ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-11-2020

Μία μόνο ΜΕΘ στο Παπανικολάου για επείγοντα περιστατικά

Τοι σύστημα υγείας δέχεται αφόρητη πίεση

Μία μόνο ΜΕΘ στο Παπανικολάου για επείγοντα περιστατικά

Στο κόκκινο βρίσκονται νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου το σύστημα υγείας δέχεται αφόρητη πίεση. Ήδη οι κλίνες ΜΕΘ για Covid του «Γ. Παπανικολάου» γέμισαν όπως λέει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Ιωάννης Κιουμής, καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξολογίας νοσ. «Γ. Παπανικολάου».

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο κ. Κιουμής σημείωσε ότι κλίνες ΜΕΘ για Covid υπάρχουν πλέον μόνο σε άλλα νοσοκομεία της πόλης. «Οι εφεδρείες αυτές δεν είναι απεριόριστες, αλλά είναι ικανές να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση» σημείωσε.

Παραμένει ελεύθερη στο Παπανικολάου μία ΜΕΘ για γενικά περιστατικά. Αν γεμίσει και αυτή, τότε οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία, «κανένας ασθενής δεν θα μείνει στο δρόμο» όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

O ίδιος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό να μεταφέρονται ασθενείς από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές έτσι ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των δημόσιου συστήματος υγείας. Όπως δήλωσε ο κ. Κιουμής ίσως να πρόκειται για μια αναγκαία ρύθμιση.

Ως προς την πορεία της πανδημίας, επισήμανε ότι εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν εμφανίσουν μια πραγματική και διαρκή ελάττωση, τα περιθώρια θα στενέψουν ως προς το σύστημα υγείας. «Ελπίζω να υποχωρήσει η πανδημία» είπε.

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ



Γεώργιος Παπανικολάου Νοσοκομείο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge