ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-9-2019

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία

Στο Αμβούργο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε  διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία

Σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία ―στη διεθνή έκθεση ναυτικού τουρισμού “Seatrade Europe Cruise” στο Αμβούργο και την ειδική θεματική έκθεση εναλλακτικού τουρισμού “Tour Natur” στο Ντίσελντορφ― συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενισχύοντας το τουριστικό της προφίλ σε επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα.

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ναυτικού τουρισμού “Seatrade Europe Cruise” στο Αμβούργο (11-13 Σεπτεμβρίου 2019), καταγράφηκε η ισχυρή τάση για την ένταξη περισσότερων ελληνικών προορισμών στα προγράμματα των μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας για το 2020. Στην Ελλάδα ο κλάδος της κρουαζιέρας παρουσιάζει  από φέτος αυξητικές τάσεις  και εκτιμάται ότι η  χρονιά θα κλείσει με άνοδο 10% σε σχέση με το 2018, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 5,2 εκατομμύρια επιβάτες θα επισκεφθούν τους ελληνικούς προορισμούς έως το τέλος του 2019. Ειδικοί του χώρου προχώρησαν σε ανάλυση των στοιχείων και των δεδομένων για την πορεία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα τόσο για τη φετινή χρονιά όσο και για το 2019, υπογραμμίζοντας τις ενθαρρυντικές προοπτικές που διαγράφονται για το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης, αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η πόλη της Θεσσαλονίκης, ώστε να μπει στον χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς το λιμάνι της πόλης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο, την αγορά, τα μουσεία και τα σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα μηνύματα και για τον ορειβατικό τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη φετινή παρουσία της Περιφέρειας Κεντιρκής Μακεδονίας στη διεθνή ειδική θεματική έκθεση εναλλακτικού τουρισμού “Tour Natur” στο Ντίσελντορφ (6-8 Σεπτεμβρίου 2019), όπου επίσης συμμετείχε.

Στο πλαίσιο της έκθεσης “Tour Natur” προβλήθηκε στο κοινό το εναλλακτικό τουριστικό προφίλ της Κεντρικής Μακεδονίας σε ειδική παρουσίαση, με κύριο προϊόν τον ορειβατικό και περιπατητικό τουρισμό. Επισκέπτες και επαγγελματίες του τουρισμού έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και για τους ορεινούς όγκους της περιοχής και, ειδικότερα, για τον Όλυμπο. Την έκθεση “Tour Natur” επισκέφτηκαν περισσότεροι από 45.000 χιλιάδες επισκέπτες, ενώ το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής, επισκέφτηκαν η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου, στελέχη του γενικού προξενείου, καθώς και ο πρώτος Έλληνας Δήμαρχος στη Γερμανία, ο Δήμαρχος της πόλης Schwerte Δημήτρης Αξουργός.

«Με τη συμμετοχή μας σε θεματικές εκθέσεις τουρισμού προσδοκούμε την προσέγγιση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα. Η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει το τουριστικό προϊόν και χρειάζεται η στοχευμένη και συστηματική προβολή του σε αυτό το ειδικό κοινό, ώστε να επιτύχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, που είναι κατά βάση η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ειδικά για τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και του Ολύμπου, σχεδιάζουμε για το επόμενο έτος τη δημιουργία και παραγωγή διάφορων τουριστικών προϊόντων προβολής (οπτικοακουστικό υλικό, θεματικά έντυπα, εφαρμογές και ιστοσελίδες, κτλ) μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ», δήλωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών
Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών

Καταγγελία της 22χρονης σήμερα κοπέλας κατά 42χρονου

Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν
Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν

Και δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη

Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Κατείχε νομίσματα, αγιογραφία και δακτυλίδι που εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας

Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας
Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας

Με σκοπό την χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge