ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-8-2022

Μόνο άδεια δεν τη λες τη Θεσσαλονίκη

Τι κι αν είναι Σάββατο, Αύγουστος, και το θερμόμετρο έχει ξεπεράσει τους 36 βαθμούς

Μόνο άδεια δεν τη λες τη Θεσσαλονίκη

Τι κι αν είναι Σάββατο, Αύγουστος, και το θερμόμετρο έχει ξεπεράσει τους 36 βαθμούς. Η Θεσσαλονίκη σφίζει από ζωή και αυτό οφείλεται κυρίως στους τουρίστες.

Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών για τους Έλληνες και το Σαββατοκύριακο οι θεσσαλονικείς "μεταναστεύουν" μαζικά στην Χαλκιδική. Αυτά είναι γνωστά. Αυτό που συμβαίνει όμως φέτος στη Θεσσαλονίκη είναι μάλλον κάτι ξεχωριστό. Αν και θα περίμενε κανείς η πόλη να είναι έρημη, η παρουσία τουριστών από όλες τις φυλές του κόσμου, δίνει μία πολύχρωμη ζωντάνια στην πόλη.

Ξεκινάμε από το μουσείο του Ατατούρκ, όπου συρρέουν Τούρκοι πολίτες για να φωτογραφηθούν στην γενέτειρα του ιδρυτή του κράτους τους. Κατεβαίνοντας στην Αριστοτέλους η κίνηση είναι πραγματικά μεγάλη. Πλήθος τουριστών διασχίζει τη μεγαλύτερη και γνωστότερη πλατεία της πόλης αναζητώντας μία αναμνηστική φωτογραφία ή ένα σημείο για καφέ ή και φαγητό. Φυσικά, ο Λευκός Πύργος αποτελεί μαγνήτη για τους επισκέπτες της πόλης. Τα γκρουπ των τουριστών παρελαύνουν από το μνημείο και πολλοί από αυτούς επιβιβάζονται στα ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία για μία περιήγηση στα αξιοθέατα.

Τελευταίο αφήσαμε το Καπάνι. Εκεί συναντήσαμε ντόπιους αλλά και τουρίστες να περιτριγυρίζουν τα γραφικά σοκάκια της αγοράς. Κι αν θέλετε να μάθετε ποιο προϊόν είναι αυτό που προσελκύει περισσότερο τους τουρίστες, αυτό δεν είναι άλλο από τις ελιές! Τρελαίνονται πραγματικά να ψωνίζουν διάφορες ποικιλίες και παραλλαγές από ελιές.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge