ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-3-2021

Οι μισοί μαθητές με τηλεκπαίδευση οι μισοί δια ζώσης στα σχολεία του Ευόσμου Θεσσαλονίκης

Διαμαρτύρονται οι γονείς

Οι μισοί μαθητές με τηλεκπαίδευση οι μισοί δια ζώσης στα σχολεία του Ευόσμου Θεσσαλονίκης

Οι μαθητές του 5ου γυμνασίου Σταυρούπολης μπαίνουν για να κάνουν μάθημα κανονικά στα θρανία και δια ζώσης. Όχι όμως όλοι. 120 παιδιά από το ίδιο σχολείο, λόγω διεύθυνσης της κατοικίας τους, κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση και με διαφορετικούς καθηγητές.

Αυτό συμβαίνει καθώς το συγκεκριμένο γυμνάσιο ανήκει στον Δήμο Παύλου Μελά που δεν είναι σε σκληρή καραντίνα. Όμως οι 120 μαθητές που μένουν στα όρια του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, αφού στην περιοχή τους ισχύουν αυστηρά μέτρα και τα σχολεία είναι κλειστά.
Οι γονείς υποστηρίζουν πως, μεταξύ των μαθητών υπάρχει θέμα ανισότητας, καθώς όσοι κάνουν τηλεκπαίδευση δεν θα έχουν προχωρήσει το ίδιο με αυτούς που κάνουν δια ζώσης μάθημα. Ζητούν είτε να κάνουν test covid-19 τα παιδιά και να κάνουν όλοι μαζί μάθημα ή όλοι μαζί διαδικτυακά.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται στον Εύοσμο οι διαμαρτυρίες για το σκληρό lockdown αλλά και τα rapid tests. Από τα συνολικά 33 κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη, τα 22 είναι στον Δήμο Ευόσμου, ενώ τα 28 στην περιφερειακή ενότητα. 1800 μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου παραμένουν κλειστές και ζητούν χρηματοδότηση και ένα ειδικό καθεστώς λειτουργίας, προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν τα καταστήματά τους.

Από την άλλη πλευρά, στο Ωραιόκαστρο, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου προτείνει να μετατραπεί ο ναός σε σχολείο, αφού γειτνιάζει με το πρώτο δημοτικό. Έτσι τα παιδιά δεν θα συνωστίζονται και δεν θα υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

Μάλιστα η εκκλησία διαθέτει όλες τις παροχές έτσι ώστε να γίνει το μάθημα με ασφάλεια, ενώ η αυλή του σχολείου επικοινωνεί με αυτή του ναού.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge