Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ειρήναρχος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
9.4

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-11-2020

Μήνυση από τον δήμαρχο Δέλτα για απορρίμματα σε οικισμό Ρομά

Περιμετρικά του οικισμού «Αγία Σοφία»

Μήνυση από τον δήμαρχο Δέλτα για απορρίμματα σε οικισμό Ρομά
fontsize

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης μετά την συνεχιζόμενη αύξηση του όγκου των απορριμμάτων που παρατηρείται στους δρόμους περιμετρικά του οικισμού των Ρομά «Αγία Σοφία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στην μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στο τμήμα Ασφάλειας Σίνδου και την παρέλαβε ο διοικητής Δημήτρης Καραπατσιάς, ο δήμαρχος Δέλτα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί, με την ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών γύρω από τον οικισμό και ζητά από τις αρχές να ερευνήσουν την παράνομη δραστηριότητα αγνώστων και να συμβάλλουν στον εντοπισμό των δραστών.

«Προσφύγαμε στις διωκτικές αρχές προκειμένου να αναλάβουν δράση και να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε εντοπιστούν οι υπεύθυνοι που πετάνε στην περιοχή όγκους μπαζών και κάθε είδους ογκωδών απορριμμάτων μετατρέποντας τους δρόμους γύρω από τον οικισμό «Αγία Σοφία» σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι τεράστια ενώ ελλοχεύει κίνδυνος και για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της μόλυνσης που προκαλείται από τους τεράστιους όγκους των απορριμμάτων. Κάτοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή αναγκάζονται να ζουν και να δραστηριοποιούνται ανάμεσα σε σκουπίδια επειδή κάποιοι ασυνείδητοι αποφάσισαν να μετατρέψουν την περιοχή σε χωματερή. Πριν από μερικούς μήνες με τη συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου προχωρήσαμε στον ολικό καθαρισμό της περιοχής. Παρά τις προσπάθειες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας για τον συχνό καθαρισμό της περιοχής, διαπιστώσαμε ότι ο όγκος των απορριμμάτων που συνέχισε να συγκεντρώνεται με μεγάλη συχνότητα είναι αδύνατο να ελεγχθεί από τα πενιχρά μέσα που διαθέτει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Δέλτα» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και υπογράμμισε ότι είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η περιοχή γύρω από τον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία» να πάψει να θυμίζει «γκέτο» άλλα να μετατραπεί σε έναν τόπο φιλικό προς τους κατοίκους, τους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες που θα μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι και ασφαλείς την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά «άγνωστα σε εμάς πρόσωπα προσβάλλουν με τις παράνομες και αξιόποινες πράξεις τους έννομα αγαθά και συγκεκριμένα, προκαλούν υποβάθμιση και καταστροφή του περιβάλλοντος, διακινδύνευση της ασφάλειας και υγείας των δημοτών μας καθώς και παρακώλυση των συγκοινωνιών. Επειδή όμως, δεν διαθέτουμε μέσα για την ανακάλυψη και ταυτοποίηση των άγνωστων δραστών και την αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών τους, σας καταγγέλλω το ανωτέρω γεγονός, προς ποινική του αξιολόγηση και προκειμένου να ανακαλυφθούν οι δράστες».ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Υπό δικαστική κρίση η καύση RDF SRF από το ΤΙΤΑΝ
Δήμος Παύλου Μελά: Υπό δικαστική κρίση η καύση RDF SRF από το ΤΙΤΑΝ

9.330 μετρήσεις στη δικογραφία - Παραβιάστηκε κάθε ηθική συνθήκη με την κοινωνία

27-11-2020

Μείωση 30% του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης
Μείωση 30% του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Συνεχιζόμενη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης

27-11-2020


ΟΣΕΘ:  Σχέδιο δράσης κατά του  κορωνοϊού
ΟΣΕΘ: Σχέδιο δράσης κατά του κορωνοϊού

Οργανισμός Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης

27-11-2020


Αποζημίωση ζητάει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
Αποζημίωση ζητάει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Για το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής

27-11-2020

Εργασίες συντήρησης στην 22η Επαρχιακή Οδό Λαγκαδίκια – Σχολάρι
Εργασίες συντήρησης στην 22η Επαρχιακή Οδό Λαγκαδίκια – Σχολάρι

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

27-11-2020
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ