Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
3-9-2019

Μυλόπουλος: Σκοπιμότητες πίσω από την αμφισβήτηση των έργων του Μετρό

Σκοπός τους είναι να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των εργολάβων

Μυλόπουλος: Σκοπιμότητες πίσω από την αμφισβήτηση των έργων του Μετρό
fontsize

Οικονομικές και πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την αμφισβήτηση της προόδου του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης «βλέπει» ο απερχόμενος πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο κ. Μυλόπουλος σχολίασε τα σενάρια και τις δηλώσεις των «γαλάζιων» στελεχών για την απόσπαση των αρχαίων ευρημάτων στον σταθμό της Βενιζέλου και την επανατοποθέτηση τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «από την σημερινή κυβέρνηση προσπαθούν να αμφισβητήσουν ότι υπάρχει λύση, ενώ όλοι βλέπουν ότι η Βενιζέλου προχωρεί».

Υπενθύμισε επίσης ότι «το ζήτημα του διλήμματος «ή αρχαία ή μετρό» που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (2012-2015) είχε ρίξει το έργο στα βράχια, ήταν η αιτία για την οποία είχε δημιουργηθεί μια άγονη αντιπαράθεση στην πόλη η οποία τελικά κατέληξε στο να σταματήσει το έργο μεταξύ 2014-2016 με ολέθρια αποτελέσματα για το έργο και για την πόλη».

Αναφερόμενος στην λύση που δόθηκε στη Βενιζέλου ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε πως «από το 2016 έγινε μια τεράστια προσπάθεια, μια έντιμη προσπάθεια το έργο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί. Λύσαμε το πρόβλημα της Βενιζέλου με γνωμοδότηση του ΚΑΣ και απόφαση της τότε υπουργού Πολιτισμού και αυτή η λύση της ταυτόχρονης συνύπαρξης των αρχαίων και του σταθμού είναι η επίσημη λύση που υπάρχει και εφαρμόζεται σήμερα».

Παράλληλα ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Αττικό Μετρό σημείωσε ότι από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί 5 εκατομμύρια ευρώ στη Βενιζέλου τα οποία πρέπει να «πεταχτούν στον αέρα» σε ενδεχόμενο απόσπασης των αρχαίων ευρημάτων, ενώ τίθεται και χρονικό ζήτημα διότι προκειμένου να βγάλουν νέες μελέτες θα καθυστερήσει 3-4 χρόνια να παραδοθεί ο σταθμός, σε σχέση με το 2023 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Αναφορικά με την πρόσφατη επιστολή του εργολάβου που θέτει ενστάσεις σε σχέση με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου ο κ. Μυλόπουλος υπενθύμισε ότι «ο εργολάβος του έργου μέχρι πριν τις εκλογές υλοποιούσε το χρονοδιάγραμμα χωρίς να πει το παραμικρό. Καμία ένσταση δεν είχε εγείρει» συμπληρώνοντας πως «ο χρόνος που αναπτύχθηκε αυτή η φιλολογία αμφισβήτησης του χρονοδιαγράμματος, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, είναι ύποπτος και πονηρός» καθώς «αντιλαμβάνονται όλοι ότι υπάρχουν σκοπιμότητες που υλοποιούνται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο εργολάβος κάνει εκδούλευση στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνοντας τη δύσκολη δουλειά να αμφισβητήσουν ένα έργο το οποίο έχει γίνει», ενώ «η κυβέρνηση κάνει αυτό που έκανε στην ΕΥΠ, χαμηλώνει τον πήχη προκειμένου να μπορεί να περάσει. Αμφισβητούν την πρόοδο που έγινε προκειμένου να μπορέσουν να νομιμοποιήσουν τη δική τους δουλειά που θα είναι πολύ χαμηλών προσδοκιών».

«Σκοπός τους είναι να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των εργολάβων. Όμως ο κόσμος ξέρει ότι έχει γίνει δουλειά και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Οι επενδύσεις στα έργα κατασκευής είναι αδιάψευστος μάρτυρας» δήλωσε καταληκτικά ο κ. Μυλόπουλος.Στην ίδια κατηγορία..
Η ΕΥΑΘ για την αντιπλημμυρική προστασίαΗ ΕΥΑΘ για την αντιπλημμυρική προστασία

Το θολό τοπίο των ευθυνών στο μείζον θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης


Επενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!ThessΕπενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!Thess

Αριθμός ρεκόρ συμμετοχών και συναντήσεων


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε  διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη ΓερμανίαΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία

Στο Αμβούργο


Επί ποδός ο δήμος ΩραιοκάστρουΕπί ποδός ο δήμος Ωραιοκάστρου

Για τα προβλήματα από την κακοκαιρία


Υποβοηθούμενα ποδήλατα κοινής χρήσης στη ΘεσσαλονίκηΥποβοηθούμενα ποδήλατα κοινής χρήσης στη Θεσσαλονίκη

ΗΡΩΝ e-bikes


Χωρίς ρεύμα  περιοχή της ΤούμπαςΧωρίς ρεύμα περιοχή της Τούμπας

Σύμφωνα με αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη ΘεσσαλονίκηΣυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας


Σοβαρά προβλήματα από την νεροποντή στο ΩραιόκαστροΣοβαρά προβλήματα από την νεροποντή στο Ωραιόκαστρο

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι


Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Παρασκευή στη ΘεσσαλονίκηΟι διακοπές ύδρευσης σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ


Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδαΠροβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση υδάτωνgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος