Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αρετή Ιακώβ Θεόκλητος Ναούμ Φιλάρετος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
4.4

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-11-2020

Δώρα Αυγέρη: Γιατρός ιδιωτικού νοσοκομείου μέσα στο Ιπποκράτειο επιλέγει μη Covid-19 ασθενείς

Ποιος και πώς τον τοποθέτησε

Δώρα Αυγέρη: Γιατρός ιδιωτικού νοσοκομείου μέσα στο Ιπποκράτειο επιλέγει μη Covid-19 ασθενείς
fontsize

Γιατρός από ιδιωτικό νοσοκομείο είναι εγκατεστημένος σε χώρο-γραφείο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, κάνοντας «διαλογή» ασθενών (μη πασχόντων από COVID), που διακομίζονται από το Ιπποκράτειο στο εν λόγω ιδιωτικό νοσοκομείο.

Αυτό αναφέρει η Δώρα Αυγέρη, Αν. Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ έχει καταθέσει αίτημα προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Με το αίτημά της, ζητά από τον Υπουργό Υγείας να κατατεθούν, αφενός το πλήρες σχέδιο επίταξης ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την χώρα, αφετέρου τα έγγραφα που να αποδεικνύουν την εργασιακή σχέση και την ιδιότητα γιατρού από ιδιωτικό νοσοκομείο, ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε χώρο-γραφείο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, κάνοντας «διαλογή» ασθενών (μη πασχόντων από COVID), που διακομίζονται από το Ιπποκράτειο στο εν λόγω ιδιωτικό νοσοκομείο. Μάλιστα, πρόκειται για ιδιωτικό νοσοκομείο που δεν έχει επιταχθεί, όπως αναφέρει.

Αναλυτικά:

Ως προς το πρώτο ζήτημα, έπρεπε η υγειονομική κρίση να φθάσει στο απροχώρητο και τα δημόσια νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη να καταρρεύσουν, το ίδιο και το προσωπικό τους, για να στείλει το Υπουργείο Υγείας δήθεν τελεσίγραφο προς τους κλινικάρχες.

Με την επείγουσα επιστολή του προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, το Υπουργείο Υγείας παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς την χρονοτριβή σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτικών, την πλήρη αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και την απουσία οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου για τα νοσοκομεία.

Η μη αναγκαστική ένταξη όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών της Θεσσαλονίκης στην μάχη κατά της πανδημίας, αλλά η επίταξη μόνον συγκριμένου αριθμού κλινών ορισμένων (δύο) μόνον ιδιωτικών κλινικών, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να καταφεύγει σε εμβαλωματικές και πρόχειρες λύσεις, οι οποίες δεν έχουν ως πρώτη μέριμνα το πώς θα προστατευθεί η δημόσια υγεία, αλλά το πως δεν θα πειραχθεί το κέρδος κάποιων ιδιωτών.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Στις υπερκορεσμένες ΜΕΘ δεν υπάρχει πια δυνατότητα νοσηλείας περισσότερων ασθενών. Το προσωπικό, εκτός από εξοντωμένο από την κούραση και την πίεση, αριθμεί εκατοντάδες κρούσματα.

Οι μαρτυρίες των γιατρών του Ιπποκρατείου, που κάνουν λόγο για «επιλογή» ασθενών, δείχνουν τις τραγικές διαστάσεις του προβλήματος.

Ως προς το δεύτερο ζήτημα, που θέτει η κ. Αυγέρη με το αίτημα κατάθεσης εγγράφων προς τον κ. Κικίλια, σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την εγκατάσταση γιατρού ιδιωτικού νοσοκομείου σε χώρο-γραφείο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ο εν λόγω γιατρός κάνει τη διαλογή των «καθαρών» περιστατικών (δηλαδή μη COVID ασθενών) που θα μεταφερθούν στο ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει επιταχθεί.

Είναι πρωτοφανές, γιατρός από ιδιωτικό νοσοκομείο να κάνει διαλογή ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς να διαθέτει επίσημα κατατεθειμένα έγγραφα που να αιτιολογούν και να νομιμοποιούν την παρουσία του στο δημόσιο νοσοκομείο, να δηλώνουν την εργασιακή σχέση ή την ιδιότητα με την οποία βρίσκεται σε αυτό, έχοντας πρόσβαση στη διαχείριση των αρχείων και των ευαίσθητων δεδομένων των ασθενών.

Κι αυτό συμβαίνει, την ώρα που στους άλλους ορόφους, οι γιατροί του Ιπποκρατείου δίνουν μάχη με τον χρόνο για να σώσουν τις ζωές κάθε ασθενούς με COVID που βρίσκεται στο νοσοκομείο ή έρχεται στις ήδη γεμάτες εφημερίες.

Με το αίτημα κατάθεσης εγγράφων η Αν. Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Β’ Θεσσαλονίκης ζητά από το Υπουργείο Υγείας όλα τα έγγραφα, από τα οποία να προκύπτει:

-Ποιο ήταν εξ αρχής το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στην Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη χώρα, καθώς και ποιες ήταν: α) η αλληλογραφία ή κάθε είδους έγγραφη πρόσκληση και απάντηση, που είχε απευθύνει το Υπουργείο Υγείας προς τις ιδιωτικές κλινικές για την διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών COVID-19, β) πάσης φύσεως σχετικές αποφάσεις και εγκυκλίους.

-Αποφάσεις ένταξης-εγκατάστασης του γιατρού του ιδιωτικού νοσοκομείου στις εγκαταστάσεις του Ιπποκρατείου.

-Με ποια εργασιακή σχέση και με ποια ιδιότητα ο γιατρός ιδιωτικού νοσοκομείου «εντάσσεται» στη λειτουργία ενός δημόσιου νοσοκομείου (Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης), προκειμένου να κάνει «διαλογή» ασθενών (μη πασχόντων από COVID-19), ώστε να διακομισθούν στο εν λόγω ιδιωτικό νοσοκομείο, έχοντας πρόσβαση σε αρχεία και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενών δημόσιου νοσοκομείου στο προσωπικό του οποίου δεν ανήκει;

- Ποιος ο ακριβής αριθμός των ασθενών που διακομίστηκαν στο ιδιωτικό νοσοκομείο από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και από ποιες παθήσεις έπασχαν όσοι επελέγησαν για διακομιδή; Επίσης, ποιος ο ακριβής αριθμός ασθενών που διακομίστηκαν στο εν λόγω ιδιωτικό νοσοκομείο από τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και από ποιες παθήσεις έπασχαν οι εν λόγω ασθενείς.

-Πόσοι ασθενείς διακομίστηκαν στο εν λόγω ιδιωτικό νοσοκομείο στις 20-11-2020, από ποιες παθήσεις έπασχαν την ημέρα αυτή. Σε κάθε περίπτωση πόσοι ασθενείς διακομίστηκαν ως τις 11:30 της 20η Νοεμβρίου 2020 και πόσοι μετά την ημερομηνία αυτή;ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διακοπή ρεύματος την Τρίτη σε περιοχή της Πολίχνης
Διακοπή ρεύματος την Τρίτη σε περιοχή της Πολίχνης

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

1-12-2020

Άλλα 252 laptop στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Άλλα 252 laptop στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Θα δοθούν στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

30-11-2020

Τζιτζικώστας: Μείωση ιικού φορτίου κατά 50% στα λύματα της Θεσσαλονίκης- Κλειστά σχολεία μέχρι τα Φώτα
Τζιτζικώστας: Μείωση ιικού φορτίου κατά 50% στα λύματα της Θεσσαλονίκης- Κλειστά σχολεία μέχρι τα Φώτα

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση στη Θεσσαλονίκη

30-11-2020


Καραμπόλα 11 αυτοκινήτων στην αερογέφυρα της Βούλγαρη
Καραμπόλα 11 αυτοκινήτων στην αερογέφυρα της Βούλγαρη

Σημειώθηκαν υλικές μόνο ζημιές

30-11-2020

Καταγγελία για τα ΕΛΤΑ Πυλαίας
Καταγγελία για τα ΕΛΤΑ Πυλαίας

Καταγγέλλεται απάνθρωπη συμπεριφορά υπαλλήλου

30-11-2020
Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε
Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε

Δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν από το «ΑΧΕΠΑ»

29-11-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ