ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-11-2020

Καρκινοπαθής με τραχειοτομή στο δρόμο λόγω επίταξης των κλινικών

Καταγγελία από την ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ - Ενωτική, Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

Καρκινοπαθής με τραχειοτομή στο δρόμο λόγω επίταξης των κλινικών

Χωρίς καμία μέριμνα για περίθαλψη βρέθηκε ασθενής που πάσχει από καρκίνο, κάτοικος του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, σύμφωνα με καταγγελία της παράταξης «ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ - Ενωτική, Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης – Συκεών».

Ο Ηλίας, μετά από πολύχρονη περιπέτεια της υγείας του νοσηλεύονταν στο κέντρο αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ του ομίλου EUROMEDICA αλλά πλέον και μετά την επίταξη της κλινικής, η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε στην οικογένειά του ότι πρέπει να αποχωρήσει άμεσα.

Αναλυτικά η «ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ» αναφέρει:

Άλλη μια τραγική συνέπεια της άθλιας διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση είναι η τύχη των ασθενών που νοσηλεύονταν σε ιδιωτικές μονάδες υγείας της Θεσσαλονίκης. Ιδιωτικές μονάδες που «επιτάχθηκαν» όπως -όπως και επ’ ωφελεία των ιδιοκτητών τους την τελευταία στιγμή ,ενώ η κατάσταση στην πόλη μας είχε κτυπήσει κόκκινο.

Μεταξύ αυτών και ο συμπολίτης μας Ηλίας, ο οποίος μετά από πολύχρονη περιπέτεια της υγείας του νοσηλεύονταν έναντι αδράς αμοιβής στο κέντρο αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ του ομίλου EUROMEDICA.

Είναι γνωστή στην πόλη μας η συγκινητική ιστορία του Ηλία που στην δραματική μάχη που έδωσε με τον καρκίνο υπεβλήθη στο εξωτερικό σε 5 εξαιρετικά δύσκολες εγχειρήσεις και ακριβές θεραπείες που στηρίχθηκαν μόνο στην αλληλεγγύη των φορέων και κατοίκων της πόλης.

Η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε κυνικά στην οικογένεια του Ηλία ότι πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από την ΑΡΩΓΗ, γιατί έγινε συμβεβλημένο κέντρο αναφοράς COVID-19.

Κάτι τέτοιο είναι υπερβολικά δύσκολο , αφού το παιδί είναι τραχειοστομημένο, με μηχανική υποστήριξη εδώ και 8 μήνες και εντελώς παράλυτο. Καμία μέριμνα, λοιπόν, για την μετακίνηση του Ηλία σε άλλη μονάδα!

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο υγείας αδιαφορούν και για αυτό το δραματικό περιστατικό. Η ανάλγητη πολιτική τους -που άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ χωρίς λεφτά, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, γιατρούς- νοσηλευτές , μέσα προστασίας, ΜΕΘ κλπ. ενισχύοντας προκλητικά τον ιδιωτικό τομέα υγείας- είναι η κύρια υπεύθυνη για την όποια πορεία της κατάστασης του Ηλία.

Απαιτούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την άμεση - κατεπείγουσα εξεύρεση λύσης για την νοσηλεία του Ηλία και όλων των ασθενών που εξορίζονται από τις «επιταγμένες» μονάδες της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε τον Δήμαρχο και την διοίκηση του Δήμου να προβεί σε δυναμική παρέμβαση προς την κατεύθυνση αυτή !

Η φωνή και η αλληλεγγύη μας μπορεί να δώσει κουράγιο και ελπίδα στην μάχη του Ηλία!

Θεσσαλονίκη 25/11/2020 Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Μαρία Κυπραίου
Λαθήρας Γιάννης
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge