ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-12-2020

«Αναρμόδιος» δηλώνει ο Χαρδαλιάς για την καταστροφή στη Θεσσαλονίκη

Δεν εμπίπτουν στον κύκλο αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών μας..

«Αναρμόδιος» δηλώνει ο Χαρδαλιάς για την καταστροφή στη Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση 53 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου υπουργείου, είναι «αναρμόδιες» να απαντήσουν καθώς, τέτοια ζητήματα, «δεν εμπίπτουν στον κύκλο αρμοδιοτήτων» τους.
Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε χαρακτηριστικά πως, «σας γνωρίζουμε ότι τα διαλαμβανόμενα σε αυτό ζητήματα δεν εμπίπτουν στον κύκλο αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών μας», στους 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν ερώτηση στις 19 Νοεμβρίου, ζητώντας να πληροφορηθούν με ποια δεδομένα και ποιο σκεπτικό επιλέχθηκε η πραγματοποίηση του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη ενώ λίγες μέρες πριν οι ειδικοί είχαν ενημερώσει για έκρηξη των κρουσμάτων.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτούσαν αν αληθεύει ότι από τις 22.10.20 η κυβέρνηση γνώριζε ότι είχε καταγραφεί μεγάλη αύξηση (500%) του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, καθώς και ότι οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης είχαν ζητήσει ακύρωση του εορτασμού και αυστηροποίηση των μέτρων.

Ζητούσαν ακόμη να μάθουν ποιες ενέργειες έχουν γίνει για να ενδυναμωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη - προσλήψεις προσωπικού, νέες ΜΕΘ.

Παράλληλα, οι 53 βουλευτές είχαν ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή τα πρακτικά της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των ειδικών επιστημόνων κατά την τηλεδιάσκεψη, τα πρακτικά της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά και τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των ειδικών επιστημόνων κατά την σύσκεψη.

Ζητούσαν τέλος να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο με αιτήματα για στελέχωση με προσωπικό και εξοπλισμό των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για να ικανοποιήσει τα αιτήματα αυτά.

ΠΗΓΗ tvxs.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge