Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-3-2021

Ηρθε και ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης

Προϊόν συνεργασίας του ΟΣΕΘ με το Γραφείο Δημάρχου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ηρθε και ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης
fontsize

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσο ήπιας μετακίνησης, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, σε απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, δημιούργησαν τον Ποδηλατικό Χάρτη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν εύχρηστο, δίγλωσσο χάρτη, με πληροφορίες όχι μόνον στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά.

Ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης είναι ένα εισιτήριο μετάβασης της Θεσσαλονίκης σε μια νέα εποχή. Είναι ένα έντυπο που πέραν των ποδηλατικών διαδρομών μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης εμπεριέχει πολλές χρηστικές πληροφορίες. Παρουσιάζει τα οφέλη της ποδηλασίας με τρόπο ευχάριστο, αποτυπώνει το νέο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, αλλά παράλληλα παρουσιάζει αρκετά, αν όχι όλα τα σημεία ενδιαφέροντος. Μνημεία, μουσεία, στάσεις αστικής συγκοινωνίας, νοσοκομεία και κάθε άλλο πιθανό προορισμό. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος. Να φανεί στην πράξη ότι κάνοντας ποδήλατο, σε ένα δίκτυο πλήρες και ασφαλές, μπορεί κανείς να φτάσει σε όλα τα σημεία της πόλης, να ζήσει την πόλη και να νιώσει τον παλμό της. Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων μπαίνει στη ζωή μας, μπαίνει στην καθημερινότητά μας και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι των αστικών μετακινήσεων.
«Ο ΟΣΕΘ προωθεί μεταφορές φιλικές στο περιβάλλον, με μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και των εκπομπών ρύπων του τομέα των μεταφορών. Η χρήση του ποδηλάτου ως μέσου, αποτελεί προτεραιότητα του Οργανισμού, σε μία εποχή μάλιστα που οι πόλεις και οι οικονομίες των κρατών δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού», τονίζει ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης.

«Έχοντας ως βασικό στόχο τις βιώσιμες, ελκυστικές, ποιοτικές και οικονομικές αλλά και περιβαλλοντικά φιλικές μετακινήσεις για όλους, με τρόπο που να διασφαλίζεται η διατήρησή τους και η εξέλιξή τους στο μέλλον, προχωρούμε με βήματα σταθερά προς όφελος του επιβάτη της μαζικής συγκοινωνίας, με όπλα τον εκσυγχρονισμό και τον απαραίτητο ψηφιακό μετασχηματισμό της αλλά και έχοντας τον πεζό και τον ποδηλάτη στο επίκεντρο», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Τόσκας.

Ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποτελεί προϊόν συνεργασίας του ΟΣΕΘ με το Γραφείο Δημάρχου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα διατίθεται δωρεάν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στα info kiosks του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, σε τερματικούς σταθμούς και εκδοτήρια του ΟΑΣΘ, σε ξενοδοχεία της πόλης και αλλού.

Εξάλλου, ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης συνέπεσε να εκδοθεί με το κατατεθέν σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συζητείται στη Βουλή για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τη Μικροκινητικότητα. Με αυτό θεσπίζεται το πλαίσιο κατάρτισης των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα των πολιτών, στα οποία ο ΟΣΕΘ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, ελέγχοντας και εποπτεύοντας όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ζέρβας: Επιλογή εξωστρέφειας για τη Θεσσαλονίκη η έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Ζέρβας: Επιλογή εξωστρέφειας για τη Θεσσαλονίκη η έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας

Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας πρόκειται να στεγαστεί στη βίλα Πετρίδη

Δωρεάν WiFi σε 21 επιλεγμένες τοποθεσίες και δημοτικά κτήρια του Δήμου Παύλου Μελά
Δωρεάν WiFi σε 21 επιλεγμένες τοποθεσίες και δημοτικά κτήρια του Δήμου Παύλου Μελά

Τα σημεία και οι αντίστοιχες περιοχές κάλυψης ανά δημοτική κοινότητα

Παραχωρείται στο Ελληνογερμανικό 'Ιδρυμα Νεολαίας η Βίλα Πετρίδη
Παραχωρείται στο Ελληνογερμανικό 'Ιδρυμα Νεολαίας η Βίλα Πετρίδη

Νασιούλας: Οχι στην παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη

Αποκαταστάθηκε η τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα που είχε βεβηλωθεί
Αποκαταστάθηκε η τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα που είχε βεβηλωθεί

Έπεσε θύμα βανδαλισμού λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωσή της

Προγραμματική Σύμβαση ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και Υπουργείου Ναυτιλίας
Προγραμματική Σύμβαση ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και Υπουργείου Ναυτιλίας

Για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Μελέτη Αναμόρφωσης Συστήματος Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών»

29χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασαν τρία άτομα
29χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασαν τρία άτομα

Την επιβίβασαν δια της βίας σε αυτοκίνητο και την οδήγησαν σε αγροτική περιοχή

Βρήκαν και παρέδωσαν τσάντα με 1000 ευρώ
Βρήκαν και παρέδωσαν τσάντα με 1000 ευρώ

Εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης στην καθαριότητα


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας