ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-12-2020

Θρίλερ με τις γεννήτριες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Tι καταγγέλλει το προσωπικό

Θρίλερ με τις γεννήτριες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Επιδημία... χαλασμένης γεννήτριας σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών! Την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές δίνουν άγρια μάχη με τον κορονοϊό στις δημόσιες δομές υγείας της χώρας, διορισμένες διοικήσεις της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύονται παντελώς ανίκανες να διαχειριστούν την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν.

Ανευ προηγουμένου είναι τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όταν σημειώθηκε διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ και η γεννήτρια εφεδρικής υποστήριξης του νοσοκομείου δεν λειτούργησε διότι... δεν είχε συντηρηθεί!

Ομως το θρίλερ δεν τελειώνει εδώ, αφού ακολούθησε η μεταφορά άλλης γεννήτριας υποστήριξης από το γειτονικό νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος». Μόνο που ούτε αυτή λειτουργούσε! Για περίπου μία ώρα επικράτησε πανικός, αφού στη ΜΕΘ νοσηλεύονταν περισσότεροι από 15 ασθενείς που είχαν ανάγκη οξυγόνου. Σε κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, η χορήγηση οξυγόνου έγινε... χειροκίνητα!

Ο διορισμένος διοικητής του νοσοκομείου δρ Γιώργος Κούτρας υποστηρίζει ότι «η γεννήτρια είχε ελεγχθεί, αλλά δεν λειτούργησε και ψάχνουμε το γιατί...», ωστόσο συνδικαλιστές αναφέρουν πως «αν και υπάρχουν έγγραφα αιτήματα συντήρησης, δεν είχε συντηρηθεί όπως θα έπρεπε».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κούτρας δέχεται αρνητική κριτική από το προσωπικό του νοσοκομείου και όχι μόνο. Τον περασμένο Μάιο η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) τον κατήγγειλε για «απαράδεκτες έως άκρως επικίνδυνες ενέργειες και παρεμβάσεις» αλλά και για την «επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά του προς γιατρούς και γενικά εργαζόμενους του Νοσοκομείου».

«Πέφτουν» οι υγειονομικοί

Στο μεταξύ μεγαλώνει δραματικά ο αριθμός γιατρών και νοσηλευτών που «πέφτουν» στο πεδίο της μάχης χτυπημένοι από τον κορονοϊό. «Θρηνούμε μέχρι στιγμής 11 νεκρούς συναδέλφους. Φοβόμαστε ότι θα γίνουν περισσότεροι. Ολοι έπεσαν στη πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Για εμάς είναι ήρωες πολέμου και μας οδηγούν. Δεν θα επιτρέψουμε στην πολιτεία να αφήσει απροστάτευτες τις οικογένειές τους. Αμεσα με κοινή απόφαση κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφιστεί διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι οι πεσόντες συνάδελφοι χαρακτηρίζονται θύματα πολέμου. Οτι έχασαν τη μάχη για τη ζωή από εργατικό ατύχημα. Οπως τους αξίζει.

Τώρα υπάρχει κενό νόμου και δεν χαρακτηρίζεται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των συναδέλφων. Είμαστε απροστάτευτοι». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, διασωληνωμένοι είναι: νοσηλεύτρια 54 ετών στο ΑΧΕΠΑ, φυσικοθεραπεύτρια 52 ετών στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εδεσσας, γιατρός 62 ετών στο Ιπποκράτειο, γιατρός άντρας 62 ετών στο Παπανικολάου, γιατρός γυναίκα 50 ετών στο Παπαγεωργίου, νοσηλεύτρια 57 ετών στο ΑΧΕΠΑ, νοσηλεύτρια 46 ετών στον Πολύγυρο, διοικητικό στέλεχος στο Παπαγεωργίου, νοσηλευτής 46 ετών στην Καβάλα, νοσηλευτής 47 ετών στα Τρίκαλα, νοσηλεύτρια 56 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

ΠΗΓΗ efsyn.gr
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge