Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
2-9-2019

Εργασίες συντήρησης στο Δημοτικό Άλσος Συκεών

Από ειδικά συνεργεία του δήμου

Εργασίες  συντήρησης στο Δημοτικό Άλσος Συκεών
fontsize

Υπό τη συνεχή επίβλεψη και συντήρηση της Διεύθυνσης Πρασίνου βρίσκεται ένας μοναδικός χώρος πρασίνου και αναψυχής στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος αποτελεί όαση δροσιάς και ξεκούρασης.

Πρόκειται για το Δημοτικό Άλσος Συκεών, γνωστό ως Δενδροφυτεία , ενός μοναδικού πνεύμονα πρασίνου, όπου λειτουργεί αναψυκτήριο και ο θερινός κινηματογράφος «ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ», και τον οποίο καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για αποδράσεις από το αποπνικτικά ζεστό τοπίο της Θεσσαλονίκης. Αυτόν τον μικρό… παράδεισο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών φροντίζει ώστε να διατηρείται πάντα καθαρός και ασφαλής, προβαίνοντας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε όλες τις απαραίτητες εργασίες.

Κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, από το τέλος Ιουνίου έως και σήμερα, συνεργεία του δήμου εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του Δημοτικού Άλσους, διατηρώντας ως πρωταρχικό στόχο την αναβάθμισή του. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα ειδικά συνεργεία προχώρησαν στην υλοτόμηση ξηρών πεύκων που προσβλήθηκαν από το έντομο του βλαστοφάγου, ενώ λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας και ελέγχου του συστήματος πυρόσβεσης.

Αυτό το διάστημα πολυμελή συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Αλέκου Σιμητόπουλου, πραγματοποιούν μια σειρά εργασιών που αποσκοπούν στην προστασία του Άλσους, στον καθαρισμό και στην ανανέωση του χώρου. Συγκεκριμένα, ως σήμερα:

Έχουν κοπεί 77 ξερά δέντρα, τα οποία και απομακρύνθηκαν άμεσα από το χώρο. Κάποια απ’ αυτά, λίγα στον αριθμό, είχαν προσβληθεί από το έντομο του βλαστοφάγου, που έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο Σέιχ-Σου,

Εκριζώθηκαν όλα τα πρέμνα (κορμός και ρίζα μετά την κοπή) και απομακρύνθηκαν από το χώρο. Τα πρέμνα που εκριζώθηκαν ήταν, εκτός από τα 77, και όλα όσα υπήρχαν μέσα στα 75 στρέμματα (συνολικά 258),

Κλαδεύτηκαν όλα τα δένδρα και εκκαθαρίστηκαν από τα ξερά κλαδιά, εργασίες που συνεχίζονται, για αποφυγή τυχόν έρπουσας διάδοσης πυρκαγιάς, αλλά και για εξυγίανση της κόμης των δένδρων. 
Ταυτόχρονα καθαρίζεται ο χώρος από παλιά πεσμένα και ξερά κλαδιά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αρχίζοντας και νωρίτερα από τον Μάρτιο, κόβονται τα αγριόχορτα από το χώρο της Δενδροφυτείας ανά 25 περίπου μέρες και συνεχίζεται η ενέργεια αυτή ως προληπτικό μέτρο ενάντια σε τυχόν πυρκαγιά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για το κομμάτι της πυροπροστασίας, και σε διαρκή συνεννόηση με τις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση κινδύνου. Το Δημοτικό Άλσος Συκεών είναι «θωρακισμένο» απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς, καθώς έχουν γίνει «κρας τεστ» στο σύστημα αντιπυρικής προστασίας, το οποίο ήταν θετικό. 

Όπως αναφέρει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέκος Σιμητόπουλος, «αυτός ο μοναδικής αξίας και ομορφιάς πνεύμονας πρασίνου αποτελεί μια όαση που οφείλουμε να προστατεύουμε με κάθε τρόπο, και το κάνουμε με επιτυχία έτσι ώστε να την χαίρονται καθημερινά οι συμπολίτες μας στην αναζήτησή τους λίγων στιγμών δροσιάς, αναψυχής και παιχνιδιού για τους μικρούς μας φίλους, μέσα σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον».Στην ίδια κατηγορία..
Η ΕΥΑΘ για την αντιπλημμυρική προστασίαΗ ΕΥΑΘ για την αντιπλημμυρική προστασία

Το θολό τοπίο των ευθυνών στο μείζον θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης


Επενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!ThessΕπενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!Thess

Αριθμός ρεκόρ συμμετοχών και συναντήσεων


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε  διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη ΓερμανίαΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία

Στο Αμβούργο


Επί ποδός ο δήμος ΩραιοκάστρουΕπί ποδός ο δήμος Ωραιοκάστρου

Για τα προβλήματα από την κακοκαιρία


Υποβοηθούμενα ποδήλατα κοινής χρήσης στη ΘεσσαλονίκηΥποβοηθούμενα ποδήλατα κοινής χρήσης στη Θεσσαλονίκη

ΗΡΩΝ e-bikes


Χωρίς ρεύμα  περιοχή της ΤούμπαςΧωρίς ρεύμα περιοχή της Τούμπας

Σύμφωνα με αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη ΘεσσαλονίκηΣυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας


Σοβαρά προβλήματα από την νεροποντή στο ΩραιόκαστροΣοβαρά προβλήματα από την νεροποντή στο Ωραιόκαστρο

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι


Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Παρασκευή στη ΘεσσαλονίκηΟι διακοπές ύδρευσης σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ


Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδαΠροβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση υδάτωνgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος