
Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτούσαν αν αληθεύει ότι από τις 22.10.20 η κυβέρνηση γνώριζε ότι είχε καταγραφεί μεγάλη αύξηση (500%) του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, καθώς και ότι οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης είχαν ζητήσει ακύρωση του εορτασμού και αυστηροποίηση των μέτρων.
Ζητούσαν ακόμη να μάθουν ποιες ενέργειες έχουν γίνει για να ενδυναμωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη - προσλήψεις προσωπικού, νέες ΜΕΘ.
Παράλληλα, οι 53 βουλευτές είχαν ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή τα πρακτικά της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των ειδικών επιστημόνων κατά την τηλεδιάσκεψη, τα πρακτικά της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά και τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των ειδικών επιστημόνων κατά την σύσκεψη.
Ζητούσαν τέλος να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο με αιτήματα για στελέχωση με προσωπικό και εξοπλισμό των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για να ικανοποιήσει τα αιτήματα αυτά.
ΠΗΓΗ tvxs.gr