ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-11-2019

Αντιαναπτυξιακά τα διόδια Ωραιοκάστρου λέει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Αναμένεται να δημιουργήσουν σειρά προβλημάτων

Αντιαναπτυξιακά τα διόδια Ωραιοκάστρου λέει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Επιστολή με την οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα αλυσιδωτά προβλήματα που θα επιφέρει η επικείμενη λειτουργία των διοδίων Ωραιοκάστρου, απέστειλε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

«Η λειτουργία των διοδίων Ωραιοκάστρου, αναμένεται να δημιουργήσει σειρά προβλημάτων τόσο στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όσο και στους μόνιμους κατοίκους τόσο του δήμου Ωραιοκάστρου, όσο και των γειτονικών δήμων. Αποτελεί αδικία για σημαντική μερίδα πολιτών της Θεσσαλονίκης που είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται καθημερινά μέσω των συγκεκριμένων διοδίων, την ώρα μάλιστα που γίνονται προσπάθειες και από την πλευρά της κυβέρνησης για ενίσχυση της εργασίας, αλλά και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών», επισημαίνει στην επιστολή του το ΒΕΘ.

«Μόνο ως αντιαναπτυξιακή κίνηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων», αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας δεν υπήρξε κάποια πρόβλεψη για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν καθημερινά το συγκεκριμένο οδικό άξονα. Ζητούμε να υπάρξει, άμεσα, θεσμοθέτηση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του σχετικού αντιτίμου για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του δήμου Ωραιοκάστρου και των όμορων περιοχών που διέρχονται καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο».

Στην ίδια επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, το ΒΕΘ σημειώνει ότι «η επιβολή διοδίων στο εν λόγω σημείο του οδικού άξονα αναμένεται να προκαλέσει κυκλοφοριακές παρενέργειες στο ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα που μαστίζει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης».

Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Σίνδου

«Πλήγμα» θα επιφέρει στις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Σίνδου, η λειτουργία των διοδίων Ωραιοκάστρου, τονίζει ο Σύνδεσμος των Επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στην περιοχή, οι εκπρόσωποι του οποίου διαμαρτύρονται με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Οι επιχειρηματίες της περιοχής έχοντας, καθημερινά να αντιμετωπίσουν σωρεία θεμάτων και παράλληλα να ανταπεξέλθουν σε ένα μεγάλο όγκο εξόδων, πλέον, έρχονται αντιμέτωποι και με το κόστος των διοδίων. Η πλειονότητα των επιχειρήσεων πραγματοποιούν πολλά δρομολόγια σε καθημερινή βάση για τις ανάγκες λειτουργίας τους, οπότε αυτό θα δυσχεράνει περαιτέρω την κατάσταση», σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΣΕΒΙΠΕΘ), Αναστάσιος Πολυζωίδης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου υπογραμμίζει ότι «η βιομηχανική περιοχή της Σίνδου ερημώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Στόχος αποτελεί η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή. Αποτρεπτικός παράγοντας στέκεται η λειτουργία των διοδίων της περιοχής, καθώς ο επενδυτής σκεπτόμενος τα έξοδα μετακίνησης και την δυσκολία που θα επιφέρει αυτό στην εύρεση προσωπικού, όπως και το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης, δεν αποκλείεται να στραφεί αυτόματα σε κάποια άλλη περιοχή», κατέληξε.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge