ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-8-2019

Παράσταση διαμαρτυρίας από ΚΚΕ και ΚΝΕ κατά Κυρίζογλου

Καταγγέλλουν εμπόδια στην προβολή του 45ου Φεστιβάλ

Παράσταση διαμαρτυρίας από ΚΚΕ και ΚΝΕ κατά Κυρίζογλου

Η Τομεακή Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση του δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου, ο οποίος επιδιώκει να εμποδίσει την προβολή του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Κατέβασε τις αφίσες
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος έβαλε το μεσημέρι του Σαββάτου τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου να κατεβάσουν τα χαρτόνια που προπαγάνδιζαν το Φεστιβάλ. Μάλιστα, δήλωσε ότι η τοποθέτηση χαρτονιών είναι παράνομη, κάτι το οποίο φάνηκε να μην ισχύει λίγους μήνες πριν, όταν γέμιζε τους δρόμους με αντίστοιχο υλικό για την επανεκλογή του ως δήμαρχος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Η Τομεακή Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αμπελοκήπων - Μενεμένης αύριο, Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 10.30 π.μ., σημειώνοντας:

Η ανακοίνωση
«Η στάση αυτή του δημάρχου δεν μας εκπλήσσει καθόλου, αφού διαχρονικά βάζει εμπόδια στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό πολιτιστικό γεγονός στην περιοχή. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως και φέτος, απορρίπτει χωρίς συζήτηση κάθε αίτημα για αρωγή με εξοπλισμό και μηχανήματα που διαθέτει ο δήμος, για το στήσιμο και τη λειτουργία του Φεστιβάλ. Την ίδια στιγμή, βέβαια, επιταχύνονται οι διαδικασίες, διατίθενται χώροι που ανήκουν στη δικαιοδοσία του δήμου όταν πρόκειται για άλλες εκδηλώσεις, όπως εκείνη της φασιστικής οργάνωσης του Ιερού Λόχου, για την οποία παραχωρήθηκε το θέατρο της Μενεμένης, μάλιστα μέσα σε διάστημα δύο μόνο ημερών. Και μόνο αυτό το γεγονός αρκεί για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του…

Πώς πραγματικά εξηγείται αυτή τους η στάση; Αυτό που τους ενοχλεί είναι το περιεχόμενο του ίδιου του Φεστιβάλ, που φέτος πραγματοποιείται με σύνθημα “Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα", τον Σοσιαλισμό”. Τους ενοχλεί το γεγονός ότι μέσα από αυτό το περιεχόμενο καλούνται οι νέοι να μη συμβιβαστούν με τα ψίχουλα που τους πετάνε, να μην δεχτούν να είναι πολυτέλεια για χιλιάδες από αυτούς να πάνε διακοπές, να έχουν σχολεία, ελεύθερους χώρους άθλησης, ότι είναι μονόδρομος η αναδουλειά, η ανασφάλεια, η ανακύκλωση της ανεργίας μέσα από 6μηνα και 8μηνα προγράμματα. 

Τους ενοχλεί ότι μέσα από το Φεστιβάλ, με το μεράκι μελών και φίλων της ΚΝΕ, ένας εγκαταλελειμμένος χώρος, γεμάτος σκουπίδια, γίνεται χώρος πολιτισμού, δραστηριότητας, δημιουργικότητας και ζωής για όλη τη νεολαία της περιοχής. 

Αλλά πολύ περισσότερο στέλνεται το μήνυμα ότι ο ίδιος ο λαός και τα παιδιά του μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, μπορούν με τον αγώνα τους να φέρουν τα πάνω κάτω, να ανοίξουν τον δρόμο για ευρύτερες αλλαγές, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία που θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στην Υγεία, στην Παιδεία, στον αθλητισμό, για μια οικονομία που στο επίκεντρο θα μπαίνει η κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος, τον Σοσιαλισμό. 

Τους ενοχλεί που ένα τέτοιο Φεστιβάλ, με αυτό το περιεχόμενο, στις συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης, πλημμυρίζει κάθε χρόνο από χιλιάδες κόσμο. Γιατί τους χαλάει τη “σούπα” της κοινωνικής συναίνεσης, το δόγμα “νόμος και τάξη”, το “άσυλο” στους επιχειρηματικούς ομίλους και την προσπάθεια ο λαός να μείνει στη γωνία ενώ εντείνονται τα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι νέοι, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής θα δώσουν απάντηση στην απαράδεκτη στάση του δημάρχου με τη μεγάλη τους συμμετοχή στις εκδηλώσεις του τριημέρου του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αμπελοκήπων - Μενεμένης τη Δευτέρα 26/8 στις 10.30 π.μ.».

ΠΗΓΗ 902.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών
Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών

Καταγγελία της 22χρονης σήμερα κοπέλας κατά 42χρονου

Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν
Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν

Και δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη

Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Κατείχε νομίσματα, αγιογραφία και δακτυλίδι που εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας

Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας
Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας

Με σκοπό την χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge