Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ειρήναρχος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
13

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-11-2020

Στις ιδιωτικές κλινικές όλες οι επεμβάσεις των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Οι Αίθουσες των Χειρουργείων στο ΕΣΥ μετατρέπονται σε ΜΕΘ

Στις ιδιωτικές κλινικές όλες οι επεμβάσεις των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης
Image mousiolis.gr
fontsize

Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται στη Βόρειο Ελλάδα, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης των ασθενών που νοσούν με κορωνοϊό ο αριθμός των οποίων αυξάνεται ραγδαία και καθημερινά. Λύση που όμως δεν πρέπει να είναι εις βάρος των λοιπών ασθενών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμφίβολα αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, όχι μόνο εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων που είναι μεγαλύτερος συγκριτικά με ότι ισχύει σε άλλους γειτονικούς Νομούς αλλά και επειδή τα κρούσματα από άλλες περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος μεταφέρονται σε μεγάλο ποσοστό στις δομές της συμπρωτεύουσας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν πραγματικά "φρακάρει" και πρέπει άμεσα να γίνει μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές. Οι ενεργές πια ιδιωτικές κλινικές που δραστηριοποιούνται στη συμπρωτεύουσα και μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο δύσκολο έργο δεν ξεπερνούν τις 10. Την ίδια στιγμή, έχει αποφασιστεί οι επεμβάσεις που ήταν να γίνουν σε δημόσιες δομές να πραγματοποιηθούν σε ιδιωτικές κλινικές. Δεν μιλάμε βεβαίως για το 100% των επεμβάσεων αλλά για ένα 20% που είναι τα πιο επείγοντα περιστατικά.

Σύμφωνα λοιπόν με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, εκπρόσωπος των ιδιωτικών κλινικών είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, η εκπρόσωπος του ΕΚΕΠΥ και οι διοικητές δύο Υγειονομικών Περιφερειών. Η συνάντηση έγινε στις 30/10/2020

Η συζήτηση αφορούσε και ασθενείς με covid αλλά και ασθενείς άλλων παθήσεων. Οσον αφορά τους ασθενείς με Covid αποφασίστηκε η μεταφορά 125 ανθρώπων που νοσούν με ήπια συμπτώματα σε κέντρο αποκατάστασης που βρίσκεται 25 χλ. έξω από τη Θεσσαλονίκη στο δρόμο προς τη Χαλκιδική, το οποίο μάλιστα προ ημερών κατέθεσε τα χαρτιά του για την παραλαβή της άδεια λειτουργίας. Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί προβλέπεται το θέμα της αδείας να λυθεί άμεσα όπως και η στελέχωση του συγκεκριμένου κέντρου.

Παραμένει η εκκρεμότητα της αποζημίωσης

Μολονότι η κατάσταση πιέζει, η τελευταία πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινικών, παρά το ότι υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα είχε διευθετηθεί το ζήτημα μέχρι τη Δευτέρα (2/11/2020).

Οι λύσεις που έχουν προταθεί για το θέμα της αποζημίωσης από την πλευρά του εκπροσώπου των ιδιωτικών κλινικών είναι δύο:

α) Το ΚΕΝ που ισχύει και το οποίο είναι κλιμακωτό ανάλογα με την πάθηση επί 2,09 (αφορά την αμοιβή των ιατρών) ή

β) Το ημερήσιο νοσήλιο που πληρώνονται τα κέντρα αποκατάστασης, δηλαδή 175 ευρώ επί 2,09 που αφορά την αμοιβή των ιατρών.

Oπως μας ανέφερε ο εκπρόσωπος των ιδιωτικών κλινικών που συμμετείχε στη συνάντηση το πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας και με δεδομένο ότι η χώρα όπως και όλος ο κόσμος βιώνει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως "μπούσουλας" για όλη την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ iatronet.grΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πυρκαγιά σε όχημα στον οικισμό ρομά «Αγία Σοφία»
Πυρκαγιά σε όχημα στον οικισμό ρομά «Αγία Σοφία»

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες

28-11-2020

Παπαγεωργίου: Υφεση στις εισαγωγές κρουσμάτων Covid
Παπαγεωργίου: Υφεση στις εισαγωγές κρουσμάτων Covid

Η καλύτερη εφημερία των τελευταίων εβδομάδων

28-11-2020

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης

Οι συναντήσεις του

28-11-2020Δήμος Παύλου Μελά: Υπό δικαστική κρίση η καύση RDF SRF από το ΤΙΤΑΝ
Δήμος Παύλου Μελά: Υπό δικαστική κρίση η καύση RDF SRF από το ΤΙΤΑΝ

9.330 μετρήσεις στη δικογραφία - Παραβιάστηκε κάθε ηθική συνθήκη με την κοινωνία

27-11-2020

Μείωση 30% του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης
Μείωση 30% του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Συνεχιζόμενη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης

27-11-2020


ΟΣΕΘ:  Σχέδιο δράσης κατά του  κορωνοϊού
ΟΣΕΘ: Σχέδιο δράσης κατά του κορωνοϊού

Οργανισμός Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης

27-11-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ