ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-9-2019

Επίσκεψη Ταχιάου στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Στόχος η παράδοση του μετρό σε χρήση το 2023

Επίσκεψη Ταχιάου στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Δεν είναι η επιλογή για τον σταθμό Βενιζέλου, αυτή που καθυστερεί την ολοκλήρωση του έργου του μετρό, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε σταθμούς του μετρό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.

Όπως τόνισε ο κύριος Ταχιάος, σημειώνονται και σε άλλα τμήματα καθυστερήσεις και ελλείψεις, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι η παράδοση του μετρό σε χρήση στις αρχές του 2023, παρότι γίνονται προσπάθειες για εμπορική λειτουργία ,ακόμη και στα τέλη του 2022.

"Σε έναν βαθμό για την καθυστέρηση ευθύνεται η επιλογή για τον Σταθμό Αγίας Σοφίας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν έχουν εγκριθεί κάποιες μελέτες τόσο για τη βασική γραμμή, όσο και για την επέκταση της Καλαμαριάς, αλλά ευθύνεται και ο σταθμός Βενιζέλου" σημείωσε χωρίς να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις μελέτες και πρόσθεσε ότι "μέσα στην εβδομάδα ξεκινά η σκυροδέτηση της πλάκας της Εγνατίας, στο κομμάτι της νότιας πλευράς".

«Δεν έχει παρθεί απόφαση από την σημερινή διοίκηση της Αττικό Μετρό ή από την κυβέρνηση ότι παρατείνεται το έργο για να γίνει ο σταθμός της Βενιζέλου. Έχει αποφασιστεί ότι ο σταθμός Βενιζέλου θα πρέπει να κατασκευαστεί στο ίδιο χρονοδιάγραμμα, στο οποίο οδηγείται αναγκαστικά το έργο. Έτσι όπως το παραλαμβάνουμε σήμερα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να παραδοθεί για λειτουργία στην πόλη πριν από τα τέλη του 2022. Αντί να μεταφέρουμε την κατασκευή του σταθμό Βενιζέλου στο απώτερο μέλλον με μεγάλη πιθανότητα να μην κατασκευαστεί ποτέ, κάτι που θα είναι καταστροφικό για το έργο, αυτό που προσπαθούμε είναι να φέρουμε πιο μπροστά τον χρόνο λειτουργίας του έργου», τόνισε σε δηλώσεις του στον σταθμό της Αγίας Σοφίας, ο κ. Ταχιάος.

"Επισκεπτόμαστε διάφορα σημεία στα οποία εκτελείται έργο στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να επισκεφθούμε όλους τους σταθμούς. Βλέπουμε την πρόοδο που έχει συντελεστεί. Σημασία έχει η επιτάχυνση του έργου έτσι ώστε να πετύχουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί" τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ.

ΠΗΓΗ ΔΕΠΘΕ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων

Των Ιερών Ναών Αγίου Μηνά, Αγίου Δημητρίου, της Του Θεού Σοφίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη)

Έδωσε 1.000 ευρώ για να αποφύγει οικονομικό έλεγχο στο κατάστημά του
Έδωσε 1.000 ευρώ για να αποφύγει οικονομικό έλεγχο στο κατάστημά του

Συνελήφθη ένα άτομο που παρίστανε υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών

Συνελήφθη 21χρονη για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης
Συνελήφθη 21χρονη για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης

Πραγματοποιήθηκε στοχευμένη επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή του Δενδροποτάμου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge