Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αγνή Μάξιμος Νεόφυτος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
10.7
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-1-2021

Αποκλείονται από τον εμβολιασμό κατά της CoViD-19 οι φαρμακοποιοί

Τι αναφέρεται σε ανοικτή επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Αποκλείονται από τον εμβολιασμό κατά της CoViD-19 οι φαρμακοποιοί
fontsize

Προσβλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να τους αποκλείσει από τους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα έναντι της COVID-19. Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επαφής με τους πολίτες, ασθενείς ή μη, ο κλάδος των φαρμακοποιών δεν περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο "Ελευθερία" και στις ομάδες της πρώτης φάσης στις οποίες θα χορηγηθεί το εμβόλιο.

Για τον λόγο αυτό, απέστειλαν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλλοντας τη στάση αυτή και επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν τη συνεργασία πολιτείας και φαρμακοποιών σε θέματα δημόσιας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης Λάζαρος Φαρσάκης, αναφέρονται τα εξής:

"Δυσάρεστη έκπληξη μας επιφύλαξαν οι δηλώσεις (8 Ιανουαρίου 2021) του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με τις οποίες οι φαρμακοποιοί δεν περιλαμβάνονται στους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19 στην πρώτη φάση. Σάς θυμίζουμε πως οι φαρμακοποιοί ήμασταν, από την πρώτη μέρα της πανδημίας, υποχρεωμένοι να λειτουργούμε τα φαρμακεία μας 24 ώρες το 24ωρο, για να εξυπηρετούμε τους ασθενείς συμπολίτες μας σε μια περίοδο με άγνωστη και αβέβαιη έκβαση.

Σάς τονίζουμε ότι όσο η πανδημία συνεχίζεται, το ποσοστό των πασχόντων από COVID-19 που επισκέπτονται τα φαρμακεία μας αυξάνεται. Βρισκόμαστε, δηλαδή, συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της νόσου και δυστυχώς ήδη μετράμε απώλειες μεταξύ των συναδέλφων μας".

Όπως επισημαίνεται στην ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, "διαθέσαμε τις αποθήκες του συνεταιρισμού μας για την ασφαλή φύλαξη και διανομή των εμβολίων, όπως άλλωστε οφείλαμε ως μέλη της οικογένειας των υγειονομικών. Επίσης, αξιοποιώντας τη στενή σχέση με τους ασθενείς μας, συμβάλλουμε καθημερινά στην ενημέρωσή τους για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε στη διευκόλυνση της εγγραφής των ηλικιωμένων στις λίστες των εμβολίων. Αναμένουμε, λοιπόν, από την πολιτεία να μας προστατεύσει, όπως οφείλει".

Η ανοιχτή επιστολή των δύο προέδρων καταλήγει με την επισήμανση ότι "οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης σάς εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και σας γνωρίζουμε ότι αισθανόμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι με τον αποκλεισμό μας. Τέτοιες ενέργειες, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν προάγουν τη συνεργασία Πολιτείας και φαρμακοποιών σε θέματα Δημόσιας Υγείας".

ΠΗΓΗ iatronet.gr

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο
Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ
Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ

Πρώην φοιτήτρια έκανε 23 χρόνια να πάρει πτυχίο

Επαναλειτουργεί από σήμερα το σύστημα «THESi»
Επαναλειτουργεί από σήμερα το σύστημα «THESi»

Κανονικά θα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι και θα βεβαιώνονται πρόστιμα

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Στέλιος Πέτσας
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Στέλιος Πέτσας

Θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμαρχο της πόλης

Χωρίς ρεύμα περιοχή στην Πολίχνη την Πέμπτη
Χωρίς ρεύμα περιοχή στην Πολίχνη την Πέμπτη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

Προς αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Προς αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Μετά από συνάντηση του δημάρχου με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ