ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-3-2021

Η γραφειοκρατία στερεί τις οικονομικές ενισχύσεις από τους παραγωγούς των Βασιλικών

Ερώτηση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη

Η γραφειοκρατία στερεί τις οικονομικές ενισχύσεις από τους παραγωγούς των Βασιλικών

Αντιμέτωποι με τη μη καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων από τον Οργανισμό Πληρωμών των Κοινοτικών Επιδοτήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) βρίσκονται αγρότες των Βασιλικών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το θέμα φέρνουν στην Βουλή με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας, Δώρας Αυγέρη.

Οι έκτακτες συνθήκες των περιορισμών για τη διασπορά της πανδημίας καθιστούν δυσχερή έως ανέφικτη τη συγκέντρωση απαραίτητων δικαιολογητικών που έλειπαν από τις δηλώσεις για τις οικονομικές ενισχύσεις, λόγω της προβληματικής πρόσβασης στις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, γραφειοκρατικά και άλλα κωλύματα –όπως η μη οριστικοποίηση του Κτηματολογίου στα Βασιλικά και η μη έκδοση νέων οριστικών τίτλων κυριότητας– δεν επιτρέπουν στους εν λόγω αγρότες να συμπληρώσουν τα κενά στις δηλώσεις τους και, μάλιστα, εντός των ασφυκτικών χρονικών ορίων που έχουν τεθεί από τη διοίκηση.

Αυτή η κατάσταση δυσχεραίνει έτι περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση πολλών παραγωγών στα Βασιλικά και την ανατολική Θεσσαλονίκη, συντείνοντας σε συνθήκες μεγαλύτερης συρρίκνωσης του αγροτικού τομέα και της αγροτικής απασχόλησης στις περιοχές αυτές.

Με την ερώτησή τους οι 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δοθεί χρονική παράταση για την υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών, καθώς και τυχόν διορθώσεων στα ήδη υποβληθέντα.

Ζητούν, τέλος, με τη συνδρομή της διοίκησης να εξετασθεί το ενδεχόμενο –στις περιπτώσεις στις οποίες καθυστερεί η κτηματογράφηση– να γίνονται δεκτοί και συμβολαιογραφικοί τίτλοι, ώστε να αρθούν τα ανυπέρβλητα κωλύματα για τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2019 προς τους αγρότες των Βασιλικών και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge