ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-9-2019

Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας ΗΠΑ – Ελλάδας

Την Τρίτη 8 Οκτώβρη στο Άγαλμα Βενιζέλου

Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας ΗΠΑ – Ελλάδας

Η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ και η διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στη συμφωνία και την επίσκεψη Πομπέο, την Τρίτη 8 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, αποφασίσθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ (Ελληνική επιτροπή για την διεθνή ύφεση και ειρήνη).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι μικρών επαγγελματιών και αγροτών, συνταξιουχικών οργανώσεων, Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ, απόστρατοι, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ, των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πανεπιστημιακοί και άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού. Παραβρέθηκε, επίσης, ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Εισηγητικά, ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, σημείωσε ότι «στόχος της σύσκεψης είναι να διαμορφωθεί σχέδιο δράσης που θα συμβάλει στην ουσιαστική ενημέρωση του λαού, σε ένα πλατύ άνοιγμα και σε μαζική κινητοποίηση λαϊκών δυνάμεων και νεολαίας, για να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στην ανανέωση – ενίσχυση – επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του λεγόμενου Στρατηγικού Διαλόγου με τις ΗΠΑ».

Τέλος, αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής και κάλεσε σε ένταση της προσπάθειας για την ανάπτυξη μαζικού, μαχητικού κινήματος, που θα συγκρουστεί με τις κυβερνητικές επιλογές, θα προβάλλει και θα διεκδικεί στόχους προς το συμφέρον των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων (Διαβάστε εδώ την εισηγητική ομιλία).

Στη συνέχεια, ο γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Μπ. Βέλλης, παρουσίασε το κάλεσμα για το συλλαλητήριο με αιτήματα:

Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας – ΗΠΑ.

Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία.

Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών όπλων.

Απεγκλωβισμός της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, να επιστρέψουν όλα τα στρατιωτικά τμήματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μίλησαν εκπρόσωποι της ΟΓΕ, των ταξικών Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, των εκπαιδευτικών (Α’ και Δ’ ΕΛΜΕ), των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ. 

Επιβεβαίωσαν την απόφαση των φορέων τους να κλιμακώσουν τις παρεμβάσεις ώστε το πλαίσιο πάλης να συζητηθεί πλατιά στους χώρους μόρφωσης και δουλειάς, να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, των μαθητών και φοιτητών, των γυναικών. Αλλά και να ενταχθούν μαχητικά στην καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία.

Στο σημαντικό ρόλο των υποδομών της χώρας μας στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή και τους κινδύνους που εγκυμονούν για το λαό μας, αναφέρθηκε ο απόστρατος, εκπρόσωπος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) Γ. Γκαντίδης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge