Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Κυριακή
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-10-2019

Στον Λαγκαδά αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την Κορώνεια

Υπάρχει ξεκάθαρος οδικός χάρτης..

Στον Λαγκαδά αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την Κορώνεια
fontsize

Επίσκεψη στο δήμο Λαγκαδά πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλο, με αφορμή την κατάθεση Ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για την προστασία της Λίμνης Κορώνειας και το περιστατικό θανάτου ψαριών στη λίμνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αναλυτικά, στο δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη, τις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης για την υλοποίηση του master plan και την αποφυγή προστίμων μετά την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2013, για τη βελτίωση της οικολογικής κατάστασης της λίμνης τα τελευταία χρόνια και την ανάθεση αρμοδιοτήτων συντήρησης των έργων, όπως αποφασίστηκε τον Αύγουστο του 2018.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση υπογράμμισαν την καθυστέρηση στη συντήρηση των υδραυλικών έργων, η οποία, μαζί με την παρατεταμένη ανομβρία, συνετέλεσε στην πτώση της στάθμης της λίμνης και στο φαινόμενο του μαζικού θανάτου ψαριών. Επιπλέον, ανέδειξαν το πρόβλημα των ελλείψεων στην επεξεργασία λυμάτων των οικισμών και των δραστηριοτήτων που γειτνιάζουν με τη λίμνη.

Ανέφεραν ότι, την προηγούμενη περίοδο εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση έργα μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και αποχετευτικού δικτύου για τους οικισμούς Ζαγκλιβέρι και Σοχός, ενώ με απόφαση του ΥΠΕΝ εντάχθηκαν στον αντίστοιχο επικαιροποιημένο εθνικό κατάλογο οικισμών προτεραιότητας οι οικισμοί στο Κ. Σχολάρι, στα Λαγυνά, στο Καβαλάρι και στην Άσσηρο. Ειδική αναφορά έγινε στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Λαγκαδά, τη μονάδα επεξεργασίας στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και στην υποχρέωση ασφαλούς και πλήρους λειτουργίας των ανωτέρω.

Και οι δύο μεριές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την παρακολούθηση όλων των δραστηριοτήτων που μπορούν να επηρεάσουν την οικολογική κατάσταση της Λίμνης Κορώνειας. Συμφώνησαν επιπλέον, να διερευνήσουν τη διάθεση και τις δυνατότητες, εκ μέρους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για τη χρηματοδότηση των έργων συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων και τη δυνατότητα επιπρόσθετων έργων προστασίας, για τα οποία υπάρχουν ήδη ώριμες μελέτες.

Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται και έργα εκσυγχρονισμού άρδευσης στην ευρύτερη περιοχή, για τα οποία θα πρέπει να υπάρξει στήριξη των σχετικών αιτημάτων του δήμου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Συζητήθηκε επιπλέον, η λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς και τέθηκαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα ανάπτυξης της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή στους περιφερειακούς οικισμούς.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσαν το δήμο ότι θα συνεχίσουν να έχουν διαρκή και ενεργή παρουσία σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της περιοχής, με σκοπό την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης αλλά και της τοπικής ανάπτυξης. Δήλωσαν τέλος, ότι θα σταθούν δίπλα στο Δήμο για τη διεκδίκηση των τοπικών αιτημάτων και ότι θα ελέγχουν όλες τις ενέργειες και τις τυχόν παραλείψεις της κυβέρνησης μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.​ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

7-7-2020

Θερινές εκπτώσεις 2020
Θερινές εκπτώσεις 2020

Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιουλίου

3-7-2020

Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς
Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς
Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 36χρονος ομογενής

28-6-2020


Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη των έξυπνων πόλεων»
Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη των έξυπνων πόλεων»

Υπογράφηκε το Μνημόνιο συνεργασίας για το Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού

26-6-2020

Νέα πανηγυρική ομόφωνη απαλλακτική απόφαση για τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών
Νέα πανηγυρική ομόφωνη απαλλακτική απόφαση για τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: «Η αλήθεια έλαμψε για μια ακόμη φορά»

25-6-2020

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης
Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης

Συνοδευόμενος από τον Νίκο Ταχιάο και τον Νίκο Κουρέτα

24-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ