, πλεόνασμα 14 ωρών φιλολόγου, που δόθηκε από το σχολείο, αγνοήθηκε από το ΠΥΣΔΕ με αποτέλεσμα να μην κριθεί οργανικά υπεράριθμη η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός του σχολείου, που κάθε χρόνο είναι λειτουργικά υπεράριθμη, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει την ευνοϊκή νομοθεσία για την υπεραριθμία.

Από την πλευρά του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης τονίζεται ότι για τις περιπτώσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών αποφασίστηκε να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία που δόθηκαν από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, δηλαδή τα κενά και τα πλεονάσματα για τις μεταθέσεις του Μαρτίου, πάντα με βάση τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν για λόγους δίκαιης και ίσης μεταχείρισης των υπεράριθμων.

Όπως διευκρινίζεται από το ίδιο υπηρεσιακό συμβούλιο, στην περίπτωση των Επαγγελματικών Λυκείων, ελήφθησαν υπόψη τα κενά που εστάλησαν τον περασμένο Μάρτιο επειδή δεν είχαν οριστικοποιηθεί τα τμήματα των μαθητών των ΕΠΑΛ ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε σαφής εικόνα στο πληροφοριακό σύστημα.

ΠΗΓΗ ΔΕΠΘΕ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων

Των Ιερών Ναών Αγίου Μηνά, Αγίου Δημητρίου, της Του Θεού Σοφίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη)

Έδωσε 1.000 ευρώ για να αποφύγει οικονομικό έλεγχο στο κατάστημά του
Έδωσε 1.000 ευρώ για να αποφύγει οικονομικό έλεγχο στο κατάστημά του

Συνελήφθη ένα άτομο που παρίστανε υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών

Συνελήφθη 21χρονη για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης
Συνελήφθη 21χρονη για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης

Πραγματοποιήθηκε στοχευμένη επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή του Δενδροποτάμου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge