Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αθανάσιος Κύριλλος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
0
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-12-2020

ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου: Αντίδραση για συμφωνία μίσθωσης του λατομείου Δρυμού

Έχουν ενημερωθεί οι πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου;

ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου:  Αντίδραση για  συμφωνία μίσθωσης του λατομείου Δρυμού
fontsize

Ανακοίνωση σχετικά με συμφωνία του Δήμου Ωραιοκάστρου για 20ετή παράταση της μίσθωσης του λατομείου Δρυμού, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Οι πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου, βίωσαν άλλη μια παρωδία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, με τις πρόσφατες αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού και του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, για 20ετή παράταση της μίσθωσης του λατομείου Δρυμού. Και λέμε παρωδία, για τους εξής λόγους:

Την ίδια ώρα που γίνεται διάλογος και συμφωνίες, ο Δήμος έχει δικαστικές εκκρεμότητες με θυγατρική του Τιτάνα για τα λατομεία του Μεσαίου.

Πρόσφατα επίσης, σύσσωμο το δημοτικό Συμβούλιο, έβγαλε ψήφισμα που αντιτίθεται στις προθέσεις της ίδιας εταιρίας για την καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο της Ευκαρπίας.

Τα ανταποδοτικά για τα οποία γίνεται λόγος στην συμφωνία που προτάθηκε, αποτελούν το λιγότερο λόγο να μειδιάσει κανείς παρά να αρχίσει τις συγκρίσεις με το παρελθόν.

Από ότι φαίνεται οι κάτοικοι του Δήμου και ειδικά του Δρυμού, δεν ρωτήθηκαν και κυρίως δεν συμμετείχαν σε διαβούλευση, πριν την λήψη ομόφωνης απόφασης από το τοπικό Συμβούλιο, ενώ το θέμα ήταν γνωστό από τον Φεβρουάριο του 2020.

Αλήθεια πως μπορεί να μιλάνε για ομοφωνία και σεβασμό της κοινής γνώμης, χωρίς καν να την έχουν ακούσει?

Έχουν ενημερωθεί οι πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί?

Γιατί στη διαπραγμάτευση δεν έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με την εταιρία, η οποία προσπαθεί να πάρει άδειες για καύση σκουπιδιών στην Ευκαρπία, αλλά και επέκταση της δραστηριότητάς της στο Μεσαίο?

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα μένουν αναπάντητα. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι πως στο βωμό της υποτιθέμενης Δημοκρατίας, παραπλανήθηκε η τοπική κοινότητα Δρυμού, όσο και εκβιάστηκαν ουσιαστικά τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με επιχείρημα ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση, θα ήταν επιβλαβής και θα επέφερε απώλεια θέσεων εργασίας.

Εξαναγκάστηκαν να πάρουν μια απόφαση στα γρήγορα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, για να παραχωρηθεί το λατομείο ακόμη 20 χρόνια. Την ίδια ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε για αμοιβή δικηγόρου 11.000 €, για την προσφυγή του Δήμου ενάντια στις μελλοντικές επεκτάσεις του Τιτάνα στο Μεσαίο. Αν μη τι άλλο η στάση των περισσοτέρων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, επιδεικνύει είτε πολιτική αφέλεια ή κρύβεται πίσω από σκοπιμότητες.

Η ύπαρξη των λατομείων είναι αναγκαία για την ανάπτυξη του τόπου. Η λειτουργία τόσο του εργοστασίου του Τιτάνα, όσο και των λατομείων, δίνουν δουλειά σε πολλούς συμπολίτες μας. Όμως δεν μπορεί αυτό και κάποιες «υποσχέσεις» και μπαλώματα, να αποτελούν άλλοθι, για αμφιλεγόμενες πρακτικές εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου σε δυναμική αντίδραση, με όσα μέσα μας επιτρέπουν οι παρούσες συνθήκες. Η κοροϊδία της δήθεν διαπραγμάτευσης και των προφορικών συμφωνιών της τελευταίας στιγμής, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, δεν ισοσκελίζονται με «φτηνές» υποσχέσεις και αμφιβόλου ποιότητας έργα, που στήνονται για εντυπωσιασμό και μόνο.

Εμείς ως ενεργοί πολίτες αυτής της κοινωνίας, δηλώνουμε ότι θα είμαστε μπροστά στη μάχη για διαφάνεια και προάσπιση τόσο της ποιότητας ζωής, αλλά και της αξιοπρέπειας των κατοίκων, για την εξασφάλιση καλύτερων όρων με τον οποιοδήποτε θέλει να εκμεταλλευτεί τη δημόσια περιουσία.
Αξιολογήστε το άρθρο
Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στον Εύοσμο
Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στον Εύοσμο

Ο δράστης διέφυγε και αναζητείται

Διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα
Διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

Οι εργαζόμενοι στα πόστα τους με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες
Οι εργαζόμενοι στα πόστα τους με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ακραίες εργοδοτικές συμπεριφορές

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα στο Δήμο Λαγκαδά
Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα στο Δήμο Λαγκαδά

Με απόφαση του δημάρχου Λαγκαδά

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης  για τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου
Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης για τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου

Ζητά από τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΟ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ