ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-12-2020

ΟΑΣΘ: Δωρεάν μετακινήσεις μόνο για όσους άνεργους είναι μόνιμοι κάτοικοι

Αλλάζουν τα κριτήρια για το δικαίωμα μετακίνησης

ΟΑΣΘ: Δωρεάν μετακινήσεις μόνο για όσους άνεργους είναι μόνιμοι κάτοικοι

Αυστηρούς περιορισμούς στο δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης για τους άνεργους στις συγκοινωνίες βάζει η κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών και Μεταφορών (50807/1279/2020) αλλάζουν τα κριτήρια για τους άνεργους δικαιούχους της δωρεάν μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ για τα έτη 2020 και 2021.

Πλέον η δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα του ΟΑΣΑ, δηλαδή με λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ παρέχεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιφέρειας της Αττικής (πλην της περιφερειακής ενότητας Νήσων), ενώ η δωρεάν μετακίνηση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ παρέχεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Δηλαδή πλέον αν ένας άνεργος ζει στην Αττική ή στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να είναι εκεί η μόνιμη κατοικία, θα υποχρεούται να πληρώνει κανονικά κόμιστρο.

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν μετακίνηση ανέργων είχε καθιερωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ με το ΦΕΚ 1293/Β/30-6-2015, χωρίς φυσικά να προέβλεπε ανάλογους περιορισμούς.

Πληροφορίες avgi.gr

ΟΑΣΘ (Ο.Α.Σ.Θ.)

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge