ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-4-2021

Ασφυξία στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης - Επιστρατεύεται εκ νέου και το 424

Ακόμα μία δύσκολη εφημερία στα νοσοκομεία της πόλης

Ασφυξία στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης - Επιστρατεύεται εκ νέου και το 424

Ασφυξία επικρατεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό συνεχίζουν να είναι πάνω από 50 σε κάθε εφημερία. «Δεν ζούμε ακόμη το θρίλερ του Νοεμβρίου, αλλά δεν απέχουμε πολύ από το να φθάσουμε εκεί» δηλώνουν υγειονομικοί της πόλης.

Χθες το πρωί το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο έκλεισε την εφημερία του με 57 νέες εισαγωγές ασθενών με Covid-19 και άλλα 20 ύποπτα περιστατικά, ενώ και οι 30 κλίνες ΜΕΘ ήταν γεμάτες, εκ των οποίων μόλις τρεις με ασθενείς non Covid. «Είχαμε ακόμα μία δύσκολη εφημερία και το μόνο θετικό είναι ότι έχουμε μια σχετική σταθεροποίηση στις νέες εισαγωγές, αν και σε υψηλό αριθμό» δήλωσαν γιατροί του νοσοκομείου.

Την ώρα που το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» πήρε τη σκυτάλη των εφημεριών, στις ΜΕΘ του ήταν διασωληνωμένοι 33 ασθενείς με Covid-19. Παράλληλα, για να ανταπεξέλθει το νοσοκομείο στην εφημερία και στις νέες εισαγωγές, προγραμματιζόταν διακομιδή ασθενών με ήπια συμπτώματα και στο στάδιο της αποθεραπείας στο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης της Euromedica «Αρωγή», όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη νοσηλεύονται περί τους 150 ασθενείς με κορωνοϊό. Το «Παπαγεωργίου» προχθές έκλεισε την εφημερία του με 152 άτομα να νοσηλεύονται σε «κοβιντοκλινικές», ενώ, επειδή οι ΜΕΘ ήταν γεμάτες, άνοιξε δύο επιπλέον κλίνες σε άλλους χώρους.

Επισήμως η πληρότητα στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης βρισκόταν χθες στο 90% και όσο οι εισαγωγές συνεχίζουν να διατηρούνται σε υψηλά νούμερα και είναι λιγότερες από τα εξιτήρια αυξάνεται και ο φόβος για νέο «κρασάρισμα» του δημόσιου συστήματος Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών «επιστρατεύεται» εκ νέου και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

info avgi.gr

424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge