Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-9-2019

Κεραμέως: Θα στηρίξουμε την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων

Η επίσκεψη της υπουργού παιδείας στη ΔΕΘ

Κεραμέως: Θα στηρίξουμε  την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων
fontsize

Τους εκθετήριους χώρους των πανεπιστημιακών και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που φιλοξενούνται στο θεματικό αφιέρωμα και την εκπαίδευση “Akademia”, στο περίπτερο 14 της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από τον αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη και τον γενικό γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Απόστολο Δημητρόπουλο.

“Είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή να είμαστε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στα περίπτερα της έκθεσης και ειδικά σε αυτά που αφορούν την εκπαίδευση. Είναι πολύ μεγάλη χαρά γιατί βλέπει κανείς στην πράξη την εξωστρέφεια των ιδρυμάτων. Είναι κάτι το οποίο πρεσβεύουμε, θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις”, δήλωσε η υπουργός, εξηγώντας τον συμβολικό χαρακτήρα που είχε η -παράλληλα με την παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στη ΔΕΘ- δημοσιοποίηση της επιστολής προς όλες τις πρυτανικές Αρχές της χώρας, την ΠΟΣΔΕΠ και σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για την εκκίνηση ουσιαστικού διαλόγου σε όλα τα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

“Ο στόχος μας όπως έχει δημοσιοποιηθεί είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε μία μεγαλύτερη απελευθέρωση του πανεπιστημίου. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ελευθερία των Πανεπιστημίων, την αυτονομία τους, να επιστρέψουμε εξουσίες στα Πανεπιστήμια, δηλαδή εκεί που πραγματικά ανήκουν οι εξουσίες αυτές, να δώσουμε ώθηση στην αξιολόγηση των Ιδρυμάτων, να βοηθήσουμε να καταστούν τα ιδρύματά μας ακόμη πιο ανταγωνιστικά και σε καλύτερο βηματισμό με την αγορά εργασίας”, εξήγησε η υπουργός.

Η κεντρική κατεύθυνση και στόχευση της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την ανώτατη εκπαίδευση, στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως και στους πρυτάνεις με τους οποίους συνομίλησε κατά την επίσκεψη στο περίπτερο της ΔΕΘ, είναι να αναβαθμιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές του δυνάμεις και αναδεικνύοντάς το σε εκπαιδευτικό κόμβο σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Στον εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας ο πρύτανης του Ιδρύματος Στέλιος Κατρανίδης καθώς και καθηγητές παρουσίασαν στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιστημονικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων μια εικονική μορφή του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, καθώς και το ευρωπαϊκό έργο COSMOS, για τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης με το Υπολογιστικό Νέφος.

Αντίστοιχα, στα εγκαίνια του περιπτέρου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ο πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης παρουσίασε καινοτόμες δράσεις που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες αλλά και την προσφορά του Ιδρύματος στην κοινωνία μέσα από συνεργασίες με εξωτερικούς φορείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΣτην ίδια κατηγορία..

Για την προσφορά του στον Τουρισμό τιμήθηκε ο Μ. ΖορπίδηςΓια την προσφορά του στον Τουρισμό τιμήθηκε ο Μ. Ζορπίδης

Ο Υπουργός Τουρισμού επέδωσε τη διάκριση του ΗΑΤΤΑ


Στη δημοσιότητα στοιχεία βιαστώνΣτη δημοσιότητα στοιχεία βιαστών

Συνελήφθησαν για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου
Νεαρή κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμούΝεαρή κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού

Σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης


Κατέστρεψαν στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΘΚατέστρεψαν στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΘ

Ποιος άραγε θέλει να οικειοποιηθεί την επέτειο του Πολυτεχνείου;


Η «Πόλη Ανάποδα» καλεί στον τριήμερο εορτασμό του ΠολυτεχνείουΗ «Πόλη Ανάποδα» καλεί στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου

Οι αγώνες του λαού μπορούν να αλλάζουν την κίνηση της ιστορίας..H «ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ» για τις παρεμβάσεις της στον δήμο Νεάπολης – ΣυκεώνH «ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ» για τις παρεμβάσεις της στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης – Συκεών για τα αποθεματικά των δήμωνgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ